CD Review: De Boswachters - Brengt de gezondheid...

Begin 1997 begonnen 5 muzikanten uit Kampen samen muziek te maken; lekkere gitaarmuziek met grappige teksten. Al snel maakten zij een demo-cd, terwijl ze nog niet eens een naam voor hun band hadden. Die werd na hun eerste optreden, ergens in de Achterhoek, gekozen. De mannen kozen voor de naam 'de Boswachters'. Als Boswachter weet je nooit wat je in het bos tegen gaat komen en blijkbaar zagen 'de vijf uit Kampen' daarin een parallel met hun optredens. Altijd verrassend, altijd lol, altijd een feest! Eind 1997 waren de opnames van de eerste live cd van de als Boswachters verklede mannen.

Een klein jaar na de oprichting van de Boswachters brachten zij deze cd, ''t Loerende Gevoar' uit. De twee singles, 'Jaldaldee' en 'Het Bananenlied', brachten de Boswachters nog niet de landelijke bekendheid waarop zij hoopten. Die kwam een ruim jaar later, in de zomer van 1999. 'Het Bananenlied' werd opnieuw uitgebracht en werd prompt dé hit van de zomer. 'Het Bananenlied' werd enorm veel aangevraagd bij TMF en de single werd zelfs een gouden plaat.In 2000 werden opnieuw 2 singles uitgebracht: 'Stront an de knikkur' en 'In de maneschijn'. Wie geregeld een après-skicafé bezoekt moet met name de laatstgenoemde zeker kennen.

In 2001 verscheen een nieuw studioalbum. Hiervan werden 'Jannes' en 'Rosalie' uitgebracht. Aan het einde van dat jaar gingen de Boswachters ook op tour langs de voetbalstadions in verband met de actie 'Sta op de banken en ga voor je club'.

Vanaf begin vorig jaar hebben de Boswachters live opnames gemaakt, onder andere tijdens Sail Kampen en in discotheken in Zevenhuizen en Eesveen. Deze zijn nu pas uitgebracht, op de cd die op de volgende pagina gereviewd wordt: 'Brengt de gezondheid ernstige schade tour'. De bedoeling van de cd en de tour: veel lol maken onder het genot van lekkere rockmuziek.

De Boswachters bestaat uit: Hans Hulsebos (zang), Robin Abma (gitaar, mandoline), Ton Kerkhof (gitaar), Marco Hulsebos (basgitaar) en Oscar Persijn (drums, percussie).