Film Review: Training Day

Jake, een brave blanke politie-agent met vrouw en kind, wil bij de narcotica-brigade van de LAPD. Op z'n eerste dag komt hij onder de hoede van de zeer ervaren Alonzo Harris, een zwarte, keiharde detective, die er zacht gezegd een wat inconventionele opsporingsmethode op na houdt. Alonzo's werkwijze zit op de grens tussen het legale en corruptie. Jake weet niet wat hij meemaakt. Verdachten worden in elkaar getrapt, kleine drugshandelaren mogen vrij rond lopen om er zo achter te komen wie de grote bazen zijn en Alonzo neemt geld, drugs en andere waren in beslag, om die vervolgens in eigen zak te steken.

Alonzo maakt zich niet bepaald populair door zijn handelswijze en wordt bovendien gezocht door de Russische maffia (en ze zoeken hem niet om samen een broodje te eten ). Jake komt die dag in wijken waar je, zeker als blanke niet, normaal beter niet kan komen. Vechtpartijen, illegale huiszoekingen, schietpartijen...ze maken het allemaal mee.

Alonzo stelt Jake meerdere malen op de proef; hij houdt hem voor dat als je mee wilt draaien in de keiharde straatwereld waarin de narcotica-brigade zich begeeft, hij zich daar volledig voor moet inleven. Jake twijfelt echter...


Conclusie:
In het begin weet je niet precies wat je met de film aanmoet, hij begint een beetje wazig. Maar als je er na een half uurtje helemaal in zit dan kom je tot de conclusie dat het een topfilm is. Sterk spel van Ethan Hawke in de rol van Jake en een fantastische rolvertolking van Denzel Washington.

De film heeft een beetje hetzelfde idee als 'In Too Deep', het zit in hetzelfde genre. Het verhaal is goed, verrassend plot, en mooi verfilmd. Rolletjes van Macy Gray, Snoop Dogg en Dr. Dre (die allemaal ook op de soundtrack staan) maken de film helemaal af. Ze doen het erg leuk en horen ook helemaal thuis in een film als deze.

Eindconclusie: hou je van actie, drugsgangsters & Amerikaanse ghetto's, ga dan deze film zien!

Score: 8,5

Hoofdrollen:
Denzel Washington - Alonzo
Ethan Hawke - Jake
Scott Glenn - Roger
Raymond J. Barry - Lou Jacobs

Dr. Dre - Paul
Snoop Doggy Dogg - Blue
Macy Gray - Sandman's Wife


Genre:
actie-drama

Regie:
Antoine Fuqua