FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 maart 2003

10 gewonden bij verkeersongeval op A2

EaL, Lavataz, JaJoah, paus_j_p2, Carsten, Roel_Jewel, Mr.CeeJay, BaZzY, Spellbinder, jpvk007, Nebu1980, RikDassen, Ralph Zeegers / dacobra en NuX_NuFF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan het eind van de middag zijn bij een verkeersongeluk op de A2 op het Koningsplein bij Maastricht tien gewonden gevallen, waarvan drie er slecht aan toe zijn.

Zeven van de tien gewonden zijn fietsers. Zij stonden bij een stoplicht te wachten, toen een ambulance met hoge snelheid over de A2-stadstraverse reed. De ambulance reed op een auto uit een zijstraat (die naar alle waarschijnlijkheid de ambulance over het hoofd zag) en botste vervolgens tegen de fietsers.

Onder de gewonden is ook een vrouw die in de ambulance met haar baby op weg was naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto die de ambulance raakte en haar kind, dat in een kinderzitje zat, raakten ook gewond.

De hulpverlening kwam na het ongeval snel op gang. In totaal waren vier ambulances, twee GGD-wagens, 17 brandweerlieden en 25 politieagenten ter plaatse na het ongeval. Een bus met ongeveer 25 getuigen is vanaf de plek van het ongeval naar het politiebureau in Maastricht gereden. Daar worden de getuigen vanavond verhoord.

De snelweg was afgesloten, maar vanaf acht uur is de rijrichting Eindhoven weer voor het verkeer opengesteld. De rijrichting Eijsden-Luik blijft komende nacht nog afgesloten in verband met het strafrechtelijke en technische onderzoek.

Reglementen rondom HANS blijven ongewijzigd

De FIA zal niks aan de regelementen rondom HANS veranderen.

Rubens Barrichello kreeg vrijstelling van de draagplicht afgelopen weekend en Justin Wilson belandde in het ziekenhuis nadat zijn arm verlammingsverschijnselen vertoonde. Desondanks zal de FIA geen regelveranderingen toepassen. Ook zullen er geen dispensaties meer worden verleend.

De FIA meldt dat een team een rijderer maar moet verplaatsen als deze rijder om welke reden dan ook geen HANS kan dragen. "Netzoals als ze zouden doen als hij geen helm ofveiligheidsgordel kan dragen."

De FIA benadrukt dat de teams vrij zijn HANS aan te passen aan de wensen van de coureur zolang het is goedgekeurd door de veiligheidscomissie van de FIA.

Het verlenen van toekomstige dispensatie is oneerlijk volgens de FIA omdat het het zwaartepunt van de auot lichtelijk verhoogt. Verder is het bewijs dat het de veiligheid vergroot zodanig dat het onverantwoord zou zijn om het nu te schrappen.

Voetbal: Richard Witschge weg bij Ajax

ray_nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Richard Witschge en Henk Timmer verlaten vanaf 1 juli de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Trainer Ronald Koeman heeft de twee laten weten dat er geen plaats meer voor hen is binnen de selectie.

Huurling Henk Timmer zal terugkeren naar AZ, waar hij nog tot de zomer van 2005 onder contract staat. Richard Witschge heeft nog niet besloten wat hij na juli gaat doen.

Koeman heeft eerder al laten weten niet tevreden te zijn over de oudere jongens binen de selectie. Hij zou teleurgesteld zijn over de rol van de ervaren jongens ten opzichte van de jonge spelers

In totaal speelde Richard Witschge sinds zijn debuut op 26 oktober 1986 tegen AZ 279 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 18 doelpunten maakte. Met Ajax won Witschge in 1992 de UEFA Cup, in 1990 en 1998 de landstitel en in 1998 en 1999 de Amstel Cup.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Nieuw team op de grid in 2004

German Grand Prix Racing zal al tijdens de GP van Melbourne in 2004 op de grid te vinden zijn volgens Oliver Behring. Deze man was eerder al geïnteresseerd in de opkoop van het Arrows team.

"We zullen zeker starten tijdens de GP van Melbourne in 2004, de aanvraag is al ingediend bij de FIA", aldus Behring. "We zijn tot het einde van 2004 gefinancierd."

