Boek: Joy Fielding - Eindstation

Mad River Road is een straatje in een armoedige wijk in Dayton waar alleenstaande vrouwen met een geschiedenis wonen. In dit straatje, het eindstation voor de meeste vrouwen, leren Emma en Lily elkaar kennen. Alleen veel laten ze niet aan elkaar los, want hun geschiedenis houden ze angstvallig geheim.



Jamie zit niet lekker in haar vel. Ze heeft net ontdekt dat haar vriend getrouwd is, ze heeft een hekel aan haar werk en daarnaast wordt ze in haar gedachten achtervolgd door haar pas overleden moeder en haar zus. Jamie heeft iedereen in haar leven teleurgesteld en zit haar gedachten in het café te overdenken totdat ze een drankje krijgt aangeboden. Dat drankje brengt haar een rijke, lieve en gevoelige minnaar, het was te mooi om waar te zijn. Voor hem zegt ze haar baan op en ze stappen samen in de auto voor een roadtrip naar Dayton, Mad River Road. Juist die roadtrip brengt haar weer bij haar positieven.

Emma heeft een zoontje van vijf en is op de vlucht. Bang voor haar man die haar achtervolgt. Bang wat er zal gebeuren als hij haar vindt. Wat er werkelijk aan de hand is met haar laat ze niet los, ook niet wanneer ze Lily leert kennen. Ook Lily heeft een zoontje van vijf jaar en haar man is overleden, zegt ze. Samen verdelen ze het oppassen op de kinderen en zijn ze blij met de nieuw verworven vriendschap. Een vriendschap vol duistere geheimen. Hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk?

Joy Fielding weet het verhaal heel mooi neer te zetten. Drie vrouwen die elk veel meegemaakt hebben in hun leven. Ze zet de karakters mooi neer in deze psychologische thriller. Tijdens het lezen meende ik al te zien welke kant het verhaal op ging en wat uiteindelijk de clou zou worden. Maar wat ik dacht was niet wat ik las. Het verhaal nam voor mij een zeer verrassende wending. De geheimen in de levens van de vrouwen waren zelfs voor mij geheim en niet uit het verhaal op te maken.



Joy Fielding (1945) is geboren en getogen in Toronto. Ze studeerde Engelse literatuur en werd actrice. Ze verhuisde naar Los Angeles en verscheen in diverse bijrollen op televisie. Naast haar acteren begon ze met schrijven. Haar debuutroman was The Best of Friends (1972) maar ze brak door met Kiss Mommy Goodbye (Zeg maar dag tegen mammie). Sindsdien verschenen meer dan tien thrillers van haar hand. Haar boeken, waarin huiselijk geluk wordt bedreigd en vrouwen gevaar lopen, zijn stuk voor stuk bestsellers. Lezers kunnen zich heel intens identificeren met de knap neergezette personages.

Het was mijn eerste Joy Fielding, ik vind het eigenlijk wel jammer dat ik nog niet eerder iets van haar hand heb gelezen. Ze legt eigenlijk een boek voor ons neer dat heel goed kan tippen aan de thrillers van bijvoorbeeld Nicci French die in Nederland heel bekend zijn, mijn boekenkast staat er vol mee, maar van Joy Fielding had ík nog niet eerder gehoord. Kortom vier sterren want dit is een absolute aanrader.



Uitgever: Unieboek ISBN: 90 269 8540 Pagina's: 336
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!