Vijf gametips voor de maand november

Game: Sonic & All-Stars Racing Transformed
Platform: Xbox 360, PlayStation 3, pc, Wii U, Vita, 3DS, iOS
Ontwikkelaar: Sumo Digital
Uitgever: SEGA
Releasedatum: 16 november 2012
Genre: Racing


Sonic is terug. Zoals we van de egel gewend zijn brengt hij ook in Sonic & All-Stars Racing Transformed weer grote snelheden met zich mee. Dit keer niet al rennend als platformer, maar als racer in supersnelle voertuigen. Zoals de titel al doet vermoeden wordt dit spel racen met een twist, althans dat is wat de makers ons voorhouden. De voertuigen waarin je racet hebben namelijk de mogelijkheid om te transformeren van auto's naar vliegtuigen naar speedboten en weer terug. Daarnaast heeft SEGA bekendgemaakt dat in het spel Danica Patrick, de meest succesvolle vrouwelijke racer in Amerika, als speelbaar personage zit.

Waarom gaat dit spel slagen?
Sonic & All-Stars Racing Transformed is meer dan een racespel. Door de combinatie van auto's, boten en vliegtuigen brengt het spel een nieuwe dimensie naar het racegenre. Met Danica Patrick als speelbaar personage heeft dit Sonic-spel iets wat we niet van de serie gewend zijn. Mooie vrouwen.

Waar kan het misgaan?
De voertuigcombinaties zijn leuk, maar dit zal niet genoeg zijn om het spel lang boeiend te houden. Er zal zeker een uitdaging in de racetracks moeten zitten om dit spel langer dan twee uur te blijven spelen.