FOK! Wishlist #1: Tom Clancy's The Division

De game kwam op de E3 totaal uit het niets: Tom Clancy's The Division. Het zal nog even duren voordat we aan de slag mogen met het spel, maar de game staat wel met stip op nummer één van het wenslijstje van de FOK!games-crew. Voor mij is dit ook de game waar ik het meeste op wacht.

The Division

De onthulling van het spel op de E3 begon met een gezellig kerstliedje, met de skyline van New York op de achtergrond, maar al snel blijkt het helemaal niet zo'n gezellige stad meer te zijn. De straten liggen vol met vuilnis en het is duidelijk dat het helemaal mis is. Het politiebureau waar de spelers later komen is ook helemaal overhoop gehaald. In de trailer zelf wordt over het verhaal niet zoveel gesproken, maar Ubisoft wist ons te vertellen dat er een dodelijk virus is verspreid rond Thanksgiving. Aan de spelers de taak om te redden wat er te redden valt in New York.

The Division (Foto: Ubisoft)

Niet alleen de setting spreekt tot de verbeelding, ook grafisch ziet het spel er gelikt uit. De half gesmolten sneeuw, de dynamische belichting en de effecten van kogels op de politieauto's en andere objecten zeggen vooral één ding: dit is écht next-gen. De Snowdrop engine, speciaal ontwikkeld voor Tom Clancy's The Division, focust duidelijk op nieuwe hardware. Een aantal weken geleden kwam er nog een nieuwe trailer uit die de nieuwe features van de engine laat zien. Uiteraard zat deze vol met prachtige termen, maar de plaatjes logen er niet om. Hoe de gameplay ook wordt: de game wordt in ieder geval erg mooi als men het grafische geweld uit de trailers kan evenaren.

The Division (Foto: Ubisoft)

The Division lijkt op het eerste gezicht misschien een standaard shooter, maar volgens Ubisoft is dat absoluut niet het geval. Het spel zal veel rpg-invloeden hebben: denk dus aan skilltrees en lekker looten. Waarschijnlijk zal het slim samenspelen en het elkaar aanvullen qua skills dus meer impact hebben dan hoe goed je kunt mikken. Ook lijkt het erop dat er bepaalde gebieden zijn waar player-vs-player een flinke rol gaat spelen. Zo werden de spelers in de trailer aangevallen door andere spelers en moesten ze 90 seconden overleven om hun gear veilig te stellen.

Hoe gaaf het mij ook lijkt, The Division heeft wel één groot nadeel. Het spel komt voorlopig nog niet uit. De kans is groot dat we pas in het laatste kwartaal van 2014 New York (on)veilig kunnen gaan maken. Ach, waarschijnlijk is dat maar beter ook: liever later een goede game, dan nu een slap aftreksel.