Film Review: My Big Fat Greek Wedding

De familie van Toula Portakalos beschouwt haar als een buitenbeentje, ze woont als dertigjarige nog steeds bij haar ouders omdat ze nog steeds de ware Griekse man niet heeft kunnen vinden. Haar dagen slijt ze in het Griekse restaurant van haar vader terwijl haar familie haar keer op keer duidelijk maakt dat het echt tijd wordt om te trouwen om het levensdoel van de Griekse vrouw te vervullen, nl. het krijgen van Griekse baby'tjes.

Op een avond ontmoet ze tijdens haar dienst Ian Miller, een Amerikaan, en wordt halsoverkop verliefd. Ze besluit haar leven anders aan te pakken, keert terug in de schoolbanken, gaat op het reisbureau van haar tante werken en verandert haar uiterlijk. In het reisbureau ontmoet ze Miller nog een keer en de liefde slaat in alle hevigheid toe.

Toula's familie is diep geschokt want Ian Miller is een Amerikaan en geen Griek, maar Ian en Toula zijn vastbesloten hun liefde te bezegelen met een huwelijk. Maar eer het zo ver komt moet er nog heel wat ouzo geschonken worden.