"Craig Pollock zou de ideale teambaas zijn, want hij praat én Duits én hij heeft eerder leiding aan het team van BAR gegeven."

"Duitsland is zeer goed vertegenwoordigd in de Formule 1 met BMW en Mercedes. Natuurlijk zullen we zeer nauw samenwerken met onze chassis partner. We zullen ook een windtunnel in onze fabriek hebben."

GP Oostenrijk terug in 2005?

Als het aan Gerhard Hirschmann zou liggen, zou de GP van Oostenrijk in 2005 weer worden verreden.

Black-Death wist ons vandaag het volgende te melden:

De belangrijkste reden dat er in 2004 geen GP op de A1-Ring is een verbouwing van het circuit. De FIA heeft echter nog niets bevestigd over deze kwestie.

Hirschmann meldde op de Oostenrijkse radio dat het circuit op enkele plaatsen wordt aangepast. Hierdoor kan er in 2005 weer op het circuit gereden worden.

"Het circuit zal volgend jaar enkele veranderingen ondergaan. Dit is grootste reden dat de GP in 2004 niet doorgaat", aldus Hirschmann. "Maar in 2005 en 2006 zal er in Oostenrijk weer een Grand Prix worden verreden."

Jos Verstappen vlaggen vermist

Sinds het begin van het seizoen beschikken enkele die-hard Verstappen fans over een prachtige vlag die in samenwerking met het forum op de site van de Nederlander is gemaakt.

gsxr en jra2k wisten ons vandaag het volgende te melden:

"Overtaking is an art" prijkt fier op de gigantische vlag. Het gehele project is door de fans zelf gefinancierd en uitgevoerd. Fotograaf Peter van Egmond heeft hiervoor een foto beschikbaar gesteld.

In Australië en Maleisië hebben we de vlag al meerdere malen in beeld kunnen zien. Ook de oude vlag wordt nog steeds gebruikt. Nu blijkt echter dat beide vlaggen sinds de nacht van zaterdag op zondag vermist zijn. Dit ondanks speciale afspraken met de bewaking van het circuit bij Sepang.

Het is overigens nog niet duidelijk of er sprake is van diefstal, het is ook nog mogelijk dat er een schoonmaakploeg te goed zijn werk heeft gedaan.

Natuurlijk zijn er al diverse acties ondernomen om de vlaggen weer terug te krijgen waar deze hoort: de fans. Indien iemand de vlag (op internet) tegenkomt, gaarne dit melden aan de redactie van de Jos Verstappen Info Page.

De forumvlag

De oude forumvlag

VS vernietigen Apache-helikopter

IrakPiertje meldt ons via de newssubmit dat de Apache gevechtshelikopter, die maandag bij Karbala aan de grond werd gezet, met een luchtaanval is vernietigd.

Dit zou zijn gedaan om te voorkomen dat de Irakezen het toestel mogelijkerwijs zouden gaan gebruiken. Dat liet een functionaris bij Central Command weten.

Volgens Bagdad zou de AH-64 Apache, tijdens een aanval ten zuiden van de Iraakse hoofdstad op de Republikeinse Garde, uit de lucht zijn geschoten. De piloten zijn gevangengenomen.

Geri Halliwell wil naar bed met Britney

Dino_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Geri Halliwell deed onlangs een schokkende bekentenis: Ze wil graag eens seks hebben met Britney Spears. Ook bekende ze wel eens fantasieën te hebben over de popprinses.

"Ik zou best wel eens, na een optreden of zo, stiekem iets met haar willen doen op een plek waar we betrapt kunnen worden. Gewoon achter of onder het podium. Ze lijkt me een heerlijke vrouw voor een wilde nacht," aldus Geri Halliwell.

Ook voegde ze hier aan toe dat ze het niet snapt dat iedereen zo loopt te zeuren over haar uitspraken. "Wat is er mis met seks met een vrouw? Ok, je hebt vier borsten in plaats van twee, maar je moet toch gewoon kunnen doen wat je zelf lekker vindt?"

