FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 3 december 2002

Johansson speelt weer

IDe Groningse ziekenboeg zit behoorlijk vol de laatste tijd, maar vandaag is er weer eentje minder.

De Zweedse verdediger Magnus Johansson onderging in juni dit jaar een operatie aan zijn rechter enkel nadat hij daar aanhoudend last van had. Daardoor kwam hij dit jaar nog niet in actie voor de huidige nummer voorlaatst in de Holland Casino Eredivisie.

De 31-jarige Johansson draagt nu speciale schoenen die zijn enkel minder belastten. Twee weken terug begon de Zweed al weer met de looptraining en gisteren speelde hij mee met Jong Groningen tegen Jong Volendam. Morgen zit hij bij de selectie voor het bekerduel tegen SC Joure.

Smolarek niet terug voor de winterstop

De Pool kwam heel dit seizoen al niet in actie en laat nu nog langer op zich wachten.

Feyenoorder Ebi Smolarek zal pas in januari weer terug keren bij de selectie. De pool raakte aan het einde van het vorige seizoen geblesseerd aan zijn rechterknie. Hij is op het moment aan het revalideren in het KNVB revalidatiecentrum waar alles gestroomlijnd loopt met het herstel van Smolarek.

Smolarek zal voorlopig in Zeist blijven omdat de ziekenboeg in Rotterdam zodanig vol zit dat de 21-jarige aanvaller beter zal kunnen revalideren bij de KNVB.

Mobieltje duikt op in maag kabeljauw

bwt en Newspeedy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wellicht is ie van een FOK!ker, een knalgele Siemens mobiele telefoon. Werktuigbouwkundige Werner Bol haalde de gsm afgelopen mei uit de maag van een grote kabeljauw in de tweede vaargeul in de Noordzee, ter hoogte van de Eierlandse vuurtoren. Via het faxnummer van de rederij waarvoor Bol vaart is het mobieltje terug te vragen.

'Ik zat me wat te vervelen en gooide mijn hengel uit. Kort daarna had ik beet, en niet zo'n klein beetje ook. Ik haalde een flinke kabeljauw uit het water. Toen ik de vis schoonmaakte, kwam er uit de maag een mobiele telefoon tevoorschijn. Ik heb het apparaat helemaal uit elkaar gehaald, schoongemaakt en weer in elkaar gezet. Hij doet het nog prima. Alleen het geheugen werkt niet en daardoor kan ik niet achterhalen van wie het geweest is.' Aldus de vinder tegenover de redactie van de Texelse Courant.

'Ik had ook naar de politie kunnen gaan, maar denk dat een oproepje in de krant effectiever is.'

Noren gewaarschuwd voor dronken elanden

Nembrionic had ons (vertaald) via de newssubmit het volgende te melden:

Mensen in Noorwegen worden gewaarschuwd voorzichtig te zijn, omdat er elanden zijn die agressief kunnen reageren. Op zich niet vreemd, alleen de reden is nogal opmerkelijk te noemen. Er zijn namelijk groepjes bezopen elanden in Noorwegen.

Door de warme zomer is er een hoop fruit gaan rotten, wat weer een lekker hapje vormt voor de elanden. Rottend fruit gaat echter gisten, waardoor er alcohol vrijkomt en de elanden dus dronken worden.

Japanner maakt met gsm foto onder rokje meisje

oZy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amsterdam is een Japanse man gearresteerd, nadat hij met zijn mobiele telefoon met ingebouwde camera een foto nam onder het rokje van een schoolmeisje.

De veertigjarige man stond op een roltrap achter het meisje, toen hij de foto maakte. Omdat de cameratelefoon geluid maakte bij het nemen van de foto, merkte het meisje de aanwezigheid op.

Euromuntjes te klein voor nieuwe lidstaten

Boomlaars en PatricQ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De uitbreiding van de EU met tien nieuwe lidstaten brengt een monetair probleempje met zich mee. Op dit moment staat op de voorkant van de muntjes immers een kaartje van Europa, maar de landen die in 2004 toetreden tot de EU passen daar niet op.

Een werkgroep van muntmeesters gaat nu in opdracht van de EU bekijken hoe de muntjes die na de uitbreiding geslagen zullen worden, er uit gaan zien. Het is overigens maar de vraag of het technisch mogelijk is een kaartje te slaan dat nog gedetailleerder is dan het huidige. 'Maar goed, wat op de euromuntjes komt, is altijd hogere politiek', aldus een diplomaat in Brussel.

