De favoriete horrorfilms van de laatste 50 jaar van dekatophetspek

8. 1972

The Last House on the Left
Regie: Wes Craven
Cast: Sandra Cassel, Lucy Grantham, David Hess

Twee meisjes uit een dorp gaan naar een popconcert in de grote stad maar worden door een psychopaat en zijn bende verkracht en afgeslacht. Tijdens hun vlucht belanden de criminelen bij de ouders van één van de vermoorde meisjes in huis en is het tijd voor bloedige wraak!

Last House On The Left

Trivia:
De debuutfilm van horror legende Wes Craven. The Last House On The Left werd geproduceerd door Sean S. Cunningham die later naam zou maken met de klassieker Friday the 13th.

Wes Craven baseerde het verhaal van deze rolprent op die van de film Jungfrukällan (1960) van Ingmar Bergman. Deze film was eveneens een inspiratiebron voor de films L'ultimo Treno Della Notte (Last Stop on the Night Train) (1975) van Aldo Lado en Shan Kou (The Beasts) (1980) van Dennis Yu.

The Last House on the Left stond in het Verenigd Koninkrijk meerdere malen op de zwarte lijst. Zo mocht de film niet in de Britse bioscopen vertoond worden en kwam hij in 1984 op de beruchte Nasty List, waardoor de film niet op videoband mocht worden verhuurd. In 2000 mocht de film nog steeds niet in de Engelse filmhuizen vertoond worden. Pas in 2008 zou de film op dvd uitgebracht worden in een uncut version.

Toen de film in Duitsland werd uitgebracht probeerde men de rolprent te promoten door hem aan te kondigen als een snuff film (oftewel een film waarin een echte moord verwerkt was).

The Last House on the Left werd in slechts 21 dagen opgenomen.