"Duivenvoer is oplossing voor Derde Wereld"

Simpson had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 58-jarige Gerben Hoeksma uit Veendam denkt een oplossing gevonden te hebben voor de hongersnood in de Derde Wereld. "Het is maar een gedachtespinsel, maar misschien is het wel een gat in de markt."

Het idee van Hoeksma is duivenvoer verwerken tot meel en er vervolgens brood van maken. Hoeksma probeert nu een bakker te vinden die wil experimenteren met het maken van brood uit duivenvoer. "Het is dan wel een leuk idee, maar we moeten eerst maar eens kijken of het wel smaakt."

Hoeksma zelf eet al meer dan elf jaar duivenvoer als ontbijt en als warme maaltijd. Hij laat het voer dan eerst een nacht weken in een pan met water en kookt het dan de volgende dag, dan wordt het namelijk wat malser.

Hij meent dat duivenvoer erg voedzaam is. "Alle stoffen die een mens nodig heeft zitten er in. Daarom kunnen ze er in de Derde Wereld misschien ook iets aan hebben. Ik voel me er in ieder geval goed bij. In al die tijd ben ik nooit echt ziek geweest. Ik voel me nog zo fit als een dertigjarige."

Dolfijnen sporen mijnen nabij Irak op

piertje en Esposa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om humanitaire transporten naar de Iraakse havensteden mogelijk te maken, moeten de wateren daarnaartoe mijnenvrij worden gemaakt. Daarbij gebruiken de geallieerden niet alleen geavanceerde apparatuur. Er worden ook getrainde zeedieren ingezet.

Zo zetten de duikteams uit Australië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten dolfijnen in, die zijn uitgerust met camera's. Op die manier kan men mijnen in zowel diep als ondiep water opsporen.

Klik hier voor een foto.

Man overlijdt nadat heipaal op hem valt

Dopekoe, Butt_Plugg, bloempjuh en GTV hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Haaften (Gelderland) is gisterenmiddag een 43-jarige man om het leven gekomen, nadat er een heipaal bovenop hem viel.

De man, een vrachtwagenchauffeur uit Kerkdriel, stond toen een lading heipalen van zijn wagen op een andere vrachtwagen werd geladen, tussen de twee wagens in. Een van de palen schoot los uit de draagarm van een hijskraan en kwam tussen de twee voertuigen terecht, bovenop de man.

Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Wit leeuwtje geboren in Ouwehands

Deliberator, Esposa, Saint_One en heelveelbier hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen zaterdag is in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen een uiterst zeldzaam wit leeuwtje geboren. Voor zover bekend zijn er over de hele wereld maar zo'n dertig van dit soort.

In de "Witte Tuin" heeft Ouwehands Dierenpark een paartje van witte leeuwen, afstammelingen van de eerste witte leeuwen die in 1927 in het Afrikaanse reservaat Timbavati zijn ontdekt.

Leeuwen paren in het paarseizoen dertig tot veertig keer per dag. Een zwangerschap duurt ruim honderd dagen. Per keer krijgt een leeuwin twee tot drie jongen. De moeder van het witte leeuwtje wierp afgelopen zaterdag nog een ander jong, maar dat had een gewone kleur.

Omdat hun vacht teveel opvalt in het landschap, hebben witte leeuwen in het wild weinig overlevingskansen. De reden dat de leeuwen wit zijn, is omdat zij het dominante gen dat zorgt voor de normale bruine vachtkleur missen.

Zondag werden er nog vier leeuwtjes geboren. Ook deze hadden allemaal de normale, dominante vachtkleur.

Witschge en Timmer niet langer nodig bij Ajax

Richard Witschge en Henk Timmer zullen volgend seizoen niet meer voor Ajax spelen.

De Amsterdamse club heeft dit in overleg met trainer Ronald Koeman besloten. Aan Witschge, die in totaal 279 officiële wedstrijden speelde voor Ajax, wordt geen nieuw contract verleend en zal hij op zoek moeten naar een andere werkgever.

Timmer, die begin dit jaar op huurbasis van AZ kwam, heeft bij AZ nog een contract van één jaar.

