Boek: Barbara & Stephanie Keating - De vriendschap

In 1957 leren drie totaal verschillende meiden elkaar kennen op een kostschool in Kenia. Hun families en levens staan lijnrecht tegenover elkaar. Zo gaan ze samen met hun families de onafhankelijkheid van Kenia in, de ene familie verliest hun boerenbedrijf en de andere twee families vertrekken naar het land van herkomst. De meiden zijn bloedzusters, maar of hun vriendschap al deze gebeurtenissen overleeft?



Vanaf het moment dat de dagscholiere Hannah van der Beer, een dochter van een Afrikaner boer, twee medescholieren uitnodigt, worden ze vriendinnen. Sarah Mckay, dochter van een arts en Camilla Broughton-Smith, dochter diplomaat van buitenlandse zaken, brengen sindsdien hun weekenden door op het landgoed "Langani" van de Familie van der Beer. Ze brengen er de mooiste jaren van hun leven door tot Kenia onafhankelijk wordt en de meeste niet-Kenianen het land moeten verlaten.

Apart van elkaar loopt hun leven verder, nog steeds veel denkend aan hun tijd samen. Camilla die in hevige strijd met haar moeder verkeert, besluit om fotomodel te worden in Londen. Hannah, wonend met haar ouders in Rhodesië, ver weg van Langani, dat nog geleid wordt door haar broer Piet. Hannah keert na een incident met haar vader terug naar Langani omdat ze het net als haar broer wil redden. Sarah heeft Zoölogie gestudeerd in Dublin en verlangt terug naar Afrika. Ze hielden contact per brief en hadden de afspraak om in de zomer van hun 21ste verjaardag terug te keren naar het landgoed. De ingrijpende gebeurtenissen die zomer, een aanval op hen en het personeel, zet veel op het spel, ook hun vriendschap. Zal die vriendschap het redden?



Stephanie Keating werd in 1944 geboren in Ierland, haar zuster Barbara drie jaar later in Engeland. Ze groeiden samen op in Kenia. Beiden hebben veel gereisd en in verschillende landen gewoond. Op dit moment woont Stephanie in de Franse Languedoc en Barbara in Dublin. Eerder schreven ze "Mijn dochter in Frankrijk", dit is hun tweede roman.

Dit boek is een lang en meeslepend verhaal dat zich afspeelt in de tijd dat de Britten de kolonisatie van Kenia overdroegen aan Kenia. Kenia wordt onafhankelijk en toch blijft het de meiden in het boek trekken met alle gevolgen van dien. Elk karakter heeft haar eigen rol in het boek en op het eind begon ik zelfs medelijden te krijgen met de karakters en wat hun vriendschap allemaal moest doorstaan. Tien jaar van vriendschap trekken voorbij in het boek zonder dat het saai wordt. Een mooi boek om te lezen, lekker in de strandstoel op het strand.




Uitgever: Arena ISBN: 9069747936 Pagina's: 684
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!