SONY eindejaarsline-up 2005

De SCEE line-up bestaat dit jaar grotendeels uit cash-cowsfranchise-titels. Zo is er World Rally Championship - Rally Evolved (WRC), de enige volledig gelicenseerde rally-game op de markt. Deel vijf in de serie lijkt niet zo heel veel nieuws te bevatten, maar bevat wel weer een paar kleine, zeer prettige verbeteringen. Zo zijn de omgevingen van de circuits realistischer waardoor je rekening moet houden met rotsblokken die opeens op je dak vallen en de brokstukken van crashes van je tegenstanders. De leukste nieuwe feature is misschien wel de multiplayer optie: je kunt nu met tot maximaal zes spelers tegelijk rond crossen, zowel on- als offline.


De Subaru Impreza, in-game en in-real-life<\/center>

Verder zijn er Soul Calibur III, die dit jaar exclusief voor de PS2 gaat verschijnen, Eye Toy Play 3 (meer van hetzelfde, maar wel leuk), Sly Raccoon 3 - Honour Among Thieves (meer van hetzelfde, maar wel leuk), Everybody\\\'s Golf 4 (alleen maar meer van hetzelfde), Singstar \\\'80s (met voor het eerst ook Nederlandstalige muziek), Stuart Little 3: Het Grote Foto Avontuur (de kleine knager schijnt dit keer verschillende outfits te hebben...Fun!) en Socom 3 - U.S Navy Seals (speelt zich dit keer af in Marokko, Polen en Zuid-Azië). Enige echt pikante detail is dat er, na enig doorvragen, gehint werd dat Soul Calibur waarschijnlijk ook voor de PS3 gaat verschijnen. Phew, toch nog iets om wakker voor te blijven.


De Sony ontwikkelaars werden goed aan de tand gevoeld door quizmaster Buzz<\/center>

Twee franchise-spellen slaan een nieuw pad in: Jak X en Ratchet Gladiator. Jak X is een race-game waarbij je in de meest fantastische voertuigen op bekende en onbekende Jak&Daxter locaties kunt racen. Je kunt je voertuig helemaal naar wens pimpen, tunen en uitrusten met wapens, schilden en boosters. Op de circuits liggen natuurlijk ook nog allerlei power-ups waardoor het online irriteren van een van je 5 medespelers geen enkel probleem zal zijn. De game is snel, simpel en soepel; als je diepgang zoekt ga je maar je bandenspanning controleren in GT4, Jak X biedt actie waar niet al te veel hersencellen voor nodig zijn.
Ratchet Gladiator richt zich vooral op vechten, knallen en het in zijn algemeenheid veroorzaken van ontploffingen. Ratchet moet vechten om geld en power-ups te verdienen, maar doet dit niet meer alleen met zijn vaste robot-buddy Clank, de story-mode kan met twee spelers tegelijk (co-op mode) gespeeld worden. Daarnaast zijn er uitgebreide multiplayer opties, zowel on- als offline. Echt nieuw hierbij is dat Ratchet Gladiator ook online gespeeld kan worden met behulp van squad-based gameplay.