FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 november 2002

Zalm: ''Deur naar links moet op slot''

Het CDA moet duidelijk maken dat het na de komende verkiezingen alleen verder wil in een kabinet met de VVD. Dat zei VVD-leider Gerrit Zalm vandaag, tijdens een werkbezoek aan Zeeuws-Vlaanderen. Volgens Zalm laat Balkenende ,,de deur naar een linkse coalitie'' teveel open.

De premier liet eerder al weten graag met de VVD verder te willen, maar CDA-partijvoorzitter Van Bijsterveldt spreekt slechts van ,,een lichte voorkeur'', dit tot ongenoegen van Zalm .

Zalm wil zich nog niet uitlaten over de partij die CDA en VVD eventueel aan een meerderheid moet helpen, mochten de twee géén Kamermeerderheid halen. Hij sluit daarbij een nieuwe samenwerking met de LPF zeker niet bij voorbaat uit.

Leider Leefbaar R'dam gewond bij vechtpartij

In Rotterdam is de opvolger van Pim Fortuyn bij Leefbaar Rotterdam, Ronald Sorensen, lichtgewond geraakt tijdens een vechtpartij.

De fractievoorzitter van de Rotterdamse leefbaren greep in toen een man met een bloedende hand passagiers in de metro lastig viel. De man had een 12-jarig jongetje vastgegrepen, waarop de 55-jarige Sorensen slaags raakte met de 26-jarige amokmaker, hij kreeg daarbij een paar klappen in zijn gezicht. Omstanders schoten hem te hulp.

Uiteindelijk heeft de politie ingegrepen toen de metro in het station Kralingse Zoom stond. Sorensen heeft inmiddels aangifte wegens mishandeling gedaan.

Minder auto's van start in 2003 ?

In een TV interview zei Max Mosley de voorzitter van de FIA dat de Formule 1 in 2003 mogelijk met een gereduceerd startveld begint.
Hij zou het mooi vinden als we met 22 auto starten maar zoals het er nu naar uit ziet worden het er 20, volgens Mosley staat dit los van de financiële problemen waar Arrows zich in bevindt.

De voorzitter had het over nog 2 teams die zich in problemen begeven, Minardi en Jordan zouden nog niet alles rond hebben. Arrows heeft wel de 300.000 Euro voor volgend seizoen betaald.

[Update]Danny Hesp kan waarschijnlijk door

NEC is positief over een rentree van Danny Hesp. De verdediger van de club uit Nijmegen zakte vorige week vrijdag tijdens een training in elkaar. Bij onderzoeken op de aanvoerder van NEC zijn geen afwijkingen geconstateerd. Wel vertoonde Hesp een wat te lage bloeddruk bij serieuze inspanningen.

"Maandag ondergaat hij nog wat testen, maar waarschijnlijk valt het mee'', vertelde technisch directeur Leen Looyen donderdag. "Het beeld ziet er in elk geval niet ongunstig uit." Uit voorzorg zal Hesp zondag niet aantreden in het duel met Ajax.

18 November: Hesp mag de training weer hervatten. Clubarts De Vries meldde dat hij zijn voedings patroon zal moeten aanpassen om de problemen onder controle te krijgen. Hij verwacht dat Hesp spoedig weer zal spelen.

Van Bommel uitgeschakeld tot de winterstop

Eerder meldden wij al dat Mark van Bommel was uitgeschakeld en daarom niet mee zal spelen met het Nederlands elftal.

Nu is bekend geworden dat de aanvoerder van PSV niet meer aan spelen toe zal komen tot de winterstop. Dit nadat hij een spier schuerde in zijn linker lies tijdens het duel met Feyenoord.

Ook meldde wij al eerder de Kevin Hofland was uitgeschakeld. De verdediger speelde al niet mee tegen Feyenoord nadat hij het kraakbeen van zijn linker enkel beschadigde. Hofland is naar alle verwachting een tot twee weken uit de roulatie.

SBS peiling: GroenLinks op verlies

Als er vandaag kamerverkiezingen waren gehouden, dan zou GroenLinks maar met 7 zetels in de Kamer hebben gezeten. Dat blijkt uit een peiling die Maurice de Hond hield in opdracht van het SBS6 programma de 'Stem van Nederland'.