Tinne, Ramallah (West Bank) - 25/03

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Al Jazeera beheerst het leven van elke Palestijn
Al Jazeera beheerst het leven van elke Palestijn op dit moment, de TV thuis of in de winkel, de website op het werk. Gisteren, met de beelden van de gruwelijk verminkte slachtoffers van de VS-bombardementen en een Irak dat toch sterker blijkt te zijn dan algemeen verwacht. Vandaag, het eigenaardige nieuws dat een 80-jarige Irakees met een of ander antiek geweer 2 Amerikaanse vliegtuigen uit de lucht gehaald zou hebben omdat ze met hun lawaai hem en zijn schapen teveel stoorden. Waarheid of mythe? Zo ook het gerucht dat Dhr. Hoessein 1000 USD per levende Amerikaanse/Britse soldaat zou betalen en dit vooral om bedouinen in de woestijn aan te moedigen hun land te verdedigen. Een van mijn collegas vertelde me dat er een hele prijslijst zou bestaan met een beloning gerangschikt per waarde van vijandig militair persoon of goed door een Irakees gevangen of neergeschoten.

'Supporters van Irak'
Gisteren is er door de ‘supporters van Irak’ een pamflet verdeeld in Ramallah, dat oproept tot het schade toebrengen aan Britse, Amerikaanse, Australische en Spaanse ‘interests’ in Ramallah. Niemand blijkt te weten wie die ‘supporters van Irak’ dan wel mogen zijn, dus besluiten mijn collega's dat het wel de CIA en de Mossad moeten zijn, dit vindt iedereen weer supergrappig. Een ander pamflet waarin de Islamitische en nationale Palestijnse groeperingen oproepen tot het beschermen van alle buitenlanders en hun ‘interests’ die zich in de West Bank bevinden circuleert hier ook.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.

Sjoerd, Oxford (Engeland) - 25/03

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Mensen zijn hier kwaad
Maandag (17 maart, red.) besloten dat ik niet tot donderdag wilde wachten met vliegen; wil in Turkije zijn voor ze de oorlog beginnen. Snel een enkeltje KLM gekocht, ik zie wel wanneer ik terug vlieg. Genoeg boeken mee om zeker drie of vier weken door te werken, en de afgelopen dagen hard m'n best gedaan zoveel mogelijk aantekeningen te maken voor de papers die ik moet schrijven. Ik Oxford is alles rustig; het trimester is voorbij dus het grootste deel van de studenten is al weg.

Men laat het rustig over zich heen komen
Vakbonden waarschuwen voor 'civil disobedience' als Blair Britse troepen inzet. Ik geloof er niet zoveel van, volgens mij gaat men het rustig over zich heen laten komen (zoals, zo blijkt nu een week later, de PvdA het ook uiteindelijk accepteert als een gecreëerd feit). Een paar ministers treden af; Clare Short, minister die Blair het hardst had aangevallen de afgelopen dagen, blijft toch aan.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.

Ton, New York (VS) - 25/03

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

'Mijn tijd om te vechten komt nog wel'
Maandag (17 maart, red.) begon ook ik, naïeve optimist, de laatste hoop te verliezen. Einde van het diplomatieke overleg. Ik heb er met mijn neus boven op gezeten. Toch komt het als een schok. Het wordt oorlog. Ik ben als cameraman ingehuurd om de stand-ups en lives van Europese verslaggevers bij de VN in New York te draaien. Dag en nacht zie ik ze hun kijkers op de hoogte brengen van wat ze zojuist via CNN en de newswires te weten zijn gekomen.

Waar is Clinton?
Het allerlaatste Amerikaanse ultimatum dat maandag bekend wordt is dat Saddam 48 uur heeft om zijn biezen te pakken. Mijn voormalige baas, oud-bureauchef van de nieuwsdienst Reuters, kortom een man die het wereldnieuws geacht wordt te kennen, komt me vertellen dat Saddam bakzeil zal halen, want natuurlijk kiest hij voor z'n eigen hachje, en dat Washington daar op wedt. Je herkent er nog steeds de oude Western in: de tegenstander is duivels slecht, maar gelukkig ook miezerig en zwak en gemotiveerd door eigenbelang. Dat de Iraakse dictator mogelijk een historisch denkend staatsman is, wellicht van Hitleriaans kaliber, maar niet minder ambitieus en ideologisch gedreven dan zijn tegenstander in het Witte Huis, valt buiten het Amerikaanse denkraam. Is er een Amerikaanse politicus van naam die zich tegen de oorlog durft uit te spreken? Jimmy Carter, maar die wordt alleen door de Europese versie van CNN uitgezonden. En waar is Bill Clinton gebleven?

