Vijf gametips voor de maand november

Game: Wonderbook: Book of Spells
Platform: PlayStation 3
Ontwikkelaar: Sony Computer Entertainment
Uitgever: Sony Computer Entertainment
Releasedatum: 16 november 2012
Genre: Casual
Preview 

Een speciaal boek dat de EyeToy van de PlayStation 3 kan inlezen en tot leven kan laten komen. Laat nu direct het eerste boek geschreven zijn door J.K. Rowling die bekend is van de gehele Harry Potter-serie. Wonderbook: Book of Spells geeft een nieuwe kijk op augmented reality en biedt een ervaring die in deze vorm nog niet op een console is voorgekomen.

Waarom gaat dit spel slagen?
Wonderbook is niet echt een spel maar meer een interactief verhaal waar minigames tussen zijn gestopt. Omdat je één boek hebt en het schijfje alle gegevens heeft en dit vertaalt, kun je makkelijk van 'boek' verwisselen. Gericht op kinderen en volwassen wordt een grote doelgroep aangesproken. Zeker met het eerste boek dat Harry Potter-fans aanspreekt.

Waar kan het misgaan?
Het is niet echt een spel maar meer een interactief verhaal. Hardcore gamers zal dit niet echt bevallen en ontwikkelaars zullen echt hun best moeten doen om de Move in combinatie met de EyeToy goed te laten werken. Daarnaast is de grote vraag nog wat je gaat betalen voor volgende boeken en zeker hoe lang plezier je ervan kunt hebben, erg belangrijke punten voor het slagen van dit idee.