De val van GroenLinks naar 7 zetels is een ongekend dieptepunt voor de partij in peilingen, doorgaans kan de partij rekenen op zo'n 10 ot 12 zetels. Ook D66 zit in de min, en komt uit op 5 zetels. Het verlies voor de LPF wordt iets minder groot (- 18), de partij zou nu 8 zetels halen.

VVD en PvdA zijn evengroot: 28 zetels, en het CDA kan rekenen op 47 zetels.

De forse winst die de SP eerder behaalde blijft gehandhaafd: Van 9 naar 22 zetels.

De SGP blijft gelijk, de ChristenUnie verliest twee zetels, en Leefbaar Nederland haalt één zetel.

De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

CDA ---> 47 (+4)
Lijst Pim Fortuyn ---> 8 (-18)
VVD ---> 28 (+4)
PvdA ---> 28 (+5)
D66 ---> 5 (-2)
GroenLinks ---> 7 (-3)
SP ---> 22 (+13)
ChristenUnie ---> 2 (-2)
SGP ---> 2 (-)
Leefbaar Nederland ---> 1 (-1)

De peiling is van 15 tot en met 17 november gehouden onder meer dan 2.000 mensen.

Minister Nawijn voor de doodstraf [update]

Demissionair minister Hilbrand Nawijn, en beoogd LPF lijsttrekker, is voor invoering van de doodstraf. Het NOS-journaal opende om 18:00 met dat onderwerp.

Volgens het journaal zegt Nawijn deze week in een interview met de Nieuwe Revu in sommige gevallen voor de doodstraf te zijn. Hij noemt gevallen van mensen die zonder reden iemand van het leven beroven: ''Ik vraag me af wat voor recht dat soort mensen nog heeft op verder leven''. In het interview zegt hij dat mensen als Volkert van der G., Khalid L. (verdachte ''Venlo 'doodslag''), of de illegale Koerd die eerder dit jaar in Den Haag zomaar een Nederlandse jongen doodschoot, wat hem betreft geen recht meer van spreken hebben.

Minister-president Balkenende heeft afstand genomen van de uitlatingen van Nawijn. Volgens hem behoort men geen uitspraken te doen over zaken die onder de rechter zijn, en is er in Nederland, en Europa, sowieso geen plaats voor herinvoering van de doodstraf.

Nawijn trok in het NOS-journaal overigens zijn uitspraken terug over de zaken die nog onder de rechter zijn. Maar hij zei wel achter zijn opmerkingen over de doodstraf te staan: ''Vroeger dacht ik er anders over, maar met al het zinloze geweld heb ik mijn mening herzien''.

Nawijn is niet de enige in politiek Nederland die voor de doodstraf is, maar wel de eerste minister die dat openlijk toegeeft. In de Tweede Kamer is alleen de SGP voorstander van de doodstraf. En de Centrum Democraten, van wijlen Janmaat, hadden het ook in hun verkiezingsprogramma staan.

Uit enquetes blijkt verder dat ook een groot aantal Nederlanders voor de doodstraf is. Zo'n 43% bleek onlangs uit een NIPO-onderzoek; Onder de LPF aanhang is dat zelfs 70%. Ook op Fok zijn een groot aantal users voor invoering van de doodstraf.

Update 19:20

LPF-fractieleider Mat Herben heeft tegenover het ANP gemeld dat de LPF als partij tegen de doodstraf is. Hij zegt de uitlatingen van Nawijn te begrijpen, maar benadrukte dat dit niet officiële LPF standpunt is.

-
Vanavond is Nawijn in de studio van Nova, vanwege de commotie door zijn uitspraak over de doodstraf. (Nederland 3 22:30)

Spaanse schoolkinderen in gijzeling [update]

Thomas78 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een school in L'Hospitalet de Llobregat, vlakbij Barcelona (Spanje), zou rond 4 uur vanmiddag een man een school zijn binnengedrongen en sindsdien 25 kinderen gegijzeld houden.

