Boek: Mijn eigen bedrijf - C. Friedman & K. Yorio

Een boek vol tips en verhalen voor en van vrouwen. Als jij de wens hebt om een eigen bedrijf te beginnen kun je dit boek mooi als leidraad gebruiken om helemaal klaar te zijn voor je eigen bedrijf.



Mijn eigen bedrijf is een mooi opgezet boek. In het begin worden de voor- en nadelen uiteengezet en mag je nadenken over een paar vragen om te kijken of jij goed voorbereid bent voor wat er komen gaat. Ben jij de vrouw die een bedrijf zou kunnen leiden? Ben jij bereid er 60 uur in de week in stoppen? En natuurlijk, kun jij het je financieel veroorloven? Want je zult voordat je geld binnenhaalt met je bedrijf, jezelf ook moeten onderhouden.
En weet je ook al wat voor een bedrijf je zou willen beginnen, een kledingzaak, schoonmaakbedrijf of een kapper? Waar ben jij goed in en waar kun jij je goed presenteren?

Het boek leidt je mee langs de mensen die er verstand van hebben. Wie kun jij gebruiken? Een advocaat voor het juridische gedeelte, een accountant voor de belastingen en een pr-bureau voor het reclame maken, je kunt ze allemaal onderdeel maken van jouw team.
Het belangrijkste onderdeel van je plan om een bedrijf te beginnen is het ondernemingsplan. Dat is je leidraad, je begroting om te zien of je het goed doet. Maar ook je boekwerkje waarmee je bij de bank geld zou kunnen lenen of investeerders kunt laten investeren.
Als je dat voor elkaar hebt kun je beginnen, kun je de deuren openen voor publiek. Op dit punt rijzen weer nieuwe vragen, want hoe moet je je presenteren? Hoe zorg je dat mensen naar jouw winkel komen, dat ze jouw bellen? Hoe ga je om met personeel, hoe kun je ze ontslaan? Nog belangrijker, hoe combineer je dit allemaal met een gezin?

Weet je wat je ook nodig hebt voor een eigen bedrijf? Inspiratie. Het boek zorgt dat je op passende wijze wordt geïnspireerd. Ondernemende vrouwen vertellen ieder hun eigen verhaal over het opzetten en leiden van hun bedrijf. Ze geven je ook tips mee die je kunt gebruiken bij het maken van je plannen. Dit wordt afgewisseld met de theoretische vragen en verhalen over je eigen bedrijf. Verder hebben de schrijfsters voor de inspiratie een top tien van films, cd's maar ook een top 5 van logo's in het boek gezet.



Het boek is vooral opgezet met vragen, vragen moeten worden beantwoord of moet je zelf stellen als je bij je accountant of advocaat op bezoek gaat. Je vindt zo je eigen manier om je bedrijf te runnen. De manier die het beste bij jou past. Mijn eigen bedrijf is een mooi naslagwerk voor de startende ondernemer. Er worden goed tips gegeven en je hebt min of meer een lijst bij de hand zodat je niets vergeet. Het is ook goedgevuld met de nodige schema's, bijvoorbeeld een schema om te kijken wat je uitgaven en inkomsten zijn per maand.

De schrijfsters Caitlin Friedman en Kimberly Yorio hebben hiermee hun tweede boek voor de vrouw geschreven. Het eerste boek was How to be a boss without being an bitch. Samen hebben ze YC media opgericht, een public relations- en marketingbureau gericht op vrouwen.

"We moedigen vrouwen aan vrouw te zijn, vooral in het zakenleven." Een zin uit de inleiding die mij wel trekt. Nu alleen nog dat fantastische plan om een bedrijf te beginnen en ik kan me aan de hand van hun boek mijn plan helemaal tot in de puntjes uitwerken. Het boek is niet te langdradig en bevat in mijn ogen ook niet teveel informatie. Het hoeft ook niet tot in het detail. Op de punten die belangrijk zijn en je niet uit het oog moet verliezen wordt ook net de goede aandacht gelegd. Het is een boek met veel informatie en ik denk dat voor iedere vrouwelijke startende ondernemer een aanrader.



Uitgever: Sirene ISBN: 90 5831 393 x Pagina's: 272
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!