'Emigrant' na 44 jaar dood gevonden

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In 1958 leidde de plotselinge emigratie van de Italiaan Nemo Cianelli in Lucca en omstreken tot hevige speculaties. Er werd echter toch aangenomen dat hij naar Amerika was vertrokken en men liet het verhaal uit het geheugen verdwijnen.

Naar nu blijkt is de Italiaan toch nooit geemigreerd. Hij is nu dood gevonden tussen de keldermuren van zijn huis in Lucca in Toscane: zelfmoord na zelfinmetseling.

Bij de man zijn twee volle koffers, een troffel, een verroest geweer en een fles met een brief gevonden. In de brief schrijft hij dat hij ongeneeslijk ziek was en dat hij zijn emigratie had verzonnen om zijn familie te ontzien.

Veronica Magazine: 'Jensen weg bij Yorin'

HekkeySE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veronica Magazine meldt dat het er serieus op lijkt dat Robert Jensen Yorin gaat verlaten. Reden zou zijn dat Jensen, directeur van Yorin FM en dj van het ochtendprogramma 'Jensen in de Ochtend', overhoop ligt met de grote baas van HMG (RTL4, RTL5, Yorin): Dick van der Graaf.

Aanleiding zou een eerder conflict tussen Gijs Staverman en Jensen zijn. Jensen weigerde hem vrij te geven als dj bij Yorin FM, terwijl Staverman dit wilde omdat hij het RTL4-programma 'Planet Race' moest opnemen. Staverman stapte vervolgens naar Van der Graaf, waarna de zaak volledig escaleerde.

Jensen wilde zelf niet reageren. Volgens de persdienst van HMG is er niets aan de hand.

Via de deze link, is het artikeltje in het Veronica Magazine te lezen.

Eigen computergame voor J-Lo en Ben Affleck

Sharp en henkmanz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse media melden dat Jennifer Lopez en haar verloofde Ben Affleck een eigen computerspel krijgen.

Het spel, Jen Saves Ben, is gebaseerd op een klassieke jaren tachtig arcade game. In het spel verschijnen J-Lo en Ben als animatiefiguurtjes. Ben is gekidnapt en vastgeketend aan de muur van een oude loods en J-Lo moet hem zien op te sporen en te bevrijden.

De Amerikaanse regisseur Kevin Smith heeft het spel speciaal voor hen laten maken. Het spel is bedoeld als bedankje voor de rol die Lopez en Affleck hebben gespeeld in Smiths nieuwe film Jersey Girl. De regisseur maakte eerder onder meer Clerks en Chasing Amy.

De door Powerhouse Animation Studios in Texas gemaakt soundtrack, bestaat uit muziek van Lopez.

Uniek in Duitsland: Rood voor mascotte

Shakur187 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een uniek moment in het Duitse voetbal. Nadat thuisclub Union Berlin in de wedstrijd tegen VfB LŁbeck (2e Bundesliga) in de zeventiende minuut voor het eerst dit seizoen voor eigen publiek op een 1-0 voorsprong kwam, vloog mascotte Ritter Eisenheart van Union de scorende speler om zijn nek. Er volgde een vreugdedansje tussen de twee.

De scheidsrechter, Georg Schalk, kon de humor er wel van inzien en liet het tweetal begaan. Bondswaarnemer Wilfried Heitmann stormde echter richting voorzitter Bernd Hofmann van Union en eiste dat de mascotte per direct van het veld verdween. Via de stadionspeaker kreeg de mascotte vervolgens te horen dat hij het veld moest verlaten, waarna hij verbijsterd afdroop.

'Ik was als door de bliksem getroffen', aldus de beteuterde mascotte-ridder (alias Olaf Kutzki). 'Ik heb toch geen regels geschonden.' De voorzitter van Union was laaiend: 'Meneer Heitmann heeft geen FingerspitzengefŁhl.' De bondswaarnemer zelf echter, door Bild al omgedoopt tot Maskottchen-Jšger, reageerde verbaasd over de ophef. 'Hoe komen we erbij, om maar iedereen op het veld te laten lopen?'

Union won de wedstrijd uiteindelijk met 3-1, en maakte daardoor een eind aan een reeks van negen duels zonder overwinning.

Hofland uitgeschakeld tot de winterstop

PSV-er Kevin Hofland scheurde in het thuisduel met Arsenal zijn rechter enkelband. Nu heeft hij de operatie achter de rug.

Al eerder meldden wij dat dat Hofland een kijkoperatie zou ondergaan. Deze is nu achter de rug en de uitslag is bekend.

In het St. Anna-ziekenhuis te Geldrop werd de operatie uitgevoerd door Chirurg Cees-Rein van den Hoogenband.

