Life is Strange: Before the Storm - Episode 2

Na een wat trage start kunnen we eindelijk erachter komen hoe de tienerdrama tussen Chloe, Rachel en de rest van de wereld in Life  Is  Strange:  Before the Storm verder gaat. En jemig, wat kan ik niet genoeg nadruk leggen op tienerdrama. 

Brave New World, de titel van het tweede deel, gaat direct verder waar het vorige verhaal gebleven. Beide dames moeten op het matje komen voor hun acties uit het vorige deel. Chloe krijgt nog meer op haar flikker, wordt weer boos en kruipt daardoor nog dieper in haar eigen wereldje. Man en haar vriend gooien er nog een schepje bovenop, drugsdealer Frank en maffiavriendjes veroorzaken nog meer ellende en weet Rachel ook niet wat ze wil. Drama in pyjama!   

Zonder al teveel in detail te kruipen over het verhaal, is het in deze aflevering moeilijk om een emotionele connectie te maken met Chloe. Dat komt mede omdat ze gewoon boring dingen doet. Spijbelen van school is bijvoorbeeld gewoon een stuk leuker dan een auto opknappen op een junkyard.  Leuk, maar een beetje stilletjes tussen troep zoeken is saai. Daarnaast legt dit deel heel veel nadruk op een toneelstuk (Shakespeare's The Tempest) die ik niet ken.Je wordt geacht te weten waar dat toneelstuk over gaat en daardoor mis je veel van de grappen en grollen erover.Veel later in het verhaal ben je bijna 20 minuten bezig met het opmaken van een tafel. Perfect voorbeeld uit een leven van een tiener, maar zo ontzettend saai om te doen in een game. Dit soort dingen voelen gewoon als onnodige opvulling.

De gehele episode stelt daarom teleur. Ook zijn er maar een handjevol momenten waarop je kunt kiezen uit de befaamde ‘backtalk’ momenten die eigenlijk niet zo leuk zijn. In het vorige deel kon je je ook vermaken met andere dingen die niet zoveel met het spel te maken hadden, zoals een potje Dungeons en Dragons. Dat soort dingen miste ik ook in dit deel. Hierdoor is de gehele episode gewoon saai. Het enige leuke van deze aflevering is te zien hoe Chloe en Rachel bij elkaar zijn en ze denken de hele wereld aan te kunnen. Maar je weet ook al hoe dat gaat aflopen…


Deze episode was echt de saaiste aflevering van de gehele serie. Aan alles is te merken dat deel één opmaat is naar het derde deel en laat dat alsjeblieft de bittere nasmaak van dit vergeten.