DVD: The Whole Ten YardsHet verhaal van The Whole Ten Yards sluit aan op de voorganger. Ex-huurmoordenaar Jimmy 'The Tulip' Tudesky (Bruce Willis) heeft in die film zijn dood in scŤne gezet en leeft met zijn vrouw Jill (Amanda Peet) in een bungalow ergens in Mexico. Hun luie leventje wordt echter bruut verstoord als tandarts en voormalig buurman Nicholas 'Oz' Oseransky (Matthew Perry) aan de deur komt. Reden: zijn vrouw Cynthia (Natasha Henstridge) is ontvoerd door de Hongaarse maffia. En laat Cynthia nu de ex-vrouw van Jimmy zijn. Kortom, Jimmy en Jill schieten Oz te hulp.

Tot zover klinkt het allemaal niet erg verkeerd: genoeg ingrediŽnten voor een leuke film. Maar al snel blijkt The Whole Ten Yards wel heel erg op de karakters te leunen. Willis, Peet en Perry doen hun ding en waarschijnlijk heeft regisseur Howard Deutch gedacht dat dit voldoende zou zijn om de film overeind te houden.


Het fragiele kaartenhuis van acteerprestaties stort echter al gauw in als de Hongaarse boeven hun opwachting maken. Kevin Pollak maakt zich als maffiabaas Lazlo compleet belachelijk met een raar stemmetje en zijn handlangers doen me nog het meest denken aan de boeven in Home Alone of Bassie en Adriaan. Niet grappig en niet passend in een film als deze. Er wordt in plaats van waterpistolen namelijk wel met 'echte' wapens geschoten.

De extra's dan maar onder de loep genomen. Helaas valt daar ook niet veel over te zeggen. Naast de standaard trailers en wat losse clips zijn er ook een leuke B-roll en wat soundbites op het schijfje gezet. Voor de extra's hoef je de dvd ook niet te kopen dus.