PlayStation 4's VIP-dag

Een ochtend bij Sony gamen, er zijn slechtere maandagen te verzinnen. De prijswinnaars van de PlayStation 4-kennismaking hebben in ieder geval een leuke ochtend gehad. Bij televisies als de W8 en W9 stonden de PlayStation 4-consoles opgesteld om allerlei games te proberen. Enkele reacties van de aanwezigen lees je hieronder.

Header

Replay11nl: We kregen een erg vriendelijke ontvangst in het Sony-gebouw, vervolgens namen we de lift in naar de Sky Lounge, waar bij het uitstappen van de lift al allerlei lekkere hapjes en drankjes lagen. Erg netjes geregeld. We kregen een snelle rondleiding van Jasper, mederwerker bij PlayStation, die goed de aandacht wist te trekken van de aanwezigen. En toen was het gamen geblazen.

CoD

Ik had de DualShock 4 nog nooit in m'n handen gehad, en ik ben echt diep onder de indruk wat een fijne controller het is. Vooral de triggers en de pookjes zijn écht van grote klasse. Iets minder was ik te spreken over de lightbar van de controller, die reflecteert op de TV. Tijdens het gamen heb je er niet veel last van, maar toch stoorde het mij. De games waren allemaal speelbaar, en zagen er in ieder geval al stukken beter uit dan de current-gen. Vooral Killzone: Shadow Fall en Resogun zagen er erg goed uit, maar dat zijn dan ook PlayStation-exclusives.

Jorwol: De sfeer zat er goed in en iedereen had het duidelijk naar hun zin. De Sky Lounge stond vol met dikke tv's en natuurlijk heel wat PlayStation 4's. Na eerst even een lekker croissantje naar binnen gewerkt te hebben heb ik me vooral gestort op games die ik nog niet gespeeld had. Nadat ik geconcludeerd heb dat ik geen talent heb voor NBA 2K14, wat er overigens erg mooi uitziet, kreeg ik de kans om Killzone: Shadow Fall te spelen via Sony’s antwoord op Oculus Rift, de HMZ-T3. Ik moet zeggen, ik ben onder de indruk. Je wordt als het ware echt de game ingezogen, het maakt de game een stuk intenser. Mag ook wel, aangezien het apparaat een flinke duit kost. Verder heb ik nog even FIFA 14, Assassins's Creed IV: Black Flag en Contrast geprobeerd.

Bij mijn vorige speelsessie met de PlayStation 4 was het menu en de interface nog niet klaar, dus die was voor mij nog nieuw, maar op zich spreekt die voor zich. Het ziet er allemaal een beetje simpel uit, maar dat kan zijn omdat de consoles nog niet aangesloten waren op het internet. De games die het meeste indruk op me hebben gemaakt waren Resogun, een ontzettend toffe 2.5D shooter die mij deed denken aan Geometry Wars. Als één game laat zien wat je van next-gen kunt verwachten dan is het NBA 2K14 wel. Geweldige graphics en voortreffelijke animaties. Ik kan niet wachten tot alle games de échte stap naar next-gen gemaakt hebben!

Timti: Maandag ochtend ben ik netjes op tijd aangekomen op het hoofdkantoor van Sony Benelux en we mochten meteen mee naar de bovenste verdieping. Daar stond eten en drinken voor ons klaar, maar nog veel belangrijker veertien gloednieuwe PlayStation 4s met een boel spellen erop. Ik ging meteen voor de 65-inch televisie zitten met de PlayStation 4-controller, die veel fijner in de hand ligt, dan de vorige en begon met een potje Killzone: Shadow Fall. Wauw, de graphics zagen er mooi uit zeg. Killzone had een traag begin, maar daardoor kon je wel de tijd nemen om rond te kijken naar bijvoorbeeld de prachtige skyline van een stad die de PlayStation 4 voor ons op het immense scherm toverde. Adembenemend! Na half uur Killzone ben ik verder gaan gamen en heb ik Knack, Need for Speed: Rivals, FIFA 14 en Assassin's Creed IV: Black Flag gespeeld. Alle spellen zagen er top uit, maar ik vond ze niet echt next-gen aanvoelen. Assassin's Creed IV: Black Flag vond ik het leukste spel van de dag, maar dat komt meer omdat ik alle Assassin's Creed-games al kapot gespeeld heb en nu al zin heb in dit nieuwste deel. Mijn laatste uur tijdens deze dag heb ik doorgebracht met Battlefield 4 en dat zag er echt wel next-gen uit. Beste graphics ooit die ik een console heb zien produceren en de vertrouwde alles-kan-kapot gameplay van Battlefield maakten het de mooiste spel om deze leuke dag mee af te sluiten. Nu even wachten tot de PlayStation 4 echt in de winkel ligt en dan kan de pret thuis ook beginnen!

Pheno: De winnaars hebben een leuke dag gehad en opvallend was dat op het einde de meesten bleven spelen met Resogun. Zelf vind ik dat een game die je even snel kunt spelen en zoals altijd: nog één keer proberen en voor je het weet ben je weer een half uur verder... Verslavend dus. Killzone: Shadow Fall, Assassin's Creed IV: Black Flag en Battlefield 4 zijn de grafische krachtpatsers op PlayStation 4, en NBA 2K14 mijn favoriete spel komt zeker in huis. Het heeft wel een hoge leercurve, door de uitgebreide besturingsopties. Ik weet dat ik zelf er vele uren weer aan ga besteden, want de sfeer en de snelheid van de sport wordt realistisch op je scherm getoverd. Een leuke dag, voor iedereen. Alleen jammer dat we geen PlayStation of Sony televisie mee mochten nemen, het zou leuk hebben gestaan in de huiskamer.