Power Rangers

Een grote groep kids uit de 90's kennen als geen ander het gevoel dat je kreeg bij de woorden It's Morphin' Time! Dat betekende dat je favoriete jeugdhelden weer in actie kwamen. Jason, Billy, Kimberly, Zack en Trini trokken haast dagelijks ten strijde tegen Rita Repulsa in strakke latex pakjes en zwaaiden wat rond met hun armen en benen. De serie was zo campy als maar zijn kon. Nu, bijna 25 jaar later, loopt de serie nog steeds. En dit jaar is het ook tijd voor de derde bioscoopfilm rondom de gemaskerde helden, maar de eerste keer dat er een reboot van het origineel wordt gemaakt.

Dit is een volwassen versie van de jeugdserie die in de lijn van hedendaagse superhedenspektakels past. Deze eerste film wordt dan ook plichtsgetrouw als een origin-story verteld. De vijf tieners vinden op een avond vijf geheimzinnige krachtmunten die ze bijzondere krachten geven. Ze besluiten verder op onderzoek uit te gaan en stuiten hierbij op Zordon, die hen vertelt dat ze zijn geselecteerd om een eeuwenoude strijd om het Zeo Kristal te beschermen voort te zetten. Uiteraard geloven de eigenwijze tieners dit niet omdat ze veel te druk bezig zijn om met hun eigen sores om te gaan. Zullen ze hun verschillen op tijd opzij kunnen zetten om de wereld van de ondergang te redden?

Power Rangers Kimberly, Jason en Billy

Doordat het bronmateriaal ernstig verouderd is kan deze versie van de Power Rangers  met lage verwachtingen de bioscoopzalen betreden. Maar de makers van deze versie zijn niet over één nacht ijs gegaan. Er is ontzettend goed nagedacht om een versie te maken die volwassener aanvoelt, maar tegelijk ook het bronmateriaal respecteert. Tevens legt men de zaadjes voor een nieuwe franchise. De grootste overwinning is behaald met de vertolking van de vijf Rangers. Zowel de casting als de karakters zelf zijn spot-on. Toegegeven, hun achtergrond is gericht op tieners maar dat is waarschijnlijk ook het publiek dat hiermee bereikt wil worden. Alle castleden voegen met hun performance nog iets extra's toe aan deze toch al sterke karakters waardoor de film eigenlijk een feestje wordt om meer tijd met deze personen door te brengen. Vooral Billy en Kimberly krijgen meer dan voldoende te doen om snel populair te worden bij het publiek.

Power Rangers morphin

De origin-story van de krachten van de Rangers is erg complex en geforceerd. Er moet een heleboel verklaard worden, zoals Rita, Zordon, Zords en Goldar. Omdat het hier om nogal wat zaken uit de Power Rangers-mythologie gaat is dat nogal wat. Dat haalt hier en daar wat de vaart uit de film waardoor het erg lang duurt voor de actie eens gaat beginnen. Gelukkig komt het thema teamwork, wat in de serie ook altijd werd aangehaald, ook weer in deze film sterk terug waardoor het ondanks alles toch aanvoelt als Power Rangers.

Deze nieuwe versie van de spandex superhelden is een geslaagd stukje entertainment wat zeker veel nieuwe fans zal aanboren. Een vervolg sluit ik na de vrij positief ontvangen film dan ook zeker niet uit.