FOK! 'In Memoriam' Alle 281 Dood (deel 2)

6. November 2015

November 2015

01
Stephen Hancock (89)
Brits acteur. Hancock speelde meer dan acht jaar in de serie Coronation Street. Ook was de acteur te zien in series als Sounding Brass, Agatha Christie: Poirot en The Archers.

Raul Rekow (61)
Amerikaans percussionist. Rekow speelde 37 jaar lang bij de band Santana. Ook speelde de muzikant met artiesten zoals Aretha Franklin, Patti Labelle, Whitney Houston, Herbie Hancock, Eagle-Eye Cherry, Jason Mraz en Brainbox. Rekow overleed aan kanker.

02
Tommy Overstreet (78)
Amerikaans countryzanger. Overstreet had grote hits met liedjes als 'Gwen (Congratulations)', 'I Don’t Know You Anymore', 'Heaven Is My Woman’s Love' en 'That’s When My Woman Begins'. Ook was hij regelmatig te zien de programma's als Hee Haw en The Midnight Special.

Colin Welland (81)
Brits acteur en scenarist. Welland werd bekend door zijn rol van PC Ray Graham in de serie Z-Cars. Ook was de acteur te zienin klassiekers als Straw Dogs en The Secret Life of Ian Fleming. Als scenarioschrijver won Welland een Oscar voor de film Chariots of Fire. Welland leed aan de Ziekte van Alzheimer.

04
Melissa Mathison (65)
Amerikaans scenarioschrijfster. Matthison schreef scripts voor films als E.T. the Extra-Terrestrial, Kundun, The Black Stallion en The Indian in the Cupboard. Mathison was de tweede vrouw van Harrison Ford, met wie ze twee kinderen heeft.

05
George Barris (89)
Amerikaans (film)auto-ontwerper. Barris was de ontwerper van de originele Batmobile. Ook was hij verantwoordelijk voor de Munster Koach (The Munsters) en werd ook betrokken bij het ontwerp van de auto K.I.T.T. (Knightrider). Barris overleed aan de gevolgen van een hersentumor.

Ritch Brinkley (71)
Amerikaans acteur. Brinkley was te zien in onder meer Wild Horses (1985), Timestalkers (1987) en Walker, Texas Ranger (1995).

07
Gunnar Hansen (68)
Amerikaans acteur. De uit IJsland afkomstige Hansen werd wereldberoemd als de psychopatische Leatherface in de originele versie van The Texas Chain Saw Massacre. De acteur was ook te zien in heerlijke B-films als Hollywood Chainsaw Hookers, Hellblock 13, Swarm of the Snakehead, Reykjavik Whale Watching Massacre en It Came from Trafalgar. Hansen overleed aan alvleesklierkanker.

Eddie Hoh (71)
Amerikaans sessiedrummer. Hoh was te horen op platen van The Monkees en Donovan en trad op het beroemde Monterey Festival op in de backing band van The Mama's and Papa's.

09
Allen Toussaint (77)
Amerikaans musicus en zanger. Toussaint begeleidde de grootste artiesten zoals Fats Domino en Dave Bartholomew. Als producer werkte hij aan de zijde van Elvis Costello, Dr. John en The Meters. Allen Toussaint overleed in 2015 tijdens een tournee in Europa. Kort na een optreden in Madrid kreeg hij in zijn hotelkamer een hartaanval.

11
Phil Taylor (61)
Brits drummer. Philty Animal Taylor was van 1975 tot 1984 en van 1987 tot 1992 de drummer van de legendarische hardrock band Motörhead. Taylor was op elf albums van de band te horen.

Andy White (85)
Brits drummer. White was vooral bekend als de drummer op de single 'Love Me Do' van The Beatles. De drummer was ook te horen op de single 'Shout' van zangeres Lulu en 'It's Not Unusual' van Tom Jones.

12
Maria Verano (57)
Nederlands zangeres. Verano had in 1980 een hit met de single 'Get Up'. De daarop volgende singles kwamen allen niet verder dan de tipparade. Maria Verano overleed aan de gevolgen van kanker.

13
Black Alex (39)
Haïtiaans rap- en ragga-artiest. Black Alex maakte deel uit van de King Posse, met wie hij uiterst succesvolle albums maakte zoals Pa Bat Kow (1993) en I Like It (2000). De muzikant was al geruime tijd ziek.

Jennifer Willems (68)
Nederlands actrice. Willems was vooral bekend door haar rol van Teun in de kinderserie De Film van Ome Willem. Ook was ze te zien in TiTa Tovenaar en Keetje Tippel.

14
Warren Mitchell (89)
Brits acteur. Mitchell was bekend van zijn rol als Alf Garnett in de serie Till Death Us Do Part (1966 tot 1975). Ook was de acteur op het witte doek te zien in films als Three Crooked Men (1958), Carry On Cleo (1964), The Spy Who Came in from the Cold (1965), The Assassination Bureau (1969) en Norman Loves Rose (1982).