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.

Clara, Amman (Jordanië) - 24/03

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Gemoederen zullen hier oplaaien
Gisteren was ik erg geschokt door de beelden van vooral die ene Amerikaanse soldaat in Irakese handen die erg verward heen en weer zat te kijken alsof hij onder de invloed was van drugs of misschien gewoon zijn eigen angst. Daarom heb ik vandaag geen tv gekeken. Ik wilde er niks mee te maken hebben.

Bomb alarm geoefend
Langzaamaan zullen de gemoederen hier hoger en hoger oplaaien. Mijn leven en dat van mijn kinderen wordt daar niet onmiddellijk door beinvloed. Ik kom de dag op de zelfde manier door als anders. Het verkeer op straat lijkt normaal, de mensen gedragen zich op het eerste gezicht normaal. Alleen de restaurants zijn ‘s avonds leger dan anders. Verder lijkt het leven hetzelfde. Toch moest ik effen slikken toen Omar, mijn oudste, vanavond vertelde hoe ze vandaag ‘bomb alarm’ geoefend hadden op school. Als de bel drie keer kort ging moesten ze allemaal onder hun bureau kruipen. "En hoe gaat dat ons beschermen tegen een inslaande bom?", vroeg hij heel terecht.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.

CD Review: Ataris - So Long, Astoria

Punkrock, he wat? Waar? Na mijn review van Good Charlotte's cd en het gesprek dat ik met de heren had, had ik toch wel een beetje de smaak te pakken. Van de Ataris had ik al wel gehoord, maar ik had er nog nooit muziek van geluisterd.

Hun nieuwe album So Long, Astoria bood me die kans. De cd ligt al een paar weken in de winkel, dus als je er benieuwd naar bent...



TitelSo Long, Astoria
ArtiestThe Ataris
LabelSony / Columbia
Releasedatum5 maart 2003
Lengte57:22
GenrePunk / Rock

De Nooijer verlengt contract bij Feyenoord

Gérard de Nooijer is met Feyenoord overeengekomen tot een verlenging van zijn contract tot medio 2004

Feyenoord heeft het contract tussen Feyenoord en verdediger Gérard de Nooijer met een jaar verlengd tot medio 2004. De Nooijer kwam halverwege dit seizoen naar Feyenoord en speelde al 8 wedstrijden voor de Rotterdammers waarin hij één keer scoorde. Hij was dit seizoen bij SC Heerenveen overbodig geworden.

De Nooijer maakte zoveel indruk op de trainer dat hij zelfs Patrick Paauwe uit het centrum van de verdediging drong. De Nooijer had zelf wel gehoopt op een verlenging van zijn contract. "Dit is wat ik erg graag wilde. Daarom ben ik blij dat ik ook volgend jaar voor Feyenoord mag spelen".

Engels avontuur voor Vreven?

Vreven lijkt kans te krijgen om zijn droom te verwezelijken.

FC Utrecht lijkt de sterke verdediger Stijn Vreven kwijt te raken. Dat de verdediger weg mocht uit de domstad vanwege financiële problemen was al bekend maar dat het er nu waarschijnlijk toch van zal komen is voor Vreven een geschenk uit de hemel. De vraagprijs voor Vrezen zal niet gering zijn geweest en in het huidige econimische klimaat zijn er dan niet veel clubs die dat wensen te betalen.

Het Engelse Portsmouth, koploper in de first division in Engeland, heeft belangstelling getoond in de 29-jarige verdediger van FC Utrecht. Scouts hebben enkele wedstrijden van de Belg gevolgd.