Hofland kon eerst weer spelen na een herstelperiode, maar in de uitwedstrijd tegen Arsenal sloeg het noodlot wederom toe. In de operatie bleek hij zijn kraakbeen beschdigd te hebben. Daarvan is nu een stukje uit zijn rechter enkel verwijderd. Deze blessure zal Hofland zeker totaan de winterstop uit de roulatie houden.

Dudek raakt basisplaats kwijt

Nu is het dan echt zover. Er is een vervanger voor Dudek aangewezen.

Al eerder meldden we dat de basisplek van Dudek onzeker was. De eerste doelman van Liverpool stond te blunderen de laatste tijd en vandaag is bekend gemaakt dat hij die positie als eerste doelman kwijt is.

Houllier wil Chris Kirkland een kans geven nu Dudek zo slecht presteerd. Houllier zal Kirkland net zo steunen als hij Dudek deed. De 21-jarige Kirkland is afkomstig van Coventry City dat hij 15 maanden geleden inruilde voor een reserve plek bij Liverpool.

Geldigheid uitspraak Fireworks zaak onzeker

Een uitspraak van het Europese hof voor de Mensenrechten over het gebruik van infiltranten van politie kan gevolgen hebben voor het hoger beroep van Andrť de V.

De V. , vermoedelijke veroorzaker van de ramp, was al eerder veroordeeld tot vijftien jaar cel. Deze veroordeling was grotendeels gebaseerd op bekentenissen die hij in de cel aan twee politie infiltranten zou hebben gedaan.

In een strafzaak die onlangs diende aan het Europse hof werd geoordeeld dat de inzet van infiltranten in de gevangenis in strijd is met het recht op privacy en in strijd is met het recht op een eerlijk proces. In die strafzaak legde een verdachte van roofmoord een verklaring af tegen een mede-gevangene, die bleek een infiltrant te zijn. De verdachte werd daardoor tot levenslang veroordeeld, dit vonnis is door het Europse hof vernietigd.

Mr. Moszkowicz, de advocaat van de V. denkt dat deze uitspraak van doorslaggevende betekenis kan zijn in het hoger beroep. Moszkowicz wil dat het gerechtshof zo snel mogelijk begint met de hoger beroepszaak.

Ook wil Moszkowicz dat de zaak apart wordt behandeld, bedoeling was om de zaak samen te laten dienen met het hoger beroep dat de directeuren hebben aangetekend. De zaak liep eerder al vertraing op omdat de rechters bevooroordeeld zouden zijn geweest.

Straf voor vloeken in de les

Op de scholengemeenschap Reggesteyn te Rijssen is een verbod op vloeken en schelden in de les ingesteld. Leerlingen die zondigen krijgen een plusje achter hun naam. Wanneer een leerling tien plusjes heeft moet er een middag worden nagebleven.

Goed gedrag wordt beloond door per dag waarop de leerling niet vloekt een plusje kwijt te schelden. De school wil op deze manier de taalverruwing tegengaan en de jongeren bewust maken van normen en waarden. Proeven in ťťn van de klassen heeft uitgewezen dat het systeem werkt.

Kezman op koers voor 36 doelpunten

Als PSV speler Mateja Kezman dit tempo vol kan houden kan hij op 36 doelpunten komen dit seizoen

Kezman heeft op dit moment na 14 wedstrijden 15 doelpunten op zijn naam staan, dit komt overeen met een gemiddelde van 1,07 doelpunt per wedstrijd.

Hier volgt een overzicht van de meest productieve spelers in de Holland Casino Eredivisie:

Gem.SpelerClubGoalsGesp.
1.07Mateja Kezman PSV 1514
0.88Pierre van Hooijdonk Feyenoord 78
0.88Rafael van der Vaart Ajax 78
0.58Kenneth Perez AZ 712
0.58Mido Ajax 712
0.58Thomas Buffel Feyenoord 712
0.55Matthew Amoah Vitesse 611
0.54Barry van Galen AZ 713
0.50Edrissa Sonko Roda JC 612
0.50Georgios Samaras SC Heerenveen 12

De meeste aantal doelpunten in ťťn seizoen staat al sinds lange tijd op naam van clubgenoot Coen Dillen, hij wist in het seizoen 1956/1957 maarliefst 43 maal te scoren. De enige speler die ook over de 40 punten grens is gekomen is Ajacied Henk Groot hij wist in het seizoen 1960/1961 41 maal te scoren. Het record voor een buitenlandse speler staat op naam van Nikos Machlas, in dienst van Vitesse in het seizoen 1997/1998 wist hij 34 maal te scoren.

