Blu-ray: Feuten: Het Feestje

Na drie seizoenen van de BNN-serie Feuten, is het nu tijd voor de film op blu-ray en dvd. Ook in de film draait het weer om de studentenvereniging H.S.C. Mercurius. Wagtmans, Noordzij en Beeksma zijn afgestudeerd, getrouwd, huisje, boompje, beestje. Jaren na hun laatste bezoek aan H.S.C. Mercurius komt Wagtmans (Manuel Broekman) in aanraking met potentiële feuten Lieve (Evita Rozenberg) en Elias (Daniel Cornelissen). Lieve overtuigt hem ervan die avond mee te gaan naar het traditionele inschrijffeest en Bram Wagtmans besluit zijn oude corpsmaatjes op te trommelen.

Feuten Poster

De Ruyter (Tim Murck) blijkt zich echter nog wel actief te bemoeien met het corps. De eeuwige student heeft dit jaar alleen een klein akkefietje met de politie. De studentenvereniging veroorzaakt keer op keer overlast in de buurt en de politie is dat zat. Zo erg, dat ze het feest officieel afblazen. Olivier de Ruyter laat zich dat niet gebeuren, maar het staat natuurlijk vast dat dit feestje uit de hand gaat lopen. 

Voor fans van de serie is de film natuurlijk een leuke afsluiter. Toch hoef je de serie niet gevolgd te hebben om de film te kunnen bekijken. De oude personages worden gecombineerd met nieuwe en wie wat doet - en is - in de film, wordt al snel duidelijk. Voor de fans is het vooral een verademing om te zien hoe de oud-corpsleden het werkende leven afgaat. Marie-Claire (Hanna Verboom) en Bram zijn bijvoorbeeld getrouwd en Noordzij is wel héél burgerlijk geworden.

Feuten

Buiten dat Feuten: Het Feestje een must see is voor de fans, zit er niet heel veel verhaal in de tachtig minuten. Het inschrijffeest loopt uit de hand en dat gaat zo'n zeventig minuten door. Enig zijweggetje is de romance (of eigenlijk het gebrek eraan) tussen Lieve en Elias. Elias is al vijf jaar verliefd op Lieve, maar die ziet hem nog niet zo staan. Lieve richt haar pijlen op de oudere Bram Wagtmans. De verhaallijnen van Lieve en Elias en de oude garde van de serie komt elkaar meerdere keren in de film tegen. Zo blijft de film niet in een reünie hangen.

Toch staat de film wel garant voor een paar lachmomenten en is het een goede afsluiter voor de drie seizoenen van de serie.

Extra: videoclip van Ronnie Flex: Onder Je Lokken.