This Is The End

Een apocalytische gebeurtenis. Hoe vaak hebben we dit nu niet ondertussen al gezien? Tientallen keren. Families, presidenten, kinderen, allen weten ze de stijd aan te gaan met het eind van de wereld. Maar wat als de film nu eens deze acteurs zelf een 'doomsday' laat ondergaan? Dat wordt geprobeerd in This Is The End, waarin verschillende sterren uit Hollywood eindelijk eens zichzelf kunnen spelen.

This is the end poster

De film begint als Seth Rogen zijn maat Jay Baruchel meeneemt naar de housewarming van James Franco. Een legendarische party met Hollywoodsterren van heinde en verre, allemaal op één plek. En juist dan begint de apocalyps! En met apocalyps bedoel ik ook echt het einde van de wereld! De shit breekt op alle fronten los. Er worden kosten noch moeite gespaard om de vernietiging van de wereld, en Hollywood in het bijzonder, in beeld te brengen! Er zit niks anders op voor deze sterren dan te schuilen in het huis van Franco, afwachtend op het defintieve einde.

Een ontzettend simpel plot, maar het levert een bijzonder leuke film op! Want wat is er nu leuker dan Hollywoodacteurs die zichzelf spelen volledig te kakken zetten? Er moet echter gezegd worden dat de acteurs net zomin zichzelf lijken te spelen als alle andere films waarin ze een rol weten te bemachtigen. Nu kennen we ze niet persoonlijk, maar het lijkt dat ze eerder een kant van zichzelf spelen die ze juist helemaal niet zijn. Gelukkig nemen ze zichzelf als karikatuur niet al te serieus, en nemen ze elkaar regelmatig in de maling als ze het over elkaars filmrollen hebben. Zo wordt de Oscarnominatie van Jonah Hill en de verzamelwoede van Franco regelmatig onderwerp van spot.

This is the end screen 1
Gelukkig wordt er zelfs tijdens het einde van de wereld nog gedanst!

Minpunt is wel dat de film al snel lijkt te veranderen in een bottlefilm (film op één locatie). De film richt zich voornamelijk op de zes hoofdrolspelers uit de poster, waardoor de grappen al snel een herhaling van elkaar worden. Dit levert ook meer een verzameling sketches op dan dat deze scènes de plot van de film echt vooruit helpen. Hierdoor duurt de film net iets te lang. Het laatste halfuur van de film wordt de draad echter weer opgepakt. Een hilarische collage van slotcènes passeert de revue met een verrassende uitsmijter die je niet snel zult vergeten!

Leukste van deze film zijn de tientallen (uitgebreide) cameo's van bekende sterren buiten de genoemde hoofdrolspelers. Het is niet leuk om bij voorbaat al te verklappen wie dit zijn, maar laten we het erop houden dat deze schokkend en in sommige gevallen zelfs ontzettend verrassend zijn! De humor in deze film is absurd te noemen, van foute muziekkeuzes tot duiveluitdrijving en de makers schuwen een schrikmomentje hier en daar ook niet.

This is the end screen 2
Maar er zijn ook voldoende angstige momenten!

Het is jammer dat deze film maar zeer beperkt vertoond gaat worden in de Nederlandse bioscoop, want de film is, ook als je de acteurs niet kent, vermakelijk. Een aantal grappen zullen verloren gaan, maar het merendeel blijft overeind staan. Als je een liefhebber van absurde humor bent, is dit dé film voor jou!