Volgens lokale media zou de man de kinderen, van rond de twaalf jaar, met een mes bedreigen en geld eisen.

Update
De gijzeling is inmiddels voorbij. De dader, een 16-jarige jongen, werd overmeesterd door een als pizzakoerier verklede agent. De jongen had 1 miljoen euro aan losgeld geëist.

Leoniden-meteorenregen vannacht

Wunk had ons via de newssubmit het volgende (vertaald ) te melden:

Dinsdagochtend rond 5:00 is de meteorenregen op zijn piek. De meteoren zijn afkomstig van de komeet Tempel-Tuttle, die elke 23 jaar een baan om de zon voltooit.

Het is helaas wel volle maan, waardoor de minder heldere meteoren niet te zien zijn, en er moet natuurlijk geen bewolking zijn, maar met een beetje geluk kun je 8 tot 16 meteoren per minuut zien.


Als je goed kijkt kan het er echt zo mooi uitzien

Hof spreekt El Moumni vrij

GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De omstreden Rotterdamse imam El Moumni is vandaag conform de eis van het OM van twee weken geleden, vrijgesproken.

El Moumni heeft zich volgens het hof niet schuldig gemaakt aan het opzettelijk discrimineren van homoseksuelen en het aanzetten tot discriminatie en haat. Volgens de rechters vallen de uitspraken die de geestelijke heeft gedaan, onder godsdienstvrijheid.

Eén jaar geleden zei El Moumni in het televisieprogramma NOVA. dat homoseksualiteit een besmettelijke ziekte is. Ook beweerde hij dat homoseksualiteit schadelijk is voor de samenleving en dat de Nederlandse samenleving daardoor met uitsterven wordt bedreigd.

Kaper wilde El-Al op Tel Aviv neer laten storten

De Israëlische Arabier die gisteren tevergeefs probeerde om een El Al-vliegtuig te kapen, wilde het toestel in Tel Aviv laten neerstorten. Dat meldt het Turkse tv-station NTV vandaag.

De kaper, de 23-jarige Tawfiq Fukara, heeft niet gezegd welk gebouw hij op het oog had voor de aanslag, alleen dat het om een 'officieel gebouw' zou gaan. Het neerstorten had aan de aanslagen van 11 september 2001 moeten doen denken.

De kaper die overmeesterd werd door veiligheidsagenten aan boord van het vliegtuig, was gewapend met een zakmes met een lemmet van vier centimeter. Het vliegtuig landde na de actie veilig in Istanbul.

=
Eerder meldde het ANP dat het om Instanbul zou gaan, maar rond 18:30 is dat veranderd in Tel Aviv.

Oproer in vrouwengevangenis

moussy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrouwelijke gedetineerden in een gevangenis in Heerhugowaard zijn zondag in opstand gekomen. De vrouwen staken acht cellen in brand, waarna ze het dak opklommen en daar enige tijd verbleven. Het vuur in de cellen kon snel worden geblust.

De oproer ontstond na de dood van een medegevangene op zaterdag. Zij overleed op het moment dat de ambulance arriveerde. Volgens de vrouwen komt dit doordat de leiding van de gevangenis niet snel genoeg heeft gehandeld.

De rust kon weer worden hersteld nadat er extra bewakers waren gekomen.

Leefbaar wil Rolls Royce om indruk te maken

rishi120 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leefbaar den Haag heeft zijn zinnen gezet op een Rolls Royce om indruk te maken op burgemeester Deetman.

Volgens partijlid Kraft zou de wagen in de parkeergarage van de gemeente altijd naast de auto van Deetman moeten staan. "Dat zou indruk op hem maken. Dan weet 'ie met wie hij te maken heeft," aldus Kraft, die al een model op het oog heeft.

De koop is tot op heden nog niet doorgezet, omdat Kraft eerst nog een aantal dingen wil regelen. Zo wil hij de fractievoorzitter laten aftreden omdat deze een 'schrikbewind' zou voeren. Diezelfde fractievoorzitter is overigens ook tegen de aanschaf van de wagen...

