Vijf games die je gespeeld moet hebben op je mobiel - September

4. Infinity Blade 3

Infinity Blade was één van de titels die moest aantonen waar mobiele apparaten toe in staat zijn. Gemaakt door het bekende Epic Games, was het één van de mooiste games op een mobiele telefoon ooit. Jaren later is dit nog steeds het geval, zo ook in deel 3.

Infinity Blade 3

Het verhaal in deel drie is niet te volgen zonder deel één en twee te spelen (ze vormen een trilogie), maar het is sowieso aan te raden om bij deel één te beginnen. De gameplay evolueert tussen de delen door en wordt steeds uitnodigender. Waar deel één vrij repetitief is (die was er voornamelijk om de graphics te tonen), is dit in vervolgdelen uitgebreid en verbeterd.

De essentie blijft echter hetzelfde: door met één vinger te swipen en tikken op het scherm val je aan, verdedig je jezelf van aanvallen en gebruik je magie. Door deze drie te beheersen en goed in te zetten, weet je vijanden te verslaan (die vaak groter zijn dan jijzelf) en verder te komen in het gebied waar je bent. Het klinkt simpel, maar dit betekent patronen leren, toeslaan wanneer je kan en ook stoppen met aanvallen op het juiste moment. 

Infinity Blade 3 kent twee speelbare personages, die elk andere vaardigheden hebben. Neem dit samen met de honderden stukken uitrusting (wapens, bescherming e.d.) die je kunt vrijspelen en kopen en je hebt genoeg om jezelf zoet te houden. Daarnaast heb je een schuilplaats, waar je de edelsteenbewerker, meestermenger, smid en handelaar tegenkomt. Zij helpen jouw nieuwe vaardigheden en krachten te ontgrendelen.

Uiteindelijk is Infinity Blade 3 simpelweg de moeite waard. De ingame-aankopen zijn (uiteraard) aanwezig, maar heb je totaal niet nodig. Een typische game die je op eigen kracht uit wil spelen, dat voelt nog het meest bevredigend.

De game is hier gratis te downloaden voor iOS.