Bordspel Review: Jenga Extreme

Jenga
De meeste mensen kennen Jenga wel, maar voor de mensen onder ons die zich nu afvragen wat Jenga is zal ik het kort uitleggen. Jenga is een spel dat bestaat uit 54 houten blokjes in de vorm van een rechthoek. Deze zijn per drie op elkaar gestapeld.



Het is de bedoeling dat iemand steeds 1 blokje uit de toren verwijderd en die weer boven op de stapel legt. De eerste persoon die de toren laat omvallen heeft verloren. De verliezer mag hem dan vervolgens weer opbouwen.

Jenga Historie
Het originele Jenga spel is in 1970 uitgevonden door de Britse Leslie Scott. Door haar jaren lange verblijf in Afrika heeft ze de naam Jenga aan het spel gegeven wat eigenlijk Swahili is. Als je het letterlijk vertaald betekent Jenga “Te Bouwen”. Door veel gezeur van Leslie haar vrienden besloot ze het spel te gaan verkopen, iets waar ze geen spijt van hoeft te hebben achteraf. Want Jenga is één van de meest populaire spellen die er zijn.

Jenga Extreme
Jenga Extreme is de nieuwe variant op het zenuwslopende spelletje van Hasbro. Het grote verschil met het origineel is dat de blokjes van hout 'nu geen rechte hoeken meer hebben maar schuin afgesneden zijn.



Dit maakt het spel nog even een stuk uitdagender, aangezien je nu "hangende" torens kan bouwen doordat het evenwicht nu anders komt te liggen en je ook in de problemen kan raken door het blokje er weer bovenop te leggen. Jenga Extreme heeft mij al weer heel wat plezier opgeleverd en is een absolute aanrader voor iedereen die zijn voorganger ook geweldig vond!

Voor wie het leuk lijkt kun je hier de online demo van Jenga spelen.