Aantal islamieten in Nederland gestegen

Het aantal islamieten in ons land is in zeven jaar tijd met ruim een kwart miljoen gestegen. Op 1 januari 2002 telde Nederland 890.000 islamieten. Dat is een stijging van 260.000 ten opzichte van 1995. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ruim 5.5 procent van de Nederlanders is moslim. Volgens het CBS zal de grens van één miljoen moslims in 2005 worden bereikt. De groei is niet alleen het resultaat van immigratie, maar ook doordat de allochtonen kinderen krijgen. 37 procent behoort inmiddels tot de zogenaamde tweede generatie.

Van de allochtonen is 54 procent van islamitische afkomst. De grootste groep is afkomstig uit Turkije, met 310.000. Een kleiner deel, 275.000, komt oorspronkelijk uit Marokko.

De groep hindoestanen maakte een nog grotere stijging door. In dezelfde periode steeg het aantal van 13.000 naar 95.000.

Met dank aan Dopekoe voor de tip!

'Maffioso' veroorzaakt paniek op veerboot

mikkey72 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 25-jarige Amsterdammer heeft vrijdag grote paniek veroorzaakt op de veerboot naar Texel. De man was op weg naar een 'maffiafeestje' en had daarvoor bij een kledingverhuurbedrijf een nepgeweer gekocht. Op weg naar het eiland besloot hij deze in het restaurant maar eens tevoorschijn te halen.

Grote consternatie was het gevolg. Passagiers renden in paniek het restaurant uit. Op de boot waren echter ook twee agenten in burger aanwezig die de man het geweer afpakten en hem arresteerden.

Postzegelprijs voorlopig vast

De prijs van de postzegel mag de komende vier jaar niet stijgen. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken laten weten aan de Tweede Kamer. Het standpunt van het kabinet is bepaald na advies van de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa en de post- en telecomtoezichthouder OPTA.

De standaardpostzegel blijft 39 eurocent kosten totdat in 2007 de postmarkt wordt geliberaliseerd.

Postbedrijf TPG heeft boos gereageerd op het kabinetsbesluit en noemt het onbegrijpelijk en onevenwichtig. Volgens TPG heeft Nederland al de laagste posttarieven in Europa en is de Nederlandse postzegel de laatste 12 jaar zelfs in prijs gedaald als de inflatie wordt meegerekend. Het bedrijf schat dat de ingreep het concern tot 2007 circa 150 miljoen euro kost.

Familie Duisenberg met de dood bedreigd

KomMaar en ComPeter hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De familie Duisenberg, Wim Duisenberg (president van de Europese Centrale Bank) en zijn vrouw Gretta, zijn met de dood bedreigd. Ze hebben meerdere vijandige brieven en e-mailtjes gekregen naar aanleiding van het tumult rond mevrouw Duisenberg.

Gretta Duisenberg deed in het voorjaar van zich spreken toen ze thuis op haar balkon de Palestijnse vlag uithing. Later raakte ze in opspraak door uitspraken die antisemitisch zouden zijn. In december beslist een rechtbank of een aanklacht tegen haar in behandeling wordt genomen. Gretta brengt in januari samen met een aantal vrouwelijke Tweede-Kamerleden een bezoek aan het Midden-Oosten.

De president van de ECB is door de ophef rond zijn echtgenote in verlegenheid gebracht, maar doet er het zwijgen toe. Het Europese Joodse Congres zegt verrast te zijn door het feit dat Wim Duisenberg dat doet.

Pleidooi verplichte spreiding allochtonen

Wanneer allochtonen niet gedwongen worden gespreid, dan zullen achterstanden en criminaliteit onder allochtonen blijvende factoren worden. Dit concluderen wetenschappers van de GGD in Rotterdam en de Universiteit Leiden na onderzoek onder meer dan 4.000 Rotterdamse middelbare scholieren.

Volgens de onderzoekers zullen grote maatschappelijke achterstand en hoge criminaliteit in grootstedelijke achterstandswijken van generatie op generatie worden overgedragen. De enige manier om dat te stoppen is om allochtonen gespreider te huisvesten én alle ouders in die wijken opvoedingsondersteuning geven.