Explosie door schoonmaakmiddelen

slaptop, MrF, malthus en Eronymus hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een mix van verschillende schoonmaakmiddelen heeft maandag een explosie in een huis in Almere veroorzaakt. De bewoner had tijdens een schoonmaakbeurt diverse middelen in het afvoerputje van een wasbak gegooid. Het gevolg was dat even later een enorme knal te horen was.

Later bleek dat het vermengen van alle middelen een chemische reactie teweeg bracht met de explosie als gevolg.

De inwoner kwam met de schrik vrij en verder raakte er ook niemand gewond. De ramen aan de voorkant sneuvelden. Ook de binnenmuren van de flat zijn ontzet. De gehele flat is tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

Hotmail stelt maximum aan uitgaande mails

In navolging van onder andere Yahoo, heeft Hotmail besloten een dagelijkse limiet in te voeren voor het aantal uitgaande mails.

Gebruikers van de populaire maildienst mogen nu nog maar maximaal honderd e-mailtjes per dag versturen. De regel is ingesteld om spam via hotmail tegen te gaan.

Een woordvoerder van MSN Hotmail verklaarde dat slechts één procent van de ruim 110 miljoen gebruikers nadeel van deze maatregel zal ondervinden.

Nederlandse vrouw niet op de plastische toer

De gemiddelde Nederlandse vrouw laat zich niet ''verbouwen''. Dat blijkt uit een enquête onder 500 vrouwen die IBT Marktonderzoek in opdracht van de Huishoudbeurs heeft uitgevoerd.

De meeste Nederlandse vrouwen moeten niets hebben van Botox-injecties, liposuctie, facelifting, borstvergrotingen en andere mogelijkheden op plastisch chirurgisch gebied.

Meer dan 50% van de Nederlandse vrouwen zegt zichzelf niet aantrekkelijk te vinden. Maar desondanks zegt 90% zeker geen gebruik te zullen maken van de huidige plastisch-chirurgische en cosmetische mogelijkheden.

Op de Huishoudbeurs is wel Patricia Paay aanwezig. Onlangs liet ze zich in de Adam's Family op tv nog 'live' inspuiten met Botox om haar rimpels strak te trekken. Op de beurs mag ze echter niet live Botox inspuiten. Wel doet ze een metamorfose show.

Het bekende vóór en na plaatje; 90% van de Nederlandse vrouwen doet daar niet aan mee

Jonge Socialisten: Wouter Bos leugenaar

De Jonge Socialisten (JS), de jongerenbeweging van de PvdA, is woedend op PvdA-leider Wouter Bos. Volgens de JS heeft Bos zijn eigen achterban voorgelogen in de kwestie Irak.

De JS stellen dat op het PvdA-congres in Utrecht de PvdA zich ronduit tegen een oorlog zonder een nieuwe VN resolutie in Irak uitsprak. Hierdoor kan volgens de JS de PvdA nu niet ineens voor een oorlog zonder nieuwe resolutie zijn.

''Bos heeft zich laten inpakken door Balkenende en heeft zijn eigen achterban voorgelogen. Dit geeft weinig vertrouwen in de toekomst als het gaat over het nieuwe zorgstelsel, hervormingen in het hoger onderwijs en het financiele kader'', zo laten de jongeren van de PvdA weten.

GP Maleisië werd bedreigd

Als Bernie Ecclestone zich niet met enkele Maleisische instanties had bemoeid, was de kans aanwezig geweest dat de Grand Prix niet door zou zijn gegaan.

Volgens de Italiaanse krant Gazetta dello Sport zat de Grand Prix flink in de problemen. De organisatoren, politie en lokale overheden hebben verschillende telefoontjes gehad die wezen op dreigende aanslagen op de racedag. In het geheim heeft Bernie Ecclestone overlegd met de authoriteiten om de race te redden.

Volgens dezelfde krant had Bernie op zaterdag een ontmoeting met de premier die hem vertelde dat de beslissing was genomen om de race niet door te laten gaan. De Maleisische overheid was zeer verontrust dat een terroristische aanslag het imago van het land flink zou schaden op een wereldwijde schaal.

Na deze ontmoetingen heeft de overheid besloten om zaterdagnacht van gedachten te veranderen. Voor de zekerheid hebben ze 700 politieagenten ingezet om alles goed te laten verlopen, iedere toeschouwer werd gefouilleerd bij aankomst op het circuit.

