Theater: Sander van Opzeeland is back!!

Sander van Opzeeland is back! Wie de neuk is dat, zullen de meeste FOK!kers nu zeggen, en waarom zouden we er blij mee moeten zijn dat hij terug is? Een heel grote theaterhistorie heeft Van Opzeeland dan ook niet: drie volledige shows en deelname aan het Leids Cabaret Festival in 1998. Wel heeft hij achter de schermen geschreven voor Dit Was Het Nieuws, Kopspijkers, Koefnoen en de Nederlandse versie van The Daily Show. Daarnaast is hij sinds 1998 lid van de Comedytrain. FOK! was bij de première van zijn nieuwe show in een afgeladen De Kleine Komedie.

In zijn show probeert Sander duidelijk te maken dat hij veranderd is. Net uit een depressie doet hij een poging om alles positief in te zien. Met behulp van gortdroge humor, wat typetjes als de saus om het smeuïg te houden en af en toe snoeiharde grappen wist hij het uur en twintig minuten goed vol te lullen. Die typetjes zijn trouwens geen imitaties maar meer semi-parodieën op mensen die je zomaar op straat tegen zou kunnen komen. Voeg daar nog wat nergens op slaande maar o zo leuke liedjes aan toe en je hebt een show die zeker gezien mag worden.

Foto: Martin Oudshoorn

Op een podium waar slechts een piano en een, verder totaal niet gebruikt, wit kastje te zien zijn doet Sander van Opzeeland zijn verhaal. Wat hem siert is het feit dat hij iedereen met respect probeert te behandelen, wat weer als resultaat heeft dat hij zichzelf over het algemeen goed belachelijk weet te maken. Een ander feit is ook dat het een totaal onvoorspelbare show is.

Kortom mocht je binnenkort de kans hebben om deze show in je agenda te zetten schroom dan niet. Gelukkig zijn de kaartjes door de btw-verlaging weer terug op wat normalere prijzen dus onbetaalbaar is het ook niet meer.