Vijf games die je gespeeld moet hebben op je mobiel - September

6. Tap the Frog

Tap the Frog is een klassieker. Door meer dan tien miljoen gebruikers gedownload, door waarschijnlijk nog meer mensen gespeeld. En terecht, de game blijft namelijk een genot om te spelen.

Tap the Frog

De gameplay is erg simpel: je drukt op het scherm. Dat is het. Wat maakt Tap the Frog dan zo leuk? Drie simpele redenen. De stijl is leuk om naar te kijken, de muziek is vermakelijk om naar te luisteren en de grote hoeveelheid mini-games maken het geweldig om te spelen. Het is simpele, maar verslavende gameplay. En daar houden we van, dat is ondertussen wel duidelijk.

Het leuke aan Tap the Frog is dat het met de simpele gameplay toch variatie weet aan te brengen. De ene keer moet je twee kikkers van dezelfde kleur aanklikken, de volgende keer moet je weer zo snel mogelijk alle kikkers wegdrukken. Vervolgens moet je bepalen of je de kikker één of twee vakjes verder laat springen (hij mag hiermee niet in het water vallen) of juist getallen in de juiste volgorde indrukken. De gameplay is hetzelfde, maar doordat de denkwijze verandert, voelt elke mini-game anders aan.

De game was zo'n succes, dat er ook een deel twee kwam, Tap the Frog 2. Hierdoor werd Tap the Frog hernoemd naar Tap The Frog Doodle en Tap the Frog 2 naar Tap the Frog. De gameplay bleef hetzelfde, maar dan met meer en andere mini-games. Beide games zijn echter de moeite waard en bieden verslavende gameplay die je van een smartphone-game mag verwachten. 

Tap the Frog is hier gratis te downloaden voor Android en hier voor iOS voor 1.99 euro.