Boek: Michael Connelly - De Lincoln advocaat

Je stapt in het dagelijkse leven van een strafrecht advocaat. Een advocaat die gaat voor het grove geld en dus niet goedkoop is. Als hij een zaak aanneemt moet hij zeker weten dat je ook met genoeg geld over de brug kunt komen. Die advocaat is Mickey Haller, die in de voetsporen van zijn vader is getreden. Mick neemt je mee van zaak tot zaak en naar de grote zaak die als rode draad door het boek loopt.




Louis Roulet wordt zijn cliënt, een onroerend goed magnaat uit Beverly Hills die onschuldig lijkt te zijn. Al vertrouwt Mick het niet helemaal, hij neemt de zaak wel aan want hij kan hier veel geld aan verdienen. Alleen als zijn detective stuit op informatie, op geheimen van de familie Roulet gaat het mis. Mick heeft informatie die hij beter niet kan hebben en die uiteindelijk ook het leven kost van een medewerker. Zijn cliënt komt aan het verleden van Mick en wordt daardoor gevaarlijk. Zijn eigen leven komt in gevaar en de enige manier om dit te voorkomen is door vertrouwen in de wet te hebben en in het rechtbanksysteem. Iets waar hij niet al te veel vertrouwen in had.

Dit boek is een rechtbankthriller en neemt je echt mee met de hoofdpersoon Mick Haller. Het boek is in een ikvorm geschreven. Het gaat niet diep in op de personages wat ook niet nodig is voor het verhaal. Mick Haller, een meerdere malen gescheiden advocaat die kantoor houdt in een Lincoln is een interessante personage. Michael Connelly heeft de zaken van Mick die aanbod komen, mooi en uitgebreid beschreven, je weet precies waar het om gaat en hoe Mick over klanten en recht denkt. Ongeveer op de helft van het boek begint de rechtzaak inzake Roulet. Een spannende zaak waar Mick Haller moet strijden tegen een onervaren groentje van het OM. Hier word je door meegesleurd en het boek is niet meer makkelijk weg te leggen. Op de kaft van het boek staat dat het boek verslavend is en ik moet de pers daar toch wel gelijk in geven. Dit boek is dan ook een echte aanrader voor de hardcore thriller en misdaadliefhebber.



Michael Connelly was misdaadverslaggever voor de LA Times waar hij ook een Pulitzerprijs mee gewonnen heeft. In 1992 maakte hij zijn debuut met Tunnelrat. Sindsdien behoort hij tot de top van Thriller auteurs.
Zijn jarenlange ervaring als reporter komt in zijn boeken duidelijk naar voren, hij wordt door de kenners de Quentin Tarantino genoemd van de politieroman: keihard en onvervalst.



Uitgever: De Boekerij ISBN: 90 225 4324 2 Pagina's: 430
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!