RF Online

Arjen (Mr_Belvedere)
Rising Force (RF) Online is een Massive Multiplayer Online RolePlaying Game (MMORPG) met, naast de gebruikelijke fictie, ook veel science-fiction elementen. Ergens hier heel ver vandaan ligt sector Novus waar drie rassen eeuwig strijden voor de totale overwinning. Bij welke factie ligt jouw loyaliteit?

Bij het opstarten dien je eerst een account te maken op de website van Codemasters. Hier voer je je serienummer in, waarna je het betalingsysteem kiest. De eerste maand is gratis, daarna betaal je dertien euro per maand. Wanneer alles is geaccepteerd kun je terug naar het login scherm en beginnen met het maken van je eerste character op een server. Er zijn op dit moment zes servers en elke server biedt ruimte voor drie characterslots.


De drie facties

Je kunt kiezen uit drie verschillende facties: de Holy Alliance Cora, de Bellato Union of het Accretian Empire. Is de keuze gemaakt, dan zullen ook de andere twee slots alleen met characters van hetzelfde ras gevuld kunnen worden,

De Cora bestaat uit vrij sexy characters die vooral gespecialiseerd zijn in magie. De elf-achtige Bellato drijven handel en gebruiken technologische wapens, waar de Accretian praktisch helemaal uit technologie bestaan: het zijn namelijk cyborgs en battlemechs.

De opties om je character vorm te geven zijn vrij beperkt, maar dat mag de pret niet drukken. Later in de game krijg je zo veel verschillende items, dat hij of zij tijdens het spelen vanzelf meer unieke uiterlijke eigenschappen krijgt.

Na het creëren en vormgeven geef je je character een naam en krijg je een kort introductiefilmpje te zien hoe de leefomgeving van het gekozen ras er uit ziet. Meteen daarna start de tutorial op die je elk detail met het grootste gemak uitlegt. De toetsen wijzen zich redelijk vanzelf uit en als je het helemaal kwijt bent is er ook nog de zeer uitgebreide handleiding.