Film Review: Changing Lanes

Changing Lanes is een film vol gemiste kansen.

Regisseur Roger Michell (Notting Hill) had een schot voor open doel, het perfecte verhaal en een aantal acteurs die inmiddels wel bewezen hebben dat ze ook kunnen acteren maar de film boeit helaas niet.
Ben Affleck (de perfecte acteur voor de rol van Gaven Banek) doet zijn best maar kan niet overtuigen als wanhopige advocaat die in één dag verandert van man met normen en waarden tot liegende en bedriegende vakneuroot. Samuel L. Jackson speelt zijn rol als Doyle Gipson op de automatische piloot, niet dat beiden zo slecht spelen maar het is wel verschrikkelijk vlak wat ze laten zien. Je kan zeggen dat er niets van het scherm spat, er is geen wisselwerking tussen de acteurs, ze doen ieder hun gedeelte en de regisseur slaapt verder.
Het verhaal sleept zich 100 minuten voort en is voorspelbaar, als Banek iets doet wil Gipson het net op dat moment goedmaken. Dat mislukt natuurlijk waarop Gipson iets wil doen terwijl Banek het dan wil goedmaken, dan is de film ook nog overgoten met een flinke dosis "morele saus" en de verveling slaat dan snel toe in een bioscoop. Ondanks het verhaal is het gelukt om een saaie film neer te zetten dat nergens verrast en nergens ook maar de emotie vertoont die je mag verwachten van twee wanhopige mensen die tot het uiterste gaan om hun doel te verwezenlijken.


Changing Lanes is een film om niet te lang stil te blijven staan en krijgt van mij een zes.