Nice Guy Johnny

De droombaan van de 24-jarige Johnny Rizzo bij de lokale radio is gevonden, maar zijn verloofde denkt daar anders over. Johnny (Matt Bush) reist in Nice Guy Johnny af naar New York om te solliciteren naar een 'echte' baan zoals zijn vriendin dat noemt, een tip van zijn schoonvader. Eenmaal in New York ziet Johnny zijn oom Terry (Edward Burns, eveneens de schrijver en producer), die de trouwplannen van zijn neefje maar niks vindt. Hij heeft heel andere plannen met Johnny.

Nice guy Johnny

En die plannen zijn niet mis. Terry heeft een leuk meisje voor zijn neefje. Hoe zeer Johnny ook laat merken dat hij verloofd is en niet geïnteresseerd in andere meisjes is, Terry wil het niet horen en stelt ze aan elkaar voor. Daarna vliegt de vonk al snel over. De sportieve en lieve Brooke (Kerry Bishé) is heel anders dan zijn eigen Claire (Anna Wood) en heeft in tegenstelling tot de bitch aan het thuisfront wel het beste met hem voor. Er gebeurt niks tussen Johnny en Brooke, want nog altijd is Johnny trouw aan Claire. Als Claire midden in de nacht Johnny belt en Brooke aan de lijn krijgt, moet Johnny lastige beslissingen maken.

Nice guy Johnny

Nice Guy Johnny is een redelijk voorspelbare film. Al snel kom je erachter dat Claire een ongelooflijke bitch is die meer om geld geeft dan de droombaan van haar vriendje, in New York is Brooke al vlot in het beeld en je wéét dat die twee elkaar leuk gaan vinden. Je ziet ook gewoon dat Terry een eikel is die een leugentje om bestwil niet schuwt maar het maakt de film er allemaal niet minder leuk om.  En dat 'leuke' zit hem in de situaties, in de opmerkingen en het doen en laten van Terry, in de nonchalantheid van Brooke en als laatste Johnny, waarmee je jezelf als jongvolwassene goed mee kunt identificeren. De keuzes die hij moet maken in zijn carrière en tussen zijn vriendin of nieuwe vlam, het zijn keuzes die iedereen wel moet maken.

Het zal geen film zijn die je lang bij blijft. Het verhaal is daarvoor te simpel en misschien wel een beetje saai. Toch blijf je wel tot het einde geboeid en dat komt door de leuke Brooke. Het is even spannend hoe het zal gaan eindigen tussen die twee tortelduifjes en daar ligt de kracht van dit verhaal. De onderliggende gedachte om de juiste keuzes te maken in het leven is mooi, maar neemt gelukkig niet de overhand.

Nice guy Johnny

De film is dan ook vooral aan te raden aan mensen die ongeveer even oud zijn als Johnny, dus rond de 25 jaar. In de bloei van je leven, het begin van je carrière en de start van een gezinnetje. Het verhaal is duidelijk, de situaties helder. Het zijn de keuzes die Nice Guy Johnny interessant maken.