I, Robot: FOK! op de première met Will Smith

Jennifer – Brutale Meid – de Jong heeft nog nooit gehoord van FOK!
Ik vraag hoe lopen over de blauwe loper bevalt, aangezien ze een paar jaar terug nog aan mijn kant van het hek stond om BN’ers voor gek te zetten. ‘Ik hoop eigenlijk dat jij dat nu gaat doen’, zegt Jennifer.
Ik vraag haar of ze het boek kent.
Nee, ik lees niet’, zegt ze.
Leest ze wel ondertitels?
Ja natuurlijk, anders begrijp ik niet waar de film over gaat.
Dus Jennifer wacht totdat er een Nederlandse versie verschijnt, zoals ze bij Finding Nemo en Shrek doen?
'Eigenlijk wel, maar helaas doen ze dat niet altijd. Wanneer is de matineeversie?’

Peter Faber verschijnt op de loper met zijn vriendin. 'Jij lijkt op Emiel Ratelband’, roept hij uit. Ik vraag hem waarom hij nooit is doorgebroken in de States. Ik heb nooit ambities daarvoor gehad om weg te gaan. Ik heb het hier veel te leuk.
Zou hij niet willen dat er Nederland goede films als deze worden gemaakt?
‘Weet ik niet, ik weet ook niet of dit een goede film is, we komen eigenlijk voor Will Smith.’
Ik vraag aan zijn vriendin of ze soms in een rol Volle Maan had’. Dat heeft ze niet, maar zegt Peter: Ze speelt wel de hoofdrol in mijn leven


Peter Faber: 'Jij lijkt op Emiel Ratelband.'


Vervelende vragen

Intussen raak ik aardig op dreef. 538 DJ’s Lindo Duvall en Jeroen Nieuwenhuizen willen best iets inspreken voor FOK!Radio. Ik vraag hoe het komt dat DJ’s tegenwoordig ook sterren zijn en over de rode loper mogen terwijl ze vroeger thuis moesten blijven. Jeroen vraagt waarom DJ’s thuis zouden moeten blijven.
‘Omdat DJ’s vroeger altijd lelijk waren’, zeg ik.
‘Ach’, zegt Nieuwenhuizen. ‘Dat DJ’s lelijk zijn is net zo’n vooroordeel als dat journalisten altijd vervelende vragen stellen.’

Ook de excentrieke kunstenares Ans Markus is er. Ik wil weten of ze Will Smith nog eens zou willen schilderen. Ze denkt na en antwoordt dan dat ze liever een robot schildert. Ze is ook niet bij de première voor Will Smith maar voor de speciale effecten in de film.
Hugo Metsters III vraag ik of hij nog aanbiedingen heeft gehad na zijn rolletje in band of Brothers. ‘Nee, helaas’, zegt hij. Wel zou hij in een Amerikaanse film als deze willen spelen. Ook als het een robot zou zijn?
‘Ja hoor’, zegt Hugo, ‘waarom niet, ik kan alles spelen.’

Natuurlijk zijn er ook altijd weer BN’ers die wel raad weten met iets bijdehante verslaggevers. Bridget Maasland, die er overigens fantastisch lekker uitziet, is ad remmer dan ik verwacht. Ik vraag of ze het niet jammer vindt dat Tooske naar de Avro gaat en zij niet.
‘Waarom zou ik dat jammer vinden’, is natuurlijk het enige juiste antwoord.
Oei, klemgeluld. ‘Omdat je dan leuke programma’s kunt maken’, probeer ik.
‘Die maak ik nu ook voor BNN.’ Dat schiet natuurlijk niet echt op.
‘Maar bij de Avro heb je meer kijkers.’
Bridget die al aan het weglopen is blijft staan. ‘Dáár waag ik me niet aan.’ Ze lacht maar ik zie dat ze me een lul vindt.
‘Maar nu Tooske weg is kun jij Idols 3 presenteren.’
‘Zou kunnen, natuurlijk.’
‘Ben je al met RTL in gesprek?’
‘Nee, alleen met BNN.’
En dan loopt Bridget het gebouw binnen.


Hanna, Hanna, Hanna

Dat liefde op het eerste gezicht bestaat merk ik als de hele rij met journalisten plotseling zindert. Een stralende jonge vrouw loopt over de blauwe loper en het moet gezegd worden: zij is de ster van de avond. Ze is mooi, blond, heeft een brede glimlach en ziet er fabuleus uit. Bijvoeglijke naamwoorden schieten te kort.
Probleem is dat ik niet weet wie ze is. Gelukkig redt Gina van Nu.nl me bijtijds: het is Hanna. Hanna. Hanna? Ik denk razendsnel en roep haar dan. Ze komt mijn kant op. Over Hanna heb ik gelezen, ik heb zowaar een vraag voor Hanna.
‘Hoe is je Hollywood-avontuur?’
Hanna glimlacht. ‘ja, erg goed.’
Hanna is natuurlijk Hanna Verboom, ze speelt de vrouwelijke hoofdrol in Deuce Bigalow 2, naast Rob Schneider.
Gezoend met hem heeft Hanna nog niet. ‘Ik heb wel al een romantische scène gedraaid aan een gracht.’
Hanna lijkt op Cameron Diaz en daarom vraag ik of ze net als Diaz hoopt door te breken in Hollywood. Die begon namelijk ook in flauwe komedies. Ze zegt dat dat leuk zou zijn. ‘Het is toch een Hollywoodfilm, dus wie weet.’
Hanna Verboom is een ster en ze geniet er van. Ze wordt zelfs teruggeroepen door collega-verslaggevers (die haar nu pas herkennen blijkbaar). Ik kijk haar na, dit is liefde op het eerste gezicht.


Hanna Verboom is de nieuwe ster in NederlandMiniconcert

Je zou bijna vergeten dat de avond om Will Smith draait. Smith komt als laatste de blauwe loper over om gedurende dertig seconden handen te schudden. Uiteraard praat hij niet zomaar met de pers, dat doet hij alleen als dat van tevoren is afgesproken.
Dan is het tijd voor het concert. Smith begroet de aanwezigen en rapt enkele van zijn grootste hits. Hij heeft het entertainen als geen ander in zijn vingers, moeiteloos vermaakt hij een kwartier lang het publiek. De pers heeft de beste plaatsen natuurlijk, maar er is niet alleen oog voor Will Smith. Roddelfotograaf Joop van Tellingen fotografeert een negerjongetje. Je weet nooit of het Wills zoontje is, zie je hem denken. Misschien leuk voor later.
Meteen na het concert verdwijnt Smith met de genodigden de zaal in waar ze I, Robot gaan kijken. Hoewel filmmaatschappij FOX de pers had beloofd dat ze naar binnen mochten als er plaats was, houdt de beveiliging ons tegen. Mijn collega’s halen er formulieren bij, er wordt gebeld en gelopen en overlegd. Ik wacht rustig af. En ja, na tien minuten mogen we alsnog naar binnen om de film te zien. In het donker schuiven we ergens aan.

Na afloop mag iedereen door de nooduitgang naar buiten waar de touringcar staat te wachten om de genodigden naar de after party te brengen. Het is dringen geblazen, de meesten zijn na 2 uur film echt toe aan een drankje. Will Smith is natuurlijk allang verdwenen. Waarschijnlijk al voor de begintitels.

I, Robot draait vanaf 5 augustus is de Nederlandse bioscoop. Een uitgebreide review over I, Robot vind je komende week terug op de Frontpage.

Luister maandagavond vanaf 20.00 uur ook naar FOK!Radio voor meer interviews met de BN'ers. Meer informatie: http://radio.fok.nl