CD Review: NaS (Nasir Jones) - God's Son

Nasir Jones begon zijn carriŤre met de cd 'Illmatic' (1991). Hij werd in Nederland echter pas echt bekend door zijn duet met Fugees-zangeres Lauren Hill. Het nummer 'If I ruled the world (imagine that)' werd hier een dijk van een hit. Dit nummer kwam van zijn tweede cd 'It was written' (1996).
NaS werkte voor zijn derde album samen met grote namen. Zo hielpen op 'I am...' (1999) onder andere Aaliyah, DMX, Scarface en Puff Daddy mee. Met de laatste had hij een hit met het nummer 'Hate Me Now'.
De cd's 'Nastradamus' (1999) en 'Stillmatic' (2001) volgden. Dit laatste album 'Stillmatic' was tot op heden zijn laatste studio-album. Tussendoor kwamen er nog wel twee andere cd's van NaS uit; 'From Illmatic to Stillmatic (this is the remix)' (2002) en 'The Lost Tapes' (2002).Na zijn laatste studio-album 'Stillmatic' waren de verwachtingen voor de nieuwe cd hooggespannen. 'Stillmatic' was een enorm succes en NaS mocht zich weer met recht de 'King of New York Rap' noemen. Ook de compilatie 'The Lost Tapes' werd erg goed ontvangen. Na het beluisteren van z'n nieuwe cd moet je gelukkig tot de conclusie komen dat NaS met 'God's Son' de verwachtingen meer dan waarmaakt...!