Vijf gametips voor de maand november

Game: Need for Speed: Most Wanted
Platform: Xbox 360, PlayStation 3, pc
Ontwikkelaar: Criterion Studios
Uitgever: Electronic Arts
Releasedatum: 2 november 2012
Genre: Racing
Preview

Een nieuwe kijk op de Most Wanted-franchise in de NfS-serie. Dit keer gaat ontwikkelaar Criterion Games, bekend van de Burnout-games, aan de haal met de game en ze mixen erop los. De game krijgt een open wereld zoals Burnout Paradise maar houdt de klassieke NfS-auto's aan. Door middel van het autologsysteem kun je jouw prestaties meten met racers van over de hele wereld en kun je je vrienden uitdagen om jouw scores te verbeteren.

Waarom gaat dit spel slagen?
Criterion Games is geen onbekende in het vak. Met de gehele Burnout-serie hebben ze aangetoond hun eigen, goede stempel te kunnen zetten op het racegenre. Met uitgever EA achter zich, die al jaren aan de NfS-serie werkt, hebben ze een serieuze steun in het project. Daarnaast heeft Criterion twee jaar geleden al met Need for Speed: Hot Pursuit bewezen dat ze nieuw leven in de NfS-serie kunnen pompen. Met het toen geïntroduceerde autolog wat nu aangepast en verbeterd is kan dit deel niet misgaan.

Waar kan het misgaan?
Lastig om te zeggen waarom dit spel kan gaan falen omdat de ontwikkelaar met Burnout Paradise al heeft aangetoond een open wereld neer te kunnen zetten en met NfS Hot Pursuit een NfS-game te kunnen maken. Het enige wat nu nog fout kan gaan zijn bugs die het spel ruïneren maar eerlijk gezegd verwacht ik dat niet.