15
Dora Doll (93)
Frans actrice. Doll, die als Dorothea Hermina Feinberg werd geboren in Berlijn, was bekend van films als Manon (1949), Touchez Pas Au Grisbi (1954), French Cancan (1955), Julia (1977) en That Night in Varennes (1982).

Saeed Jaffrey (86)
Brits-Indiaas acteur. Bollywoodacteur Jaffrey was te zien in veelgeprezen Indiase films zoals Satyajit Ray's Shatranj ke Khiladi (The Chess Players) en meer dan honderd andere Bollywoodfilms. Ook was de acteur te zien in internationale films, waaronder A Passage To India en Gandhi.

Vincent Margera (59)
Amerikaans televisiepersoonlijkheid. De oom van Bam Margera bekend van onder andere Viva La Bam en Jackass.

Nicoletta Machiavelli (71)
Italiaans-Amerikaans filmactrice. Machiavelli was vooral bekend door haar rollen in spaghettiwesterns als Navajo Joe (1965), The Hills Run Red (1966), A Minute to Pray, A Second to Die (1968), Garter Colt (1968), Hate Thy Neighbor (1968) en No Room to Die (1969). De actrice was eveneens te zien in films als Candy (1968), Those Daring Young Men in Their Jaunty Jalopies (1969), The Ravine (1969), Dirty Weekend (1973) en Someone Is Bleeding (1974).

Rob van Reijn (86)
Nederlands pantomimespeler. Van Reijn was artistiek leider van Pantomime Theater Carrousel. In 1970 ging hij solo verder en groeide uit tot de bekendste Nederlandse pantomimespeler ooit.

P. F. Sloan (70)
Amerikaans zanger en gitarist. Sloan had hits met singles als 'I Can't Help But Wonder' en 'The Sins Of A Family'. Ook schreef de muzikant hits voor Barry McGuire ('Eve Of Destruction'), The Turtles ('You Baby'), Herman's Hermits ('A Must To Avoid'), Johnny Rivers ('Secret Agent Man') en The Searchers ('Take Me For What I'm Worth'). Sloan was eveneens te horen op platen van Philip And Stephan, The Wildcats, The Street Cleaners, The Rally-Packs, Themes Inc., The Lifeguards, The Fantastic Baggys, Jan And Dean, Bruce & Terry, The Rip Chords, The Mamas & The Papas, The Grass Roots en The Fifth Dimension.

16
David Canary (77)
Amerikaans acteur. Canary was bekend van rollen in tv-series als Peyton Place en Bonanza. Ook was de acteur nog te zien in 2011 in de serie Curb your Enthusiasm.

17
Dave Trupp (72)
Amerikaans drummer. Trupp was te horen op platen van The Eccentrics, Zager & Evans ('In The Year 2525'), Otis Rush, Buddy Guy, Mike Bloomfield, Paul Butterfield, Howlin' Wolf, Wayne Cochran en The Everly Brothers.

19
Armand (69)
Nederlands protestzanger. Lees ons uitgebreide eerbetoon aan deze melomane held voor wie het altijd 4:20 uur was hier

John Theunissen (66)
Nederlands gitarist. Theunissen was van 1975 tot 1982 gitarist bij de groep Pussycat. De Limburgse popgroep maakte tussen 1975 en 1985 internationaal furore met hits als Mississippi, Georgie en Smile.

Rex Reason (86)
Amerikaans acteur. Reason werd bekend met zijn rollen in cult klassiekers als Salome (1953), This Island Earth (1955), The Creature Walks Among Us (1956) en Band of Angels (1957). Reason overleed aan blaaskanker.

23
Cynthia Robinson (69)
Amerikaans zangeres en trompettist. Robinson was zangeres en trompetist van onder anderen Sly & the Family Stone en Graham Central Station. Robinson overleed aan de gevolgen van kanker.

25
Joshua Shintani (32)
Amerikaans acteur. Shintani werd vooral bekend door zijn rol in de film Shallow Hal. De acteur stierf aan de gevolgen van een verwaarloosde longontsteking.

Elmo Williams (102)
Amerikaans filmproducent en regisseur. Williams werd vooral bekend door zijn werk aan de film High Noon waarvoor hij een Oscar mocht ontvangen. Williams was tot zijn dood de oudste persoon in Hollywood die het filmbeeldje in bezit had. Ook regisseerde hij films als The Tall Texan, Women Without Men en Hell Ship Mutiny.

28
Yoka Berretty (87)
Nederlands zangeres en actrice. Berretty was in Nederland bekend door haar optreden in het spraakmakende programma Zo is het toevallig ook nog eens een keer. Verder speelde zij in verscheidene films waaronder De Overval en Eva van Theo van Gogh.