Vijf gametips voor de maand november

Game: Epic Mickey 2: Power of Two
Platform: Xbox 360, PlayStation 3, pc, Mac, Wii, Wii U
Ontwikkelaar: Junction Point Studios
Uitgever: Disney Interactive Studios
Releasedatum: 18 november 2012
Genre: Platformer
Preview

Disney is al decennia voer voor games. Ducktales, de mix van Final Fantasy meets Disney in Kingdom Hearts en Epic Mickey. Van die laatste game komen er nu twee vervolgen. Twee? Ja, de consoleversie is anders dan de 3DS-versie. De consoleversie heet Epic Mickey 2: The Power of Two. De Mad Doctor is teruggekeerd en heeft spijt van zijn daden. Hij helpt mee om de schade van een recente aardbeving te herstellen, maar al snel is er veel meer schade dan voorheen en mogen Mickey met verf en terpentijn en Oswald met zijn afstandsbediening door Wasteland gaan om te onderzoeken waar de bron van het kwaad zich bevindt.

Waarom gaat dit spel slagen?
Er zijn veel items te verzamelen, veel geheimen en unlockables en dit keer zit er veel meer Disneygevoel achter dan voorheen: de personages zingen zelfs vaak zat! Warren Spector gaf al eerder aan dat de camera verbeterd is, een minpunt van het eerste deel. Dit keer hoef je een stuk minder handmatig te draaien. De Move-ondersteuning werkt prima, maar met een gewone controller is het ook goed te spelen. Drop in, drop out zorgt voor simpel en snel op te zetten co-op.

Waar kan het misgaan?
De grootste concurrent van Mickey is Mickey zelf. Tegelijkertijd komt namelijk de 2D-platformer Epic Mickey 2: Power of Illusion voor Nintendo 3DS uit en deze laat de oudere spelers weer denken aan Castle of Illusions, een sublieme platformer van vroegah.