CD: Five For Fighting - The Battle For Everything

'The Battle For Everything' bevat in totaal twaalf nummers. De muziekstijl van Five For Fighting zit een beetje tussen pop en rock in. De vorige cd 'America Town' was redelijk succesvol in Amerika. Op dit nieuwe album heeft zanger John Ondrasik geprobeerd de muziek nog verder te verbeteren.

De cd bevat voornamelijk rustige muziek. Voor snoeiharde rock ben je bij Five For Fighting aan het verkeerde adres. De mooie muziek gecombineerd met de prettige stem van zanger Ondrasik maakt het dat de nummers stuk voor stuk lekker wegluisteren. Ook de vertolkte teksten zijn erg mooi om naar te luisteren.

De cd start met 'NYC Weather Report'. Een lekker openingsnummer dat gaat over de New Yorkers die het na 11 september moeilijk hebben om het dagelijkse leven weer op te pakken. Via de 'The Devil In The Wishing Well' en 'If God Made You' komen we aan bij het vierde nummer van de cd: '100 Years'. Een erg mooi nummer, met vooral een erg mooie tekst. Het nummer beschrijft de verschillende fases uit het mensenleven.

'Angels & Girlfriends' (nummer 5) is een opmerkelijk nummer. Het nummer klinkt in vergelijking met de andere nummers ietwat bluesy, maar daardoor zeker niet onprettig. 'Dying' (nummer 6) is weer een wat rustiger nummer, over een stukgelopen relatie. Een mooie afwisseling tussen twee wat 'hardere' nummers.

De rest van de nummers klinken ook goed. Vooral 'Disneyland' (nummer 8) en 'Nobody' (nummer 12) roepen bij mij prettige gevoelens op. Lekker in het gehoor liggende muziek, en weer is het genieten van de prettige stem van de zanger.