Renault gaat voor top 3 positie

Het team van Renault heeft dit jaar maar één doel; de derde positie in het constructeurskampioenschap. Hiervoor richten ze zich op Williams.

"We zijn misschien niet het snelste team, maar ik ben er van overtuigd dat we iedere race kunnen strijden om podiumplaatsen", aldis technisch directeur Mike Gascoyne. "Ons doel is om boven de vierde plaats in het WK te eindigen, en dat betekent dat we Williams moeten verslaan. Ik denk dat Williams een geweldige motor heeft, maar dat hun auto te wensen overlaat."

"We zullen ze niet verslaan op een recht stuk, maar ik verwacht dat we ze achter ons kunnen houden wanneer we ons sneller kwalificeren dan hen", aldus de zelfverzekerde Gascoyne.

Op dit moment staat het Franse team op een tweede plaats bij de constructeurs, maar we zijn natuurlijk pas net op weg in het seizoen.

Geallieerden vlak bij Bagdad aangekomen

IrakRohs.nl meldt ons via de newssubmit dat troepen van de coalitie oprukken naar Bagdad.

Op minder dan 60 mijl van de poorten van de Iraakse hoofdstad maken helicopters en vliegtuigen de weg vrij voor de troepen, geleid door de VS.

Zware explosies en afweergeschut lichtten de hemel boven Bagdad op dinsdagmorgen. De hoofdstad was in golven bestookt sinds zonsondergang.

Onder de gebouwen die vernietigd werden was ook het complex van de Iraakse luchtmacht. Sadam International Airport was eveneens een doelwit.

Het Pentagon verklaarde dat ongeveer de helft van de luchtaanvallen gericht was tegen de Republikeinse Wacht. Generaal Majoor Stanley McChrystal is er van overtuigd dat de Medina Divisie beduidend werd gedecimeerd in de afgelopen 48 uur.

Generaal Tommy Franks, hoofd van het Central Command van de U.S. waarschuwde dat de "...Republikeinse Wacht zal blijven bestookt worden, op momenten en plaatsen die ons zinvol lijken. De effecten zijn uitermate positief voor ons... " Franks waarschuwde tevens voor vele slachtoffers in de komende dagen.

Reeds 39 militairen van de coalitie zijn omgekomen sinds het conflict begon.

Vertrouwen in Bos daalt

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een peiling voor het SBS 6-programma 'Stem van Nederland' bleek dat het vertrouwen van de Nederlandse bevolking in Wouter Bos verder daalt.

Bos krijgt een dikke onvoldoende. Een week geleden haalde de PvdA-voorman nog 5,8. Dat is nu teruggelopen tot 5,1. Jan Peter Balkenende blijft op 5,3 staan.

Uit het onderzoek van Maurice de Hond blijkt verder dat Nederland een regering van CDA en PvdA steeds minder ziet zitten. Een coalitie tussen CDA en VVD wint steeds meer veld en steeg van 34 naar 41 procent.

Finalisten Idols veroveren Ahoy

M@rtijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het was me wat, maandagavond in Ahoy Rotterdam. Jamai, Jim, Hind, Dewi, David, Marieke, Bas, Joël, Yuli en Zosja werden door een uitzinnige menigte tieners begroet voor hun eerste concert.

Dat Idols zelfs na de finale nog op belangstelling kan rekenen bewezen de lange rijen wachtende fans aan de ingang. Uren voor aanvang van de show stonden ze te wachten tot ze naar binnen mochten.

Het overwegend jonge en vrouwelijke publiek was helemaal door het dolle heen maandag. De vrijwilligers van de EHBO hadden hun handen vol om flauw gevallen meisjes weer bij te brengen. De Idols staan nog tot donderdag in Ahoy.

Arabische Liga eist terugtrekking troepen

Iraknyrem meldt ons via de newssubmit dat de ministers van buitenlandse zaken van de Arabische Liga maandag ,na een dag van vergaderen, aan de Verenigde Staten en Groot-Brittannië gevraagd hebben hun militairen terug te trekken uit Irak.

