De favoriete horrorfilms van de laatste 50 jaar van dekatophetspek

15. 1979

Zombi 2
Regie: Lucio Fulci
Cast: Tisa Farrow, Ian McCulloch, Richard Johnson

Voor de kust van New York wordt op de boot van een beroemde wetenschapper aangetroffen met aan boord een zombie. De journalist Peter West (Ian McCulloch) gaat samen met Anne (Tisa Farrow), de dochter van de wetenschapper, naar de Antillen. Als ze aankomen op het eiland Matul blijkt dat er op dit eiland een vreselijke ziekte heerst waardoor de eilandbewoners als ondoden ontwaken met een enorme honger voor verse hersenen.

Zombi 2

Trivia:
Ondanks dat de film Zombi 2 heet is het geen vervolgfilm. Een jaar eerder was de George A. Romero film Dawn Of The Dead in Italië uitgebracht onder de titel en de filmmaatschappij wilde laten lijken alsof dit een vervolg was op die cultklassieker. Dit werd overigens gedaan zonder toestemming van cineast Lucio Fulci.

Amerikaanse bioscoopbezoekers kregen, zoals ook te zien is in de trailer voor de film, bij het bekijken van Zombi 2 een kotszakje van de filmzaal eigenaar mee vanwege de voor die tijd expliciet gore beelden in de rolprent.

Zombi 2 kwam in 1984 op de beruchte Britse Video Nasty lijst. Pas in 2005 konden Britse horrorliefhebbers genieten van de volledige film.

De levende lijken in Zombi 2 werden door regisseur Lucio Fulci ook wel wandelende bloempotten genoemd.

Zombi 2 werd ook uitgebracht onder de titels Zombie Flesh Eaters, Island of the Living Dead en Zombie 2: The Dead are Among Us.