Hier volgt een overzicht van spelers met meer dan 30 doelpunten in de Eredivisie:

GoalsSpelerClubSeizoen
43Coen DillenPSV1956/1957
41Henk GrootAjax1960/1961
38Henk GrootAjax1959/1960
37Marco van BastenAjax1985/1986
34Nikos MachlasVitesse1997/1998
34Kees KistAZ '671978/1979
34Ruud GeelsAjax1976/1977
34Leo CanjelsNAC1958/1959
33Johan CruijffAjax1966/1967
32Wim KieftAjax1981/1982
32Leo CanjelsNAC1957/1958
32Cor van der GijpFeyenoord 1956/1957
31Ruud van NistelrooyPSV1998/1999
31Marco van BastenAjax1986/1987
31Coen DillenPSV1959/1960
30RonaldoPSV1994/1995
30Peter HoutmanFeyenoord1981/1982
30Ruud GeelsAjax1977/1978
30Ruud GeelsAjax1974/1975
30Ove KindvallFeyenoord1968/1969
30Dick van DijkAjax1968/1969
30Cees GrootAjax1959/1960

2e Japanner bij Feyenoord op komst

Feyenoord neemt een nieuw Japans talent op stage

Vanaf 14 december krijgt de Rotterdamse club Naoya Kikuchi op proef, de kans is dus groot dat Feyenoord op korte termijn de 2e Japanner in dienst zal nemen. Feyenoord wil hem mogelijk al voor deze winter vastleggen als de 18-jarige Japanners zijn stage goed doorloopt.

Kikuchi staat in zijn land al bekend als een groot talent, op dit moment speelt hij nog bij zijn highschool. Kikuchi is een rechtsbenige middenvelder.

Rob Baan de technisch directeur was onlangs door Japan getrokken om nieuw talent op te duiken, met Kikuchi denkt hij dat in huis gehaald te hebben. Volgens Baan moet nog wel bezien worden of Kikuchi bij Feyenoord zal blijven spelen of naar Excelsior gaat. Op dit moment is Shinji Ono de enige Japanse speler in het eerste van Feyenoord

BB bewoners doen rustig aan

Er is maar weinig te beleven in het BBhuis de laatste dagen.
Het laatste spannende feit was wel de "verbroken verkering" van Daniela en Wouter. In welke mate deze nou echt verbroken is, is nog onduidelijk, aangezien de twee nog steeds onafscheidelijk zijn.

Het lijkt er op dat de bewoners het rustig aan doen en hun energie sparen tot donderdag, wanneer er weer een man moet vertrekken. Of zal er voor die tijd nog een Confrontatie plaatsvinden die de bewoners weer een beetje aan het werk zal zetten?

Gordon naar Noordzee FM

cybart, Mariandel, jojo27 en peter01 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gordon zal vanaf 1 februari 2003 dagelijks te horen zijn op Noordzee FM. De zanger en dj is nu nog werkzaam bij Radio 538.

Gordon gaat elke dag de ochtendshow verzorgen tussen 7 en 10 uur op Noordzee FM. Hiervoor gaat hij Colin Banks vervangen die nu nog dagelijks tussen 6 en 9 zit.

Gordon was in onderhandeling met beide radiostations. Bij Radio 538 kon hij een middagprogramma gaan maken. Hij is de eerste nieuwe dj onder leiding van John de Mol en Erik de Zwart.

Daarnaast gaat Gordon ook een late nightshow presenteren op de televisie, op welke zender dit zal zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Wilde aap heeft weer vrouwen aangevallen

floyty, Dino_ en Esposa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Shiwosugwa in Japan zijn dinsdag negen vrouwen gewond geraakt door een wilde aap. Het vermoeden bestaat dat het dezelfde wilde aap is, die maandag al veertien vrouwen heeft aangevallen.

De aap valt alleen maar vrouwen aan, de reden hiervoor is niet bekend. Alle vrouwen zijn niet ernstig gewond geraakt. Een vrouw heeft bij het wegrennen voor de aap haar hand gebroken. Als laatste heeft de aap een 27-jarige televisieverslaggeefster aangevallen.

Inmiddels wordt er door de Japanse politie gejaagd op de wilde aap. Voorlopig is er opgeroepen om niet alleen over straat te gaan, totdat de aap gevangen is.

We zijn vrij uniek in het heelal

Voorlopige studie aan het NASA Ames Research Center heeft aangetoond dat wij als intelligente wezens vrij uniek zijn in het heelal, zo meldt de wetenschappelijke ruimtevaartsite space.com. Het onderzoek werd geleid door de wetenschapper Christopher McKay.

