Blu-ray: Unfriended: Dark Web

Met de opkomst van internet en daarmee social media, streaming sites en andere manieren om interactief contact te houden kan iedereen met gemak een avondje achter zijn of haar computerscherm doorbrengen. Maar kan je jezelf ook vermaken als je de hele avond (of 90 minuten) naar het beeldscherm van een ander kijkt? De makers van Unfriended: Dark Web denken van wel en ze zouden zomaar eens gelijk kunnen hebben.

Wanneer Matias een avond vol trots online gaat met zijn nieuwe laptop, duurt het niet lang voor hij merkt dat er iets mis mee is. Hij krijgt allerlei berichtjes van contacten van de vorige gebruiker. Al snel komt hij erachter dat met deze laptop op het Dark Web (een verborgen deel van het internet) wordt gesurft waaraan allerlei duistere zaken verbonden zijn. Omdat 'men' niet wil dat geheimen zomaar op straat komen te liggen, wordt alles in het werk gezet om de bewijslast te vernietigen. Lees: niemand is meer zeker van zijn leven.

Unfriended: Dark Web screen girls

Als de film begint en de laptop opstart denk je: dit worden 90 lange minuten. Maar al snel weten de makers je interesse te pakken en zit je geboeid en vol spanning naar dit laptopscherm zit te kijken. Ze weten goed gebruik te maken van allerlei soorten apps zodat het nergens saai wordt. Zo wordt Spotify al snel opgezet voor een sfeervolle achtergrondmuziek en kan je met een video editor makkelijk collages maken van gebeurtenissen uit het verleden. De film is spannend, shockeert en is bij vlagen ook gruwelijk. Moderne horror van een prima niveau.

Unfriended: Dark Web bange jongen

Het schijfje is voorzien van een drietal alternatieve eindes. Eén van die eindes is het einde dat in de VS ook in de bioscopen is gebruikt. Van de drie alternatieven, is dat ook de enige die aanvoelt als een echt einde. De andere eindes zijn zo bizar dat ze alleen gefilmd lijken te zijn om cast en crew op een dwaalspoor te zetten. Audio en beeld zijn prima op deze disc, maar dat mag aangenomen worden bij een recente film.

Een goede toevoeging voor de horrorliefhebber!