FOK! 'In Memoriam' Alle 281 Dood (deel 2)

7. December 2015

December 2015

02
Gabriele Ferzetti (90)
Italiaans acteur. Ferzetti was bij het grote publiek vooral bekend door zijn rollen in Once upon a Time in the West (1968) als spoorwegmagnaat Morton en in On Her Majesty's Secret Service (1969) waarin hij een Corsicaanse gangster was en de schoonvader van James Bond speelde. Voor de rest was Ferzetti vooral te zien in Italiaanse films en toneelstukken.

Will McMillan (71)
Amerikaans acteur. MacMillan werd vooral bekend door zijn rol in de serie General Hospital. Ook speelde de acteur rollen in series als The West Wing, NYPD Blue en Las Vegas. Op het witte doek was MacMillan te zien in films als The Enforcer, The Crazies en Salvador.

03
Scott Weiland (48)
Amerikaans muzikant. Weiland was de zanger van onder meer Stone Temple Pilots en Velvet Revolver. Op 3 december 2015 werd de muzikant tijdens een tour met zijn band Scott Weiland & The Wildabouts dood aangetroffen in de tourbus. Hij zou zijn overleden in zijn slaap.

04
J Capri (23)
Jamaicaans zangeres. Capri was bij reggae liefhebbers bekend van haar hit 'Whine & Kotch'. Ook had ze hits met nummers als 'Boom And Bend Over', 'Pull Up To Mi Bumper' en 'Need Your Love'. Capri overleed aan de gevolgen van een motorongeluk.

Robert Loggia (85)
Amerikaans acteur en regisseur. Loggia was bekend van bijrollen in films als Scarface, Big en Jagged Edge. De acteur leed al vijf jaar aan de ziekte Alzheimer.

06
Nicholas Smith (81)
Brits acteur. Smith was de enige nog in leven zijnde acteur van de oorspronkelijke cast van Are You Being Served?, een serie die in Nederland werd vertoond onder de titel Wordt U Al Geholpen?

07
Martin E. Brooks (90)
Amerikaans acteur. Brooks was vooral bekend van zijn rol als dokter Rudy Wells in de serie The Six Million Dollar Man. De acteur had in de jaren tachtig ook een rol in de Amerikaanse televisieserie Dallas.

Shirley Stelfox (74)
Brits actrice. Stelfox was vooral bekend door haar rol als Rose in de eerste reeks van Keeping Up Appearances. Ook kreeg ze de laatste jaren bekendheid in Groot-Brittannië door haar rol als Edna Birch in de langlopende serie Emmerdale Farm.

08
Richard Balducci (93)
Frans scenarist en regisseur. Balducci was de bedenker van de komische filmreeks Le gendarme de Saint-Tropez, met in de hoofdrol Louis de Funès. Tussen 1964 en 1982 verschenen er zes films in de reeks.

Bonnie Lou (91)
Amerikaans zangeres. Lou was een van de eerste vrouwen die rockgeschiedenis heeft geschreven. Na een korte loopbaan in de countrywereld besloot de zangeres zich te gaan richten op pure rock-'n'roll. In 1955 scoorde ze in Amerika een hit met de single 'Daddy-O'.

12
Rose Siggins (43)
Amerikaans actrice. Siggins was bekend van de populaire serie American Horror Story. De actrice overleed aan complicaties van een operatie aan haar nieren.

14
Charles Jansen (76)
Nederlands bassist. Jansen was bassist van de voormalige rock ’n roll-groep Peter en zijn Rockets. De muzikant leed aan dementie.

16
Patricia Brooker (80)
Brits actrice. Pat was bekend van de serie The Only Way is Essex. Pat overleed na een kort ziekbed. Het is niet bekend waar ze aan leed.

Snuff Garrett (76)
Amerikaans platenproducer. Garrett begon zijn loopbaan als diskjockey en tv-host en werd daarna muziekarrangeur, talentscout en muziekproducent voor Liberty Records en zijn eigen labels Viva Records en Garrett Records. Garrett werkte met artiesten zoals Gary Lewis & the Playboys, Bobby Vee, Walter Brennan, Johnny Burnette, Cher, J.J. Cale, Brenda Lee, Roy Rogers, Nancy Sinatra en The Cats. Ook bezorgde hij Phil Spector zijn eerste baan in de muziekindustrie. Garrett overleed aan kanker in het ziekenhuis van Tucson.

19
Peter Broggs (61)
Jamaicaans reggaezanger. Broggs was een gepassioneerde rastaman die internationaal optrad met beroemde vakgenoten als The Wailers en King Tubby. De reggaeartiest was al sinds 2004 als gevolg van een beroerte verlamd.

20
Angela McEwan (81)
Amerikaans actrice. McEwan verwierf vooral bekendheid door haar rol in de film Nebraska. Ook was ze te zien in series als Parks and Recreation, New Girl en Getting On. De actrice leed al een tijdje aan longkanker.

24
William Guest (74)
Amerikaans zanger. Guest was van 1953 tot 1989 bandlid van Gladys Knight and the Pips. Guest verzorgde de achtergrondzang op hits als 'I Heard It Through the Grapevine' en 'Midnight Train to Georgia'.

27
Guru Josh (51)
Brits danceproducer. Guru Josh was in 1990 een pionier binnen de dancescene. Met zijn hit 'Infinity' maakte de producer één van de eerste trancehits. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Haskell Wexler (93)
Amerikaans cinematograaf, filmregisseur en -producent. Wexler werkte als cameraman aan tientallen films, waaronder Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966), One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975) en Bound for Glory (1976).

Stevie Wright (68)
Australisch zanger en songwriter. Wright was de frontman van de Australische band The Easybeats, die in de jaren zestig een wereldhit hadden met de liedjes 'Friday On My Mind' en 'Hello, How Are You?'.

28
Lemmy Kilmister (70)
Engels basgitarist en zanger van de legendarische hardrock band Motörhead. Lees onze uitgebreide In Memoriam aan deze legendarische snarenplukkende Brit hier: http://frontpage.fok.nl/special/724250/1/1/50/in-memoriam-lemmy-kilmister-1945-2015.html

29
John Bradbury (62)
Brits drummer. Bradbury was de drummer van de Britse ska band The Specials. Met The Specials maakte hij onder andere de hits 'Ghost Town', 'Gangsters', 'Too Much Too Young' en 'Rat Race'. De band was in 2012 nog te zien op Pinkpop.

31
Wayne Rogers (82)
Amerikaans acteur. Rogers speelde in de eerste drie seizoenen van de serie M.A.S.H. de chirurg Trapper John McIntyre, die samen met Hawkeye Pierce (Alan Alda) in een Amerikaans kamp tijdens de Korea-oorlog werkt. Hoewel Rogers na M.A.S.H. nog wel in tv-series acteerde, werd hij daarna vooral rijk als investeerder.