Om aan te tonen hoe intelligentie zich ontwikkelt is er ťťn voorbeeld om te bestuderen: De ontwikkeling van menselijke intelligentie op Aarde. Het eerste leven op aarde ontstond waarschijnlijk 3,8 miljard geleden, een miljard jaar nadat de Aarde zelf gevormd werd. Multicellulair leven verscheen niet eerder dan 3 miljard jaar daarna, en het eerste dierlijk leven verscheen niet eerder dan de Cambrian Explosie 600 miljoen jaar geleden. Intelligent leven ontstond niet eerder dan een paar tienduizenden jaren geleden.

Veel factoren echter hebben bijgedragen tot het uitstel van de ontwikkeling van intelligent leven, wat op andere planeten mogelijk gunstiger uitgevallen zou kunnen zijn.

Aardse fossiele gegevens tonen aan dat de meeste organismen naar een grotere complexiteit evolueren. Sommige levensvormen zijn uitgestorven, terwijl anderen in een hoek gedreven werden en niet verder evolueerden. Maar in het geheel heeft de evolutie zich tot zeer complexe levensvormen met een brein weten te evolueren.

Omdat evolutie naar intelligentie lijkt te streven, zou een planeet niet slechts ťťn, maar meerdere intelligente soorten in de loop van de tijd moeten ontwikkelen. Echter, op aarde zijn mensen het enige soort dat het intelligentieniveau bereikt heeft om radiotelescopen te bouwen.

De dinosauriŽrs echter domineerden de planeet voor meer dan 150 miljoen jaar. "Dat is meer tijd dan tussen het eind van het Cretaceous en de constructie van de eerste door mensen gebouwde radiotelescoop" zegt McKay. Er zijn aanwijzingen dat de Stenonychosaurus hetzelfde intelligentieniveau als de huidige mens bevatte, en reusachtige bouwwerken in het verleden gemaakt zou kunnen hebben. Een catastrofe heeft ze uitgeroeid. Mogelijk was de levensduur van hun intelligente dinosauriŽrs beschaving zo kort, dat enige aanwijzingen simpelweg verloren zijn gegaan in de diepten van de tijd. Het is moeilijk te zeggen watvoor bewijs er over 65 miljoen jaar zou zijn dat er intelligente aapachtigen op aarde rondgelopen hebben, nadat de mensheid door catastrofes uitgeroeid zou zijn.

Hieromtrent kunnen we er vanuitgaan dat slechts ťťn soort zich, ondanks alle pogingen van de natuur om meerdere soorten zich tot intelligente wezens te laten evolueren, zich heeft laten evolueren tot wat het nu is. Daarom is het aannemelijk dat ook op andere planeten niet veel vormen van intelligentie zich konden evolueren aldus McKay.
De kansen dat zich elders intelligent leven op aarde-achtige bewoonbare planeten zou zijn ontwikkeld is minder dan 1 op 3, wat toch nog inhoudt dat er miljoenen intelligente soorten in het universum zouden kunnen zijn.

Om zekerheid te krijgen van het aantal aardachtige planeten, heeft NASA gepland om de Terrestrial Planet Finder, de vinder van Aarde-achtige planeten, te lanceren in 2012. Deze satelliet zal voor 6 jaar opereren, op zoek naar Aarde-achtige planeten rond verre sterren.

Een uitgebreider artikel kun je lezen in de bron van dit artikel.

AEL leider wordt vrijgelaten

De leider van de Arabisch-Europese Liga (AEL), Dyab Abou Jahjah komt weer op vrije voeten, zo besliste de raadkamer in Antwerpen vanmiddag. Aan zijn vrijlating zijn wel voorwaarden verbonden: Hij mag de komende 3 maanden niet deelnemen aan publieke manifestaties en moet zich ter beschikking houden van het gerecht.

De AEL beslist vanavond over eventuele acties. Wel toetsen ze nu elke stap die ze ondernemen met hun advocaten omdat ze voelen dat de beweging ''in de gaten gehouden wordt''.

In een open brief aan een Belgische krant stelden 200 wetenschappers bij onze zuiderburen vandaag overigens vragen over de gang van zaken omtrent de AEL. Vooral de uitspraken van premier Verhofstadt, minister van Binnenlandse Zaken Duquesne en Kamerlid Van Peel over hoe AEL-leider Abou Jahjah moet worden aangepakt werden door de wetenschappers gehekeld.

