RF Online

Om het spel spannend te houden is er om de acht uur een gevecht om de controle van de mijnen. In die mijnen kun je speciale mineralen uithakken om je wapens en je materialen te verbeteren, echter kan er maar één factie de baas zijn in de grootste mijn: de Crag Mine.

<\/center>

Rondom de Crag Mine staan grote torens voor elke factie en het is de bedoeling dat je die van jouw team beschermt terwijl de torens van de tegenstanders aan gort worden geslagen. Is dat je gelukt dan zal de Halostone Keeper, de grote bewaker van de Crag Mine, je beschermen zolang de mijn onder de controle is van jouw factie.

Verder in het spel zul je je character kunnen specialiseren. Je kunt bepaalde eigenschappen gaan leren door veel te oefenen en als de levels en skills hoog genoeg zijn, zul je extra mogelijkheden krijgen die andere spelers weer niet hebben. Helaas duurt het erg lang voordat je zover bent.

<\/center>

De economie in RF Online wordt bepaald door de handel en wandel van zijn spelers. Wordt er veel gehandeld, dan zal de belasting veranderen. Maar wat vooral van invloed is op de economie is de hoeveelheden goud die de factie uit de mijnen gehaald heeft. Hoe meer goud, hoe lager de belastingen. Je hebt echter die Crag Mine niet speciaal nodig om goud uit de andere mijnen te halen. Je moet dus hopen op enorm veel teamwork en of het dat allemaal waard is? De eerste vijfentwintig levels loop je sowieso alleen maar beestjes te hakken en pas daarna wordt het een beetje spannend.

Natuurlijk kun je ook allianties vormen met andere spelers (van hetzelfde ras) zodat je er samen op uit kunt gaan om de tegenstander een lesje te leren. Dat die tegenstanders van een veel lager level kan zijn maakt niet veel uit, iedereen mag iedereen neerslaan. Je kunt ook lid worden van een gilde of er zelf een maken. Je dient dan minstens acht personen van level 30 of hoger bij elkaar te hebben. De rassen zelf hebben vijf leiders, genaamd de Faction Patriarch en vijf Sub Patriarchs. Zij worden gekozen uit de top tien van hun ras en wisselen van tijd tot tijd het voorzitterschap van de Faction Patriarch af.

<\/center>

Het geluid en de muziek zijn erg goed, vooral de muziek bij het loginscherm. De geluiden zijn kenmerkend, maar springen nergens bovenuit. De grafische kwaliteit is op elke moment aan te passen en geeft daarmee ook de verouderde videokaarten een goede kans. De werelden die RF Online biedt zijn erg mooi, maar af en toe net stillevens.