Party Review: Hardhouse Generation (Powerzone)

Het beloofde een mooie avond te worden. Een vrij nieuwe discotheek, goede DJ's en naar alle waarschijnlijkheid een groot, enthousiast publiek. Kortom: we hadden er zin in!

Rond kwart voor twaalf kwamen we aan bij de The Powerzone, in Amsterdam Zuid-Oost. DJ Gizmo was al vanaf 23.00 uur bezig met draaien. Toen we binnen kwamen, stroomde het aardig vol.


The Powerzone is twee jaar geleden geopend en is dus nog vrij nieuw. Het heeft een vrij grote zaal met ruimte voor 3000 man, de DJ's staan op een podium, twee bars op de dansvloer, wat dans-podia en langs de zijkanten behoorlijk wat lounge-banken. Het zag er goed verzorgd uit. Wat direct opviel was dat er goede security was. Niet alleen werd je bij binnenkomst goed gefouilleerd, ook door de zaal en bij de toiletten liepen veel beveiligingsmensen.

Ook al was het nog vroeg toen Gizmo het podium verliet voor Beholder (00.30 uur), het publiek had het al erg naar z'n zin. Wat je toch niet vaak ziet is dat er een vrouwelijke MC het publiek stond op te hitsen en dat lukte haar bijzonder goed. De Beholder knalde er vanaf het begin af aan lekker hard in en de hele zaal stond dan ook enthousiast te stampen .

Een nadeel was wel dat het inmiddels behoorlijk heet werd in de zaal. Dat kwam niet zo zeer doordat iedereen zo wild stond te dansen, maar wel door twee enorme hete-luchtkanonnen die heel irritant aan de zijkanten stonden te blazen. Deze gingen helaas pas redelijk laat uit.

Na Beholder was het de beurt aan The Prophet. Ook the Prophet draaide wel lekker stevig, maar niet echt heel hard. Wat opviel was dat de muziek ook heel de avond niet zo absurd hard stond, zodat je aan de zijkanten van de zaal gewoon nog relaxt met elkaar kon praten. Op de dansvloer stond het volume gewoon precies goed. Na het goede optreden van the Prophet, hij hield de sfeer er lekker in, was het om half vier tijd voor Dana. Net als vorige week bij Pavo's cd-party was ook in de Powerzone de populariteit van Dana goed te merken. Na de aankondiging door de MC ("Queen of Hardstyle, Lady Dana!") stonden veel mensen te klappen en te juichen, veel meer nog dan bij de vorige deejays. Dana draaide natuurlijk gewoon goed.

De sfeer was heel de avond bijzonder goed. Veel mensen stonden gemoedelijk met elkaar te praten en iedereen ging met elkaar op de foto. Het was gewoon erg gezellig! Om een uurtje of half vijf zochten we de uitgang maar weer op. Heiligschennis natuurlijk (weggaan onder Dana's set), maar aangezien we allebei de volgende morgen weer vroeg op moesten, vonden we het rond die tijd wel mooi geweest. We hadden in ieder geval een bijzonder leuke avond gehad met goede muziek en een hele goede sfeer.


Zoals eerder gezegd was dit feest de eerste in een reeks van nieuwe reeks hardhouse-evenementen. Zo zal Dana op de dag voor Goede Vrijdag solo draaien in The Challenge in Hoofddorp, komen Pavo, Technoboy, The Prophet en Showtek op vrijdag 23 mei naar the Powerzone en zal Pavo op 28 mei solo draaien in de Millenium te Castricum. Voor meer info moet je kijken op de Hardhouse Generation-website.

CriteriumOordeel
TicketprijsE 22,50
Indruk van beveiligingzeer goed
Indruk van clubmooie inrichting, goed opgezet. Toptent!
DJ's8
Pluspuntengoede sfeer, goed georganiseerd, muziek niet te hard, goede beveiliging en rondlopende EHBO, niet extra betalen voor garderobe / toiletten / portiers
Minpuntenvrij prijzig, irritante warme-luchtblazers
EindoordeelTop-feest: 8,5


www.thepowerzone.nl
www.hardhousegeneration.nl