Dergelijke taal doet volgens de wetenschappers vragen rijzen over het democratische gehalte van de aanpak door de overheid. Zeker de uitspraak van Duquesne, dat desnoods de wet veranderd moet worden om de AEL aan te pakken, als dat nu niet mogelijk zou zijn.

Ceesay akkoord met schorsing

Willem II aanvaller Jatto Ceesay gaat toch akkoord met de scorsing van 3 dagen die hem wordt opgelegd.

Afgelopen zaterdag was Ceesay er nog van overtuigd dat hij de schorsing onterecht vondt. Hij had een rode kaart gekregen in het duel Willem II - PSV van scheidsrechter Hugo Luyten, naar eigen zeggen kon hij zijn ogen niet geloven toen hij Luyten een rode kaart zag trekken. Uiteindelijk zijn toch de aanvaller en de club akkoord met de schorsing van 3 duels. De rode kaart werd gegeven omdat Ceesay een nogal harde tackle gaf van achteren op Wilfred Bouma.

De Gambiaan had nog een voorwaardelijke schorsing staan van 1 duel, deze had hij te danken aan een overtreding tijdens een wedstrijd tegen Feyenoord op Tomasz Rzasa waar hij ook van het veld werd gestuurd.

De schorsing heeft als gevolg dat Ceesay de ontmoetingen met de Graafschap en AZ moet missen, zo ook het bekerduel met Ajax 2.

Nederlandse preken in R'damse moskee

Nederlands als spreektaal in de moskee. Het is totaal nog niet gebruikelijk, maar een Rotterdamse moskee heeft het voortouw genomen. Nadat islamitische jongeren er jaren en jaren op hebben aangedrongen wordt er in de Annasr moskee ook gepreekt in het Nederlands.

De Annasrmoskee is daarmee het eerste Marokkaanse gebedshuis waar Nederlands mede voertaal wordt. Vooral ouderen hebben problemen met het preken in het Nederlands, maar na tussenkomst van een imam is deze moskee overstag gegaan. Marokkaanse moskeeŽn zijn huiverig voor invoering van de Nederlandse taal. Nu wordt vooral gepreekt in het klassiek Arabisch, de taal van de Koran.

Opmerkelijk is dat de imam die voor invoering van Nederlandstalige preken heeft gepleit de omstreden Khalil El Moumni is, die onlangs nog werd vrijgesproken van belediging van homo's. El Moumni vindt het gebruik van de Nederlandse taal in alle moskeeŽn hier ten lande noodzakelijk. Hij zette zich dan ook persoonlijk in om dat in zijn eigen moskee, de grootste van Rotterdam, mogelijk te maken.

Directeur I. Spalburg van SPIOR, de koepelorganisatie van moskeeŽn in Nederlands, is erg ingenomen met de eerste stap naar het gebruik van de Nederlandse taal: ,,Taal is erg belangrijk. Veel jongeren denken inmiddels in het Nederlands. Als je ze goed wil informeren over de islam moet je dat in hun taal doen. Dan wordt de islam duidelijker voor ze, gaat het meer leven. Je hebt nu zelfs al een derde generatie. Dat zijn echte Rotterdammertjes. Het is goed dat mensen ook hun eigen taal spreken, zeker de taal van de Koran''.

Spalburg is overtuigd dat andere moskeeŽn snel zullen volgen.

Deventer verbant de Sint tot 5 december

mylive, 7even en -=Chuckie=- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de stad Deventer mag Sinterklaas niet meer in het openbaar verschijnen tot 5 december. Dit omdat de stad veel waarde hecht aan de traditie dat de goedheiligman pas op 5 december verschijnt, aldus de burgemeester.

De Sint nam hier echter geen genoegen mee en verscheen afgelopen week toch met zijn pieten. Het is nog onbekend of er juridische stappen zullen worden ondernomen tegen de Sint.

Film Review: Changing Lanes

Ben Affleck en Samuel L. Jackson in een film waarbij beiden tot het uiterste gaan om elkaar het leven zo zuur mogelijk te maken dat moet haast wel tot vuurwerk leiden. Maar of dat ook zo is................DetailsVerenigde Staten, 111 minuten
GenreDrama/Thriller
RegieRoger Michell
CastBen Affleck, Samuel L. Jackson, Kim Staunton, Toni Colette, Sydney Pollack, William Hurt


Changing Lanes gaat 5 december in premiŤre

CDA wil een verbod op de AEL

Dauntless had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het CDA wil de oprichting van een eventuele Nederlandse tak van de Arabisch-Europese Liga (de AEL) verbieden. Daarnaast wil de CDA-fractie ook een verbod op andere militante en omstreden organisaties zoals de Koerdische arbeiderspartij PKK en de in Rotterdam gevestigde islamitische organisatie al-Aqsa. De fractie botst hiermee tegen het beleid van hun eigen minister Donner van Justitie. Hij zegt dat dat soort organisaties dan ondergronds zullen gaan.

