FOK!kers van de week: Dagonet en Misstique

Zij = perfectionist, eigenwijs, schaterlach, schoenenfanaat, emotionele ijskoningin.

Hij = geestig, redelijk arrogant, wandelende trivia-encyclopedie, taalpurist in de dop.

Samen modereren ze het Stad & Streek forum (STA) en het Historie, Oorlog & Cultuur forum (HOC). Dagonet en Misstique zijn het stelletje de FOK!kers van de week!

Dagonet en Misstique
Dagonet: "FOK! moet een een spellingcontrole laten inbouwen."
Misstique: "Dagonet is met beide benen in een vuige list getrapt."

FOK!
  • Hoe zijn jullie ooit op FOK! gekomen?
    Miss: Ik was een marktonderzoek aan het doen voor mijn toenmalige werkgever en kwam via een link uit op de FrontPage. Ik ben daar een tijdje blijven hangen, maar heb mezelf pas aangemeld toen ik het forum ontdekte.
    Dago: Ik verveelde me een keertje in m'n nachtdienst, googelde iets en kwam bij een link op het forum uit. Drie maanden later had ik m'n eerste 1000 posts en ging ik verder onder een andere (m'n huidige) nick.

  • Hoe zijn jullie met elkaar in aanraking gekomen?
    Via FOK! in een topic waarin Dago zich verveelde en Miss als redelijke newbie binnen kwam banjeren, Dago om de standaardfoto's vroeg en ze niet kreeg. Dat was een vuige list waar hij met beide benen in getrapt is.

  • Hoe is het daarna met jullie relatie gegaan?
    We hebben eerst veel contact gehad via het fotoboek, mail, toen telefoon (nadat er een junk aan haar deur stond en ze niet kon slapen) en na een maand of twee besloten we om elkaar te ontmoeten voor het standaard eten en een film. Dat was zo'n succes dat we elkaar sindsdien elk weekend zien .

  • Dago, jij was ooit ForumAdmin (FA). Waarom ben je ermee gestopt?
    Een combinatie van dingen eigenlijk, maar het allerbelangrijkste was toch wel minder besteedbare tijd. De rest was meer druppel, het tijdgebrek vulde de emmer. Het is natuurlijk altijd een afweging of de tijd die je erin steekt de frustraties, scheldpartijen, gloeiende MSN-schermen etc. wel waard zijn. En zo niet: dan moet je stoppen.

  • Stel: morgen word je gevraagd om rood te worden. Wat zou je dan als eerste veranderen?
    Miss: Ik zou alle mods HTML rechten geven, zodat meer topics kunnen worden opgeleukt met onder andere YouTube filmpjes, leukere openings posts van reeksen (al dan niet slowchat) en meer van dat soort geintjes. Er wordt nu te weinig gebruik van gemaak in mijn ogen.
    Dago: Nou ja, er zijn nog wel wat dingen uit m'n FA tijd die ik zou willen zien natuurlijk, maar die zal ik maar niet noemen. Een spellingcontrole laten inbouwen lijkt me wel wat eigenlijk, mensen die dingen schrijven als 'zo-ie-zo' mogen wat mij betreft namelijk best een klein teugje gas.

  • STA of HOC?
    Miss: Ik ben begonnen op STA (samen met Conflict) en zie dat nu meer als mijn forumpje. Het is een gezellig en knus subforum met leuke en informatieve reeksen en de users gedragen zich voorbeeldig. .
    Dago: HOC, het subforum waar ik als user ooit begonnen ben op FOK!

  • Hebben jullie veel last van Yvonne op HOC?
    Neuh, yvonne mag dagelijks HOC volplempen als ze wil. Haar dingen zijn altijd interessant en leuk gebracht.

  • De Eerste of de Tweede Wereldoorlog?
    Eerste. De aanloop, uitvoering en stompzinnigheid zijn vele malen interessanter dan de Tweede Wereldoorlog. Maar da's meestal zo, het tweede deel is vaak minder dan het origineel.

  • Dagonet, ben je in het dagelijks leven ook zo recht voor z'n raap?
    Op m'n werk wel. En dat wordt me niet altijd in dank afgenomen, maar ze zijn er aan gewend geraakt en het werkt. Daarbuiten ben ik lang zo lomp niet hoor.

  • Dago, voor wat ben je bij Misstique gevallen?
    Poeh. Ehm, ze had een hartslag? Nee, ze is vol humor, geïnteresseerd in van alles en nog wat, is intelligent en onafhankelijk.

  • Misstique, wat trekt je zo aan in Dago?
    Zijn gevoel voor humor, z'n intelligentie en z'n grenzeloze nieuwsgierigheid en leergierigheid. En z'n grote bruine kijkers. .