Het zijn vooral Antilliaanse, Kaapverdische en Marokkaanse jongens en Antilliaanse en Surinaamse meisjes die criminele activiteiten ontplooien. Zij staan onvoldoende onder toezicht van hun ouders en de sociale controle van hun gemeenschap schiet tekort. De onderzoekers willen dan ook dat de ouders les in opvoeding krijgen. Ook al omdat allochtone jongeren aanzienlijk vaker een slechte relatie met hun ouders hebben dan autochtonen. Allochtonen krijgen minder steun en worden vaker thuis geslagen. Zij hebben ook minder vaak een goede band met leraren.

In de ''slechte buurten'' van Nederland wonen vooral Marokkanen en Turken, en in mindere mate ook Antillianen. De zwakke economische en maatschappelijke positie van veel ouders in deze buurten maakt hen tot 'inadequate opvoeders' die niet in staat zijn hun kinderen goed voor te bereiden op een succesvolle deelname aan de Nederlandse samenleving, zo concluderen de onderzoekers.

De meeste nadruk moet volgens de onderzoekers worden gelegd op opvoeding en onderwijs. Maar ook moet álle ouders in achterstandswijken opvoedingsondersteuning krijgen, én moeten allochtonen worden verspreid over de wijken; desnoods met dwang.

Helmond: Wietkwekers leveren niets in

De wietkweekspullen inzamelactie van de gemeente Helmond, waarbij illegale hennepkwekers twee weken hun kweekapparatuur straffeloos in speciale containers konden inleveren, heeft vrijwel niets opgeleverd; de containers bleken vooral gebruikt om vuilnis te storten. Slechts een enkeling smeet in de container wat afval van een wietplantage maar geen apparatuur.

Toch vindt Helmond de actie vanuit juridisch oogpunt geslaagd. Iedereen heeft de mogelijkheid gehad om straffeloos van zijn spullen af te komen, en vanaf nu gaan we zeer hard optreden tegen hen die toch menen te moeten doorgaan, aldus een woordvoerder. Helmond vindt hennepkwekerijen in woonwijken onaanvaardbaar. Los van alle brandgevaar geven ze een hoop overlast.

In Helmond zijn naar schatting enkele honderden hennepkwekers actief in een woonomgeving. Wanneer zij kweken in een huurwoning lopen ze bovendien grote kans te worden uitgezet.


''Onaanvaardbaar in een woonwijk''

D66: Legalisatie softdrugs speerpunt

Op het druk bezocht D66-partijcongres afgelopen zaterdag, waar Thom de Graaf werd herverkozen als lijsttrekker, hebben de aanwezige leden besloten dat D66 zich sterk gaat maken voor het legaliseren van softdrugs.

Ook de Graaf was het daarmee eens: ''Het geld, de tijd en de energie van al die politie- en justitiemensen kunnen we beter gebruiken tegen de straatroof, de verloedering en het zinloos geweld dan tegen de handel in cannabis. De gezondheidsschade van cannabis is verwaarloosbaar vergeleken met tabak en harddrugs en toch gooien we er duizenden mensen en honderden miljoenen euro's tegenaan om het te bestrijden. Dat is waanzin!''.

Verder besloot D66 om voor mensen, die voor het eerst een huis kopen, de overdrachtsbelasting van 6% te laten vervallen. Van de hypotheekrente, waar de PvdA wel aan morrelt, blijven de democraten af.

Ook wil D66 kunnen ingrijpen op islamitische scholen als die zich afzetten tegen de Westerse samenleving. Als dat niet kan vanwege de grondwet (vrijheid van godsdienst), dan wil De Graaf desnoods de grondwet wijzigen.

Aanslag Hebron was op Israëlische militairen

motown had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het vuurgevecht waarbij volgens Israel biddende Joodse kolonisten zouden zijn doodgeschoten blijken uitsluitend Israëlische soldaten, grenspolitie en veiligheidspersoneel om te zijn gekomen. Er zijn geen ongewapende burgers gedood. Het betrof een grote schietpartij tussen leden van de Palestijnse Hamas, en voorgenoemde Israëlische diensten, die een groep joodse kolonisten escorteerden. Daarbij kwamen ook vier Palestijnen om het leven.

