Boek Review: Doodstrijd

In een heel klein plaatsje genaamd Broderick, iets ten noorden van de stad Armstrong, worden 2 mensen dood aangetroffen door een 12-jarig meisje uit de buurt. Ze zijn mishandeld, uitgekleed en naakt opgehangen in de barre vrieskou. Het zijn een zwarte man en een blanke vrouw, dus er wordt al snel gespeculeerd over een lynchpartij met racistische motieven.

De gouverneur van de staat Minnesota vreest voor negatieve publiciteit en is bang zijn baan kwijt te raken als deze zaak niet snel wordt opgelost. Hij roept de hulp in van troubleshooter Lucas Davenport van het Bureau Misdaadbestrijding, waar deze momenteel de functie van hoofd Dienst Regionale Studies vervult. Davenport krijgt als hoofdtaak het verhaal over een mogelijk lynchpartij te ontwrichten en reist met spoed af naar Broderick. Vergezeld door Del Capslock, een collega die met Lucas meeging toen deze van Minneapolis naar Minnesota verhuisde, gaat hij deze zaak tot op de bodem uitzoeken.

Met de hulp van het meisje Letty en een groep nonnen uit Broderick komen Lucas en Del steeds dichter bij de huiveringwekkende waarheid achter de dubbele moord.