Kinderspecial: De feestdagen zijn in zicht!

Voor stoere jongens
Grote stoere jongens (6+) hopen natuurlijk stoer speelgoed te krijgen. Een Action Man Shouter die echt kan praten, zal op menig verlanglijstje terug te vinden zijn. Zijn mond gaat echt op en neer, en hij kan verschillende zinnen zeggen. Ook heel leuk is Design Metal van Meccano. Met flexibele metalen platen bouw je in een handomdraai bijvoorbeeld een racecar. Het metaal blijft buigzaam, dus zodra je de schroeven weer verwijdert, schiet het weer in de normale vorm, zodat je weer opnieuw kan bouwen. Voor nog iets oudere jongens (en mannen...) zijn de mini-autootjes van Bensu heel leuk. Op afstand bestuurbaar, met meegeleverde verkeersborden om een mooi parcours uit te zetten. De autootjes zijn er in vele modellen en kleuren.



Om kids lekker bezig te houden
Speelgoed waarbij het kind zelf de fantasie moet gebruiken is bij veel ouders favoriet. En logisch, want zo leren kinderen spelenderwijs.


ColorExpress van Bruynzeel heeft twee hele leuke knutseldozen, waar alles inzit wat je nodig hebt. Met Hang On maak je je eigen deurhangers, waar je goed mee duidelijk kan maken dat je niet zit te wachten op onuitgenodigd bezoek. Met Lovely Frames maak je zelf de mooiste kartonnen fotolijstjes. Zoals gezegd, alles wat nodig is zit in de doos: van verf, glitters, sjablonen en stickers voor de Lovely Frames, tot potloden, stiften en lettersjablonen voor de deurhangers.


Met dit piratenpak van Clowny tover je je kind binnen een handomdraai om in een echte piraat. Aan alles is gedacht, tot het ooglapje aan toe. Ook met de krimpfolie in paardenthema van SES kunnen kids, en in het bijzonder kleine paardenliefhebbers, zelf aan de slag. Teken (vanaf een voorbeeldvel) iets op het speciale toverkrimpvelletje, leg het in de oven en tadaa, daar is je sleutelhanger, haarspeld of wat je er dan ook van wil maken. Niet om zelf te maken, maar wel om uren mee te spelen, is de Fur Real Friend Babypoes. Een babypoesje dat reageert op aanrakingen en drinkgeluidjes maakt als het de fles krijgt.


Jumbo heeft puzzels in alle soorten en maten. Helemaal hip is natuurlijk de Finding Nemo vloerpuzzel, gebaseerd op de allernieuwste Disney film die onlangs in première ging. Ook heel leuk is de doos met Gouden Boekjes puzzels, daarin zitten vier puzzels van verschillende moeilijkheidsgraden. Met GEOMAG is ieder kind (en iedere volwassene, kan ik uit ervaring vertellen) uren zoet. De inhoud van zo'n GEOMAG doos bestaat uit magnetische staafjes en bolletjes, waar je complete bouwwerken mee kan maken, of de naam van je site mee kan proberen te schrijven . Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar, die je natuurlijk leuk kan combineren om nog grotere constructies te bouwen. Verslavend!


Best-sellers
Er is van dat speelgoed dat al jarenlang populair is. Speelgoed dat nooit gaat vervelen, en steeds weer een nieuwe generatie voor zich weet te winnen.


Neem Baby Born, van Zapf Creation. Ideaal voor kleine dametjes die graag een beetje willen moederen. Naast de bekende pop zijn er heel veel accessoires die een echte baby ook heeft, zoals een fles, buggy, cosi, potje en drinkfles.


Om goed kleuren en geluiden te leren kennen is de dierendroomboom van VTech heel leuk. Nog meer dieren? Silly Gifts heeft een paar hele leuke, anders dan anders, knuffels.


Wil je je peuter lekker laten tekenen, zonder de kans op vlekken. Probeer dan de Aqua Doodle, van de al vele jaren populaire, Nijntje. Je vult de stift met water, en tekent er daarna mee op de speciale mat. Na ongeveer 5 minuten is de tekening weer verdwenen, zodat de mat oneindig lang meegaat. Na een periode van relatieve afwezigheid, is ook MyLittlePony weer helemaal terug. De pony's hebben tegenwoordig allemaal een klein magneetje in hun poot, waarmee ze in de diverse speelhuizen en kastelen verschillende effecten teweeg kunnen brengen. En tenslotte is een kwartetspel natuurlijk altijd leuk en leerzaam om te geven. Deze komt uit de Gouden Boekjes serie van Jumbo.


Voor de hele familie
Altijd leuk om cadeau te doen is een spel, waar heel de familie wat aan heeft. Querulon bijvoorbeeld, een strategiespel voor twee tot vier spelers, met als belangrijkste doel zo snel mogelijk de middenstip te bereiken. Of hou je meer van Scotland Yard, wat dit jaar twintig jaar bestaat? Vanwege dit jubileum is er een mooie Limited Edition in een blikken doos ontwikkeld. Uiteraard blijft het doel van het spel hetzelfde: Mister X opsporen en arresteren!


Hopelijk heeft deze Kinderspecial je voldoende inspiratie gegeven voor wat leuke cadeautjes. Mocht je nog vragen hebben, over bijvoorbeeld de verkoopprijzen, neem dan gerust contact op via pluisje@fok.nl. Op 13 december geven we je nog wat leuke ideetjes voor de kerstdagen, dan verschijnt er een nieuwe Kinderboekennieuws, dit keer aangevuld met wat laatste speelgoed-cadeautips. Tot dan!