2 Movie Pack: The Devil Wears Prada & Eat Pray Love

Twee topfilms in één box, dat betekent dubbel kijkplezier. The Devil Wears Prada met Meryl Streep en Eat Pray Love met Julia Roberts zitten nu samen in een two movie pack. Te beginnen met de duivelse Miranda Priestly die een nieuwe assistente aanneemt in The Devil Wears Prada en daarna de reislustige Liz die twijfelt aan haar relaties in Eat Pray Love. Twee feel-good movies voor twee popcornavonden!

The Devil Wears Prada

The Devil Wears Prada

The Devil Wears Prada uit 2006 is een verfilming van het gelijknamige boek van Lauren Weisberger. Andy (Anne Hathaway) heeft moeite om als journaliste aan de bak te komen. Uit pure wanhoop solliciteert ze als tweede assistente van de veeleisende hoofdredactrice Miranda Priestly (Meryl Streep) bij het modetijdschrift Runway. Andy wordt aangenomen maar Miranda laat duidelijk merken dat ze haar eigenlijk niet wil.

De mode-ongevoelige Andy gaat ervoor en laat zich niet uit het veld slaan. Steeds meer staat haar leven in het teken van Miranda en steeds minder in dat van haar vrienden en vriend Nate (Adrian Grenier). Ook haar uiterlijk wordt opgeslokt door Runway. Kleedt ze zich eerst als haar oma, raakt ze later in paniek als ze er niet volgens de laatste mode bijloopt. Ze wordt zelfs gedwongen de harde beslissingen van Miranda over te nemen ten koste van haar collega.

The Devil Wears Prada is een redelijk standaard chickflick maar daarom niet minder vermakelijk. Je leeft erg mee met de stuntelige Andy en je hoopt van harte dat ze bijvoorbeeld het script van de nieuwe Harry Potter in handen krijgt. Meryl Streep vertolkt de rol van duivelse hoofdredactrice als geen ander. Het verhaal is afwisselend en bouwt spanning op, waardoor je blijft kijken. Niet één keer, maar ook alle andere keren dat je de film zult zien. En hij blijft leuk.

Eat Pray Love

Eat Pray Love

In Eat Pray Love is Liz (Julia Roberts) toe aan een ander leven. Ze is ongelukkig getrouwd en na een bezoek aan Bali beseft ze dat ze niet het leven leeft waar ze van droomt. Ze dumpt haar man en gaat een jaar lang alleen op reis. In Italië (eat) krijgt ze haar passie voor eten terug, ze bereidt onder andere een echt Amerikaanse Thanksgiving-maaltijd voor een Italiaanse familie.

Na een geweldige tijd in bella Italia reist ze door naar India (pray), waar ze leert mediteren. Ze ontmoet daar de uit Texas afkomstige Richard. Hij stelt zich op als haar leider in het land. Als laatste belandt ze in Bali (love), waar ze Felipe ontmoet en de vonk overslaat. Ook ontmoet zeeen geneesvrouw en haar dochter Tutti, die van plek naar plek zwerven. Liz helpt ze, met hulp van oude en nieuwe vrienden, aan een vast huis. Tijdens de reis ontmoet ze mensen die haar helpen haarzelf terug te vinden, maar op haar beurt helpt ze ook vrienden te geloven in zichzelf. Of zoals Liz het zelf noemt: accepteer iedereen als een leraar.

Hoe koppig Liz af en toe ook mag zijn, uiteindelijk geeft ze zich over aan het land, de cultuur, de mensen en zichzelf. Wanneer dat gebeurt, reist ze verder en breekt een nieuw hoofdstuk in de film aan.

De film is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Elisabeth Gilbert uit 2006. De ruim twee uur durende film zit vol met prachtige plaatjes van Italië, India en Bali, wat alleen al een genot is om naar te kijken. Het verhaal is weinig verrassend − als je de titel ziet, weet je het verloop van het verhaal − maar er zit voldoende schot in ondanks de lengte van de film en is door de humor en afwisselende beelden goed te volgen.

Al met al:

De dvd-box is een fijne box voor als je de films nog niet in de kast hebt staan. Twee feel-good films die eigenlijk niet mogen ontbreken in de dvd-collectie van een vrouw.