Volgens de verklaring van de 22 landen tellende Liga is de Amerikaans-Britse aanval in strijd met het VN-handvest en een bedreiging voor de wereldvrede.

Hoewel de meeste landen de aanval op Irak veroordelen, is een aantal landen juist voor de oorlog. Vooral Koeweit vindt het een goede zaak omdat het land de afgelopen dagen 10 raketten op zijn grondgebied kreeg.

Party Review: Hardhouse Generation (Powerzone)

De komende maanden wordt er een nieuwe serie hardstyle-evenementen georganiseerd. Onder de noemer 'Hardhouse Generation' zullen er in verschillende discotheken regelmatig feesten plaatsvinden met een mix van hardhouse, hardstyle & hardbass.

Vrijdagavond 22 maart werd er in The Powerzone in Amsterdam afgetrapt door de DJ's Dana, The Prophet, Beholder & Gizmo. TripleM en Efink waren erbij!


Irakezen misleiden de geallieerden

IrakHet Irakese leger past allerlei trucs toe om de geallieerde opmars te kunnen stoppen:

Saddam Hussein gebruikt slimme guerrillatactieken om de opmars van de Amerikaans/Britse troepen te stuiten. Zo laat hij zijn elitetroepen in burgerkledij vechten, worden Amerikaanse troepen beetgenomen door geveinsde overgaves en gebruikt hij burgers als menselijk schild.

Saddams strategie lijkt bedoeld om de geallieerde troepen (te) ver te laten oprukken, om dan vanuit de achterhoede aan te kunnen vallen. Gisteren lukte het Iraakse troepen om bij An Nasiriyah de Amerikanen tot tweemaal toe te misleiden door te doen alsof ze zich overgaven of de Amerikanen toe te juichen. Een Iraakse eenheid gaf zich over, maar toen de Amerikaanse mariniers dichterbij kwamen, werd het vuur op hen geopend. Tien Amerikanen kwamen daarbij om het leven en zo'n 40 raakten gewond.

Volgens de Amerikanen en Britten zijn er ook aanwijzingen dat er burgers worden gebruikt als menselijk schild. Het Irakese leger weet dat de coalitietroepen dan niet schieten. Ongecoördineerde groepjes soldaten vechten vanuit huizen waar zich ook burgers ophouden.

Eenheden van Saddams speciale veiligheidstroepen en de Fedayeen zouden bij het hardnekkige verzet betrokken zijn. De Fedayeen-militie vormt de paramilitaire vleugel van de regerende Baath-partij. Zij zijn getraind in guerrilla-oorlogsvoering en staan onder bevel van Saddams oudste zoon Odai. De afgelopen jaren zouden zij door het regime ingezet zijn om interne vijanden uit te schakelen. Zij worden nu gebruikt om het verzet levendig te houden en overlopers tegen te houden.

HBO telt meer allochtonen

QuiBee en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aandeel van niet-westerse allochtonen in het hoger onderwijs sterk gestegen is. In de periode 1995-2002 is het aandeel van Turken en Marokkanen op een hbo-instelling of universiteit verdubbeld, dat van Surinamers groeide met een factor anderhalf. Het aandeel van Antillianen en Arubanen nam daarentegen af.

In 2002 volgde 19% van de autochtone jongeren in de leeftijd tussen 19 en 23 een hbo-studie. Van de niet-westerse* allochtonen, was dit 9%. In 1995 was dit 5%. Het aandeel van Turken en Marokkanen groeide met 5% tot 8%. Dat van Surinamers van 7% naar 12%.

Naar een universiteit ging vorig jaar ruim 10% van de autochtonen tussen 20 en 24 jaar. Turkse en Marokkaanse jongeren gaan veel minder vaak naar een universiteit; minder dan 3%, wat maar een lichte stijging is ten opzichte van 1995. Surinamers gingen vaker aan de universiteit studeren: 6% (was 4%).


-
* Met niet-westerse allochtonen worden mensen bedoeld afkomstig uit: Afrika, Azië (exclusief voormalig Nederlands Indië/Indonesië en Japan), Latijns Amerika en Turkije.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.