Untold Legends: Brotherhood of the Blade

Natuurlijk zijn wapens en juwelen niet de enige items die je ondekt, maar komt kledij ook om de hoek kijken. Als snel kom je extra beschermende kleding tegen (die je ook met juwelen kunt verbeteren), al valt het wel vaak op dat er heel veel speciale kleding is die alleen geschikt is voor een bepaald ras. Het duurt dan ook niet lang tot je op het maximale gewicht zit in je inventory en moet besluiten welke spullen je wel en welke je niet mee zal zeulen.

<\/center>

Daarnaast leer je elke keer bij het levellen nieuwe eigenschappen of kun je de huidige ietsje verbeteren. Afhankelijk van het gekozen character variëert dat in de mogelijkheid tot extra veel items mee te slepen tot het leren van nieuwe spreuken. Zoals het hoort in een RPG gaat dat met punten.

Je loopt niet 100% te hakken en items op te rapen, maar er zit wel degelijk een verhaal in met wat NPC\\\'s (Non Playable Characters) die het allemaal niet zo begrijpen waarom het kwaad opeens Aven ook wil aanvallen. Kortom je moet een hoop mensen redden of een anderssoortige queeste voor ze oplossen. Spijtig genoeg praat er geen één van die NPC\\\'s tegen je, maar mag je het met platte tektst doen. Je inleven in het verhaal zal dan ook wat meer fantasie kosten dan een andere huidige RPG. De stad Aven zelf ziet er ook niet erg spectaculair uit en je vindt de NPC\\\'s steeds op exact dezelfde plaats. Hadden ze niks te doen dan wachten op het einde van jouw quest(s) of zo?

<\/center>

Afgezien van de matige rechte graphics en alleen maar platte tekst zijn de geluidseffecten in orde. De muziek daarintegen bestaat uit synthesizer deuntjes en kan na een tijdje niet echt meer boeien. Steeds meer wordt de game afhankelijk van je eigen inlevingsvermogen, wat zelfs voor een doorgewinterde RPG-speler vies tegen kan vallen.

Untold Legends biedt ook de mogelijkheid om met maximaal drie andere spelers tegelijk in dezelfde dungeon te spelen. Dit werkt alleen via je ad-hoc mode (dus PSP verbinden met PSP) en niet via infrastructure mode(via internet). Naast een hoop PSP\\\'s heb je vanzelfsprekend ook allemaal de game zelf nodig. Deze optie is helaas niet getest, maar bestaat volgens de gegevens uit een gebalanceerde co-op mode.