CD-Review: 't Hof van Commerce - Rocky 7

Als groot liefhebber van de Nederhop-trots Osdorp Posse was ik zeer benieuwd naar deze 'Nederhop met een Vlaams accent' (tenminste zo verwachtte ik het). Ik had eerlijk gezegd nog nooit eerder muziek van 't Hof van Commerce gehoord.

Het eerste dat opvalt is het accent. Nooit gedacht dat mensen uit Vlaanderen zó anders kunnen praten dan Nederlanders! Een aantal liedjes is weliswaar vrij goed te verstaan, maar er zijn ook stukken die ik met de grootste moeite nog niet kan ontcijferen. Echt, het lijkt wel een soort mix van Nederlands, Frans & Twents of iets dergelijks, ik kan er geen wijs uit. Op zich best jammer dat ik er zo weinig van kan verstaan, want de teksten moeten vrij sterk, verrassend en humorvol zijn.

De muziek klinkt vrij goed. De cd, die iets minder dan een uur duurt en 15 nummers telt, is best wel afwisselend. De muziek varieert toch wel op de verschillende tracks, van vrij langzaam tot een aantal wat snellere nummers.

Voor de echte Nederhop-fans (en dan met name het soort muziek en niet persé de taal!) is deze cd zeker een aanwinst voor in de collectie. Het klinkt allemaal vrij vet & rauw. Enige nadeel is dat je niet zo makkelijk de teksten kan meeblèren als bij de Osdorp Posse of één van de andere goede rappers die ons land rijk is. Als je de teksten zou kunnen verstaan zou de cd ongetwijfeld nog beter zijn.



Voor de mensen die benieuwd zijn geworden; Rocky 7 ligt al in de winkel. Bovendien zal 't Hof op 13 januari 2003 een optreden geven in "Brakke Grond" te Amsterdam.

Playlist van "'t Hof van Commerce Rocky 7"

1- Slaet op min gat (2e single)
2- Kom mor ip (1e single)
3- 't Beste moe nog komm
4- 4T4 zegt
5- Punk of yo!
6- Allo concurrentie (met Statiek)
7- Punk of yo!
8- Dikkenekke
9- Buyse zegt
10- Tusn eemle en elle (met Stijn Nijs)
11- Wik ist? (met de Freestyle Fabrik)
12- Zonder Totetrekkerie (met TLP)
13- Leverancier zegt
14- Zeg et voart
15- Lat mie zin en grust (met Peter Lesage)
16- Casino Royale (met Massis en Mauro)

Totale tijdsduur: 56 min 53 sec