Boek: Jeff Long - Het Jeruzalem-virus

De jonge archeoloog Nathan Swift is voor zijn proefschrift betrokken bij een onderzoek in Israël, genaamd Jaar Nul Project. Als na een aardbeving alles verloren is, gaat hij met zijn baas terug op zoek naar overblijfselen van de Golgotha, de heilige berg bij Jeruzalem. Op zoek naar de graven van mensen die rond het jaar nul gekruisigd zijn. Een van de gevonden relikwieën komt in handen van een rijke verzamelaar in Griekenland. Als deze het relikwie openmaakt voor onderzoek breekt er een virus uit. Een virus dat een groot gevaar kan betekenen voor de mensheid.



Miranda Abbot, een briljante onderzoekster, komt tot de ontdekking hoe ze mensen kan klonen zodat ze hun herinneringen bewaren. Met deze ontdekking gaan de meest briljante wetenschappers van de wereld op zoek naar een remedie tegen het virus. Het virus, een pandemie, verspreidt zich snel. Na alle werelddelen heeft het virus ook Amerika bereikt en maakt het ook daar slachtoffers. Het laboratorium werkt in belang van de mensheid; dat hierbij mensen omkomen en worden gekloond is van minder belang. Zo hebben ze de botten die gevonden zijn, uit het jaar nul, ook gekloond, evenals bloed uit relikwieën van die tijd. Het wordt een race tegen de klok waartegen van verschillende kanten tegenwerking komt. Het laboratorium is, op nog een andere plek op de wereld na, de enige plek waar het virus nog niet is binnengekomen. Samen met Nathan zoekt Miranda met behulp van de jaar nul klonen verder naar een remedie. Totdat één van de klonen claimt Jezus Christus te zijn ...



Auteur Jeff Long is een ervaren klimmer en trekt regelmatig door de Himalaya. Hij werkte als metselaar, journalist, historicus en screenwriter, maar inmiddels heeft hij zich volledig aan het schrijven gewijd. Het Jeruzalem-virus is de eerste titel van deze schrijver die in het Nederlands is uitgebracht.

Het boek heeft een vrij rommelig verhaal. Er worden namelijk verschillende verhaallijnen bijgehaald waardoor het verhaal langdradig wordt. Zo wordt er bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan de eerste kloon die men gefabriceerd heeft of aan een kloon van een van de grote wetenschappers binnen het laboratorium. Deze verhaallijnen voegen niets toe.
Op het klonen wordt ook vrij diep ingegaan. Verder is het klonen zoals het hier in het boek gebruikt wordt iets wat mij zeer tegenstaat en ik ook met volle verbazing en verwondering heb zitten lezen. Het boek is natuurlijk fictie, maar wel met een onderwerp dat tamelijk ver gaat. Het is dus niet een boek wat ik graag lees en ik ook niet echt zou willen aanraden.





Uitgever: De Boekerij ISBN: 90 225 4306 4 Pagina's: 425
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!