15 subtiele mods voor Kingdom Come: Deliverance


Unlimited saving
Deze spreekt voor zich. In KC:D werkt het saven iets anders dan we gewend zijn, namelijk via een kostbare consumable genaamd Saviour Schnapps. Dit kan er vooral in het begin van de game voor zorgen dat je op cruciale momenten zonder save-mogelijkheid komt te zitten en dus verscheen al vlak na de release een mod om weer 'gewoon' oneindig te kunnen saven. 

Er zijn twee varianten van deze mod, de één vereist dat je wel één dosis Saviour Schnapps in je inventaris draagt, die weliswaar niet op raakt, bij de ander is dat niet nodig. Downloaden kan hier.

Perkaholic
Met de Perkaholic-mod worden er perk-trees toegevoegd aan de skills die hier nog niet over beschikten, en worden bestaande skills uitgebreid met nieuwe perks. Vreemd genoeg zijn er in vanilla KC:D geen perks te vinden voor bijvoorbeeld de pijl en boog, een wapen dat in de game bij uitstek kan profiteren van wat perks.

Andere categorieën die een behandeling hebben gekregen zijn Unarmed, Warfare, Polearms, Defense, Speech en Agility. Downloaden kan hier.

Bow Reticle
Boogschieten is behoorlijk pittig in deze game. Wat daaraan bijdraagt is het ontbreken van een richtkruis, en daarom werd er al vrij snel een console-commando bekend waarmee je de reticle kunt activeren die normaal gesproken alleen zichtbaar is als je geen wapens draagt. Hiermee verdwijnt het zwalken van de boog tijdens het schieten niet, dus het is nog steeds niet eenvoudig om je doelwit te raken.

Het console-commando voor de bow reticle is wh_pl_showfirecursor=1. Een alternatieve manier is om het commando aan je user.cfg toe te voegen. Voor meer instructies klik hier.

Better Vanilla HUD
De Better Vanilla HUD zorgt voor een wat subtielere head-up display. Alle elementen, zoals het kompas, de health bars en de reticle zijn wat kleiner gemaakt en iets lichter gekleurd. Het stelt niet veel voor, maar het maakt je HUD net iets opgeruimder dan normaal. Deze mod werkt prima samen met bijvoorbeeld bow reticle. Downloaden kan hier.

Restore Halberds
Regelmatig kom je in de wereld van KC:D polearms tegen zoals halberds, spears en glaives. Deze langwerpige wapens kun je alleen niet bij je dragen; je kunt ze wel oprapen maar niet opbergen in je inventaris. Realistisch, ongetwijfeld, maar ook best jammer want dat betekent dat je in de praktijk maar zelden de kans krijgt om deze interessante 'heavy weapons' uit te proberen, terwijl ze wel als volwaardige categorie onderdeel zijn van de lessen bij captain Bernard.

Met Restore Halberds krijg je de mogelijkheid om alle polearms gewoon op commando weg te stoppen en te equippen, net zoals de andere wapens. Verder zijn ze te verkopen en te repareren. Downloaden doe je hier.

Unlimited Weight
Spreekt voor zich. Deze cheat-mod verhoogt je weight capacity met een getal naar keuze. Leuk voor de luie hoarders onder ons. Downloaden hierrr.

Henry Grows a Beard
Henry is een gepreconfigureerd personage en je hebt verder geen mogelijkheden in de game om zijn uiterlijk te veranderen. Daarom kwamen enkele modders met was gezichtsaanpassingen zoals een baard, om hem er net even wat mannelijker uit te laten zien. De tagline van deze mod slaat de spijker ook aardig op z'n kop: "Maybe one day he'll grow a pair too". Downloaden doe je via deze link.