Boek: Marco Knauff - Sluiproute

Een paar weken geleden werden we door Marco Knauff benaderd of we zijn boek Sluiproute wilden recenseren. Nadat eerder al Een Vorstelijk Bestaan en Take Achttien gerecenseerd waren volgde er natuurlijk een ja.

Miranda’s leven staat volledig op de kop als haar man Ben een vreselijk auto-ongeluk krijgt. Of ja, ongeluk? Al snel lijkt het erop dat hij opzettelijk van de weg is gereden. Hoe langer hij in coma ligt, hoe meer Miranda het idee krijgt dat er allerhande dingen in zijn leven spelen waar ze niks vanaf weet. Gedurende het verhaal blijkt dat niet alle mensen in haar leven zo zijn als ze zich voordoen. Aan de andere kant zijn er personen die een stuk menselijker zijn dan ze dacht.

Marco Knauff begon al snel vroeg met het schrijven van verhalen. In 1985 verscheen zijn eerste werk, Een trouw aanhanger van de vorst,  in Paperas 2. Deze werd gevolgd door vele in anderen. Zijn verhaal Gisteren, vandaag en morgen is verfilmd en won de eerste plaats op een filmfestival. Daarnaast wist hij bij meerdere verhalenwedstrijden prijzen in de wacht te slepen.

Met 189 bladzijdes is Sluiproute geen heel dik boek. Toch krijgt de lezer niet snel het idee dat er ergens iets afgeraffeld wordt. Hier en daar dacht ik vooraf wel te kunnen voorspellen wat er zou gaan gebeuren maar werd ik uiteindelijk toch op het verkeerde been gezet. Knauff weet je continu te boeien maar zeggen dat ik compleet in het verhaal getrokken werd kan ik ook weer niet. Het is een leuk boek om een keer te lezen maar meer ook niet.