Camiel Eurlings van het CDA is het daar niet mee eens en zal het voorstel vandaag opperen bij de besprekingen van de begroting van Buitenlandse Zaken. Eurlings veroordeelt de AEL als "een vijand van de integratie" en als "een militante, opruiende organisatie die zich afzet tegen een maatschappij waarin we proberen samen te leven. (...) We kunnen die organisatie missen als kiespijn"

Nederland moet een eigen lijst opstellen van 'verboden clubs' en moet daarnaast gaan staan achter de Europese lijst, wat nu nog niet gebeurt, aldus het kamerlid.

Dick Bruna boos om SIRE-parodieŽn

Cybart en Mikeymo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Juristen van de uitgever van Dick Bruna proberen met alle middelen die ze tot hun beschikking hebben een einde te maken aan het massale misbruik van tekeningen van de kinderboeken van hun cliŽnt. Het gaat hun om de, volgens hun, smakeloze parodieŽn die via internet worden verspreid. Bruna draagt met de originele tekeningen bij aan een campagne van de SIRE.

Een woordvoerster van de uitgeverij: "Hij maakt al jarenlang heel integer kinderboeken en had dit niet verwacht. Het gaat om inbreuk op op het beeldrecht en gewoonlijk losten we dat snel op. De campagne bleek heel goed bedoeld, maar we hebben de SIRE toch gevraagd te stoppen. Dat is ook gebeurd," zegt ze. Toen was het eigenlijk al te laat. "Kwaadwillenden begonnen ook plaatjes in Bruna-stijl te maken of ze te stelen. Ze werden dan voorzien van soms op zich wel geestige, maar tegelijkertijd ook uiterst gemene teksten."

Op deze site zijn zowel parodieŽn, als de originelen terug te vinden.

Cťline Dion wil naakt optreden

-=Chuckie=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Cťline Dion, inmiddels 35 jaar oud, wil graag naakt een optreden verzorgen. Ze wil van haar brave imago af en denkt dat te doen door naakt op te treden. Dit nieuws is bekend gemaakt door The Sun.

Cťline Dion verklaarde tegen The Sun over haar plan: "Ik zou graag zien dat ook mijn publiek naakt is. Ik zou ze altijd naakt willen zien. Ik heb altijd gevonden dat het draait om wat ůnder je kleren zit. Als we allemaal naakt zouden moeten rondlopen, zouden we dat misschien wat meer gaan zien."

Wanneer Cťline Dion dit optreden wil verzorgen, is nog niet bekend. Voorlopig treedt ze alleen nog op in haar eigen theater in Las Vegas.

Overspel gevaarlijk voor het hart

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Londense hoogleraar Graham Jackson zei afgelopen maandag op een congres voor seksuologen in Hamburg dat er sprake is van overspel bij driekwart van alle sterfgevallen tijdens seks.

De grootste kans op bijvoorbeeld een hartaanval lopen oudere mannen die de daad bedrijven met een jonge vrouw. Seks op zich is niet ongezond; slechts ťťn procent van alle plotselinge sterfgevallen vindt plaats tijdens seks.

AIVD wordt wellicht zelf afgetapt

Tweakers.net heeft van een Duitse bron vernomen dat de tapapparatuur die Nederland gebruikt om internet- en telefoonverkeer af te tappen, iets dat sowieso al discutabel is, wellicht zelf wordt afgetapt.

Bronnen in de AIVD zeggen dat de tapinformatie deels lekt. Onder meer naar IsraŽl, het moederland van Verint, de fabrikant van de aftapapparatuur. Alle tapapparatuur van de AIVD, en ongeveer de helft van die van de politie zou niet veilig zijn.

IsraŽlische werknemers van het bedrijf komen op regelmatige basis het onderhoud verzorgen. Dit onderhoud geschiedt in het Hebreeuws, en Nederlandse werknemers mogen zelf niet aan de apparatuur zitten. Wat ze precies uitvoeren is schimmig. Bovendien kan het IsraŽlische bedrijf zelfs inbellen naar de tapservers.

Ondertussen blijft de overheid wel nog steeds nieuwe apparatuur van het bedrijf aanschaffen, ondanks het feit dat SP, GroenLinks en D66 dit al probleem al meerdere malen hebben aangekaart in de Kamer.