  • Komen jullie ook weleens op de FP?
    Miss: In het begin veel, maar nu zelden meer. De interviews lees ik wel trouw elke week uiteraard.
    Dago: Alleen voor een enkele review en userinterview. Het nieuws lees ik via wap.fok zodat ik de stompzinnige reacties kan overslaan. Ik doe met mezelf ook altijd het spelletje 'raad de nieuwsposter' aan de hand van de titels en ik haal nu een aardige score. Christiaan, R@B en Mainport hebben alledrie een behoorlijk herkenbare onderwerpkeuze.

  • Waar kunnen andere FOK!kers jullie van kennen?
    Miss: Ik kom eigenlijk overal wel, post in een aantal SC reeksen en lees graag mee in het muziekforum.
    Dago: Waar niet? Ik kom eigenlijk overal wel, altijd zo geweest. Slowchats wat minder vaak maar ik vind zo nu en dan wel een vaag leuk nieuwsberichtje en gooi dat dan in een topic in het betreffende subforum. Soms wordt me dat niet in dank afgenomen door de lokale users, da's wel vaag, zo heb ik in het Flora en Fauna forum wel eens wat onmin veroorzaakt omdat ik een topic over zeehondenjacht had geopend. Vonden ze niet lief van mij.

  • Als FOK! ermee zou stoppen, hoe groot is het gat dan waarin jullie vallen?
    Miss: Ik heb voldoende bezigheden buiten FOK, dus niet groot, maar ik zou het wel missen, vooral 's avonds na werk. .
    Dago: Nu een heul stuk minder groot dan toen ik me op m'n werk nog met FOK! vermaakte. Buiten werktijd is er nog genoeg te doen, zien, lezen.

  • Wat heeft FOK! jullie opgeleverd (buiten elkaar)?
    Dago: Meer kennis over de extremen van seks dan ik ooit had wíllen weten.
    Miss: Dat ik weet wat tubgirl en goatse is, ik had heel gelukkig door het leven kunnen gaan zonder die kennis. Verder heb ik een paar leuke contacten opgedaan en zijn er users die ik ook graag in het echt zie en spreek.

    Buiten FOK!
  • Leeftijd, opleiding, beroep?
    Miss: 31, HBO opleiding in de commerciële richting. Ik ben manager bij een internationale handelsonderneming.
    Dago: 33 en de rest is totaal niet interessant vind ik eigenlijk. Iedereen op internet is voor mij 21 en gemiddeld en dat wil ik in de meeste gevallen ook zo houden. Ik heb teveel universitair geschoolden de grootst mogelijke onzin zien verkondigen om daar enige waarde aan te hechten.

  • Wat zouden jullie willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
    Met wie zou jij nog wel eens in Boe's lijstje willen staan?

  • De vraag van Bansheeboy: Hebben jullie de essay's van hem weleens gelezen?
    Miss: Nee, die zijn van voor mijn tijd op FOK!, al heeft Dago ze wel in m'n bookmarks gezet voor op een rustiger moment.
    Dago: Natuurlijk. Ik heb hem aangespoord z'n verzameltopic te openen toen z'n essay's aan alle kanten werden gesloten.

  • Wie moet er zeker nog een keer voor een userinterview gevraagd worden en waarom?
    Bioslock, cerror, Inso, MUUS, Loedertje, Mmach, X-Ray, JAM. Allemaal op hun manier spraakmakende users van wie de posts meestal wel lurkbaar zijn.

  • Komen jullie nog een keer in de studio van FOK!radio langs?
    Nope, never, nada, niet in een jaar vol zondagen.

  • Wanneer is de bruiloft er nou?
    Mwach, dat is afhankelijk van een paar dingen: het vinden van een baan in de regio van Miss (die veel te goed zit in haar huidige baan en haar huis is beter dan dat van Dago), dan sparen en iets vinden tegen die gaten in onze handen. Het wordt natuurlijk geen goedkope vlucht naar Vegas en dan getrouwd worden door een derderangs aftreksel van Elvis. Neen! Bij ons komt Elvis zelve de huwelijksplechtigheid voltrekken! En dat kost een paar centen.

  • En wie van FOK! mogen er komen?
    Miss: In ieder geval Jerruh, die heeft aangeboden om te helpen met het uitzoeken van een jurk en daar hou ik hem aan . Verder de halve BeFkliek. En yvonne natuurlijk.
    Dago: Ik laat de gastenlijst grotendeels aan Tiek over en kijk tegen die tijd wel wie er nog op FOK! over is en hoe de wind waait, zij is veel beter in contacten onderhouden dan ik.