Vrouw start auto met baby

t.t, shakur187, Esposa en Steve_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wat doe je als je baby een gedeelte van de electronische sleutel van je wagen heeft ingeslikt? Een Britse vrouw stond laatst voor dit dilemma toen ze haar auto wilde starten. Haar zoontje had op de bewuste sleutel zitten sabbelen voordat ze bij de auto waren.

De Britse wegenwacht werd erbij geroepen en na wat onderzoek kwam men erachter dat het piepkleine zendertje van de electronische startonderbreker waarschijnlijk door de kleine was ingeslikt. Vervolgens nam de 34-jarige vrouw haar zoontje op schoot en hield hem tegen het stuur aan. "Ze probeerde nogmaals te starten en de motor sloeg aan," zo meldt de wegenwachter.

Inmiddels heeft zendertje het het lichaam van de kleine via de natuurlijke weg verlaten en kan de Britse moeder haar auto weer normaal starten.

Kerst

Aah, neeee! Niet nu al Het is nog niet eens Sinterklaas. Joh rot toch op

Nou, hier dus lekker wel. Men doet hier niet aan Sinterklaas dus is het tijd voor kerst. Zondagochtend werd ik wakker. December 1, tijd om de kerstboom om te tuigen. En dat was dus wat ik zondag heb gedaan. Een grote doos stond in de woonkamer. Samen met m'n hostvader de boom omhooggezet en daarna aan het versieren gegaan. Ik ben al weer helemaal in de groen-rode kerst-mood met engeltjes en glitters. En natuurlijk de kerstman niet te vergeten.

Zaterdag bijvoorbeeld. Ik ging om een uurtje of half tien richting de bushalte. Staat er een vijftal meisjes van een jaar of 7 kerstliedjes te zingen. Met een kerstmutsjes op stonden ze ook nog naar alle auto's te zwaaien. Ik vroeg me haast af of het de bedoeling was om ze geld te geven. Toch maar niet gedaan. Onderweg in de bus bleek dat ze op weg waren naar het winkelcentrum om de Kerstman te zien. Vrolijk stappen ze dus halverwege de rit uit bij de "Aberdeen Mall". Ik rij verder naar beneden, naar "Thompson Park Mall" en ook daar was het kerstdruk. Flink wat mensen in een normaal uitgestorven winkelcentrum en ook hier was de kerstman. (Huh? Hoe kan dat dan? Nou, dat was een hulpkerstman ) Een bordje stond bij de kerstman. Openingstijden Die ouwe knakker zit daar dus dagelijks met kindertjes op zijn schoot om op de foto te gaan. Elke dag. Maandag tot en met Zondag. Gaat het speciale er dan niet een beetje vanaf? Overkill aan kerst? Voor mij nog niet. Na mijn 4 weken op de Kerstkaartenafdeling bij de V&D ben ik wel wat gewent. Maar ook ik zie de comemrcie langszaam kerst opslokken.

Nog een leuk voorbeeldje. Victoria, BC. De hoofdstad. Daar komt een boom te staan met lampjes. Wat voor een boom? Nou, een holidayboom. Dat meldde de TV. De dag er na zette de premier het recht door te zeggen dat het toch wel degelijk een Christmasboom was. En nu de reden waarom het geen kerstboom was: 'Racisme' Er zijn ook mensen die vakantie hebben en geen kerst vieren.

Ook op de TV gaat de kerstgedachte naar de knoppen. Een vrolijke geanimeerde bever zit te zingen. Het liedje gaat normaal over 'The first day of Christmas', maar nu hebben ze er 'the first day of giving' van gemaakt. Alsof Kerst alleen nog maar om de cadeautjes gaat

Heb trouwens nog een leuk idee: Wat dachten we ervan om Zwarte Piet voortaan Vakantie Piet of Geef Piet te noemen

Bush dreigt Irak met oorlog

De Amerikaanse president Bush heeft harde taal tegen Irak geuit. Saddam Hussein heeft van hem tot zondag de tijd om te bewijzen dat Irak echt een oorlog wil voorkomen, zoniet dan volgt een oorlog.

Bush vindt dat na een week van VN-wapeninspecties de signalen niet bemoedigend zijn. Als negatieve signalen noemde Bush het feit dat er is geschoten op Amerikaanse en Britse piloten boven de no-fly-zones en de protesten en leugens die op de eis van de VN tot ontwapening volgden.

Als Irak op zondag 8 december nog geen lijst van zijn wapens heeft overlegd, is de oorlog met de VS nabij, zo maakte de president van Amerika duidelijk.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.