De Israëlische krant Ha'aretz Daily heeft na eigen onderzoek de foutieve berichtgeving bevestigd. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Netanjahoe, blijkt de pers verkeerd te hebben voorgelicht. Ook Matan Vilnai, een lid van de Israelische Arbeiderspartij, verklaarde: "Het was geen bloedbad, het was een veldslag."

Volgens een medewerker van Yasser Arafat hebben degenen die de Israëlische versie met de burgerslachtoffers aannamen te haastig een besluit genomen. Volgens hem betreft het een legitiem verzet tegen bezetting en zouden er honderden VN resoluties zijn die garanderen dat de Palestijnen het recht hebben om zichzelf te verdedigen.

De aanslag is inmiddels opgeëist door de radicale Palestijnse groepering Hamas. Moussa abu Marzouk, een leider van Hamas, zei dat de Palestijnen die het vuur openden op de Israëlische militairen leden waren van Hamas en niet van de Islamitische Jihad. Die groepering had eerder de verantwoordelijkheid opgeëist.

Volgens Marzouk hielden twee strijders van Hamas de soldaten al ruim twee weken in de gaten. Drie Jihad-strijders waren toevallig ter plaatse toen het vuurgevecht vrijdag begon, maar het was Hamas die de aanval uitvoerde, aldus de Hamas-leider.

Israëlische actie

Het Israëlische leger heeft vannacht een bliksemactie in Gaza-stad uitgevoerd. Militairen voerden vuurgevechten met Palestijnen en verwoestten een Palestijns politiebureau en zes andere gebouwen. Zeker vier Palestijnen raakten gewond.
De actie werd uitgevoerd met zo'n 30 gepantserde voertuigen, begeleid door helikopteraanvallen. Het was volgens Israel een vergelding voor de aanslag, waarbij de twaalf Israëlische militairen en veiligheidsmensen werden gedood.

Inmiddels hebben de Israëliërs zich weer uit Gaza-stad teruggetrokken.
-


Nieuwsbronnen: Alertnet, Christian Science Monitor en Planet Nieuws.

Werkeloze man hakt eigen hand af

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 42-jarige man uit Hong Kong nam een vreemd besluit na 4 jaar vruchteloos solliciteren zonder een baan te krijgen: hij hakte zijn eigen hand af.

Chirurgen zijn erin geslaagd de hand weer aan de pols van de man te zetten. De werkeloosheid in Hong Kong is de afgelopen jaren enorm gestegen tot 7,4% van de bevolking.

De man hakte zijn hand af in het bijzijn van zijn 81-jarige moeder.

UK: Chipimplantaat voor pedofielen

NorthernStar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse overheid onderzoekt momenteel de mogelijkheden om veroordeelde pedofielen te kunnen taggen door middel van een chip-implantaat. Dit blijkt uit documenten die het dagblad The Observer heeft weten te achterhalen.

Het idee is afkomstig van een organisatie voor slachtoffers van pedofielen. De Minister heeft daarop een speciaal team samengesteld die de mogelijkheden voor het inbrengen van elektronische tags in kaart moet brengen. Het team is inmiddels al in bespreking met het bedrijf Tracker, dat in Engeland een soortgelijk systeem voor gestolen auto's beheerd. Computerbedrijf Compaq heeft de opdracht gekregen de benodigde software te ontwikken.

Met de huidige generatie tags kan men alleen vaststellen of iemand wel of niet thuis is, en hoogstens of de persoon zich in een risico gebied, zoals een school bevindt. De nieuw te ontwikkelen chips moeten via een satellietverbinding precies laten zien waar de pedofiel zich bevind en tevens zijn hartslag en bloeddruk in de gaten houden, zodat bij stijging daarvan direct een waarschuwingssignaal aan de observatiepost gegeven wordt.

Organisaties voor burgerrechten zijn woedend en men vraagt zich af welke groep de volgende is. De regering is ondertussen bezorgd dat pedofilie tot nu toe schromelijk onderschat is en veel vaker voorkomt dan gedacht. Tijdens een onderzoek van de politie waarbij onder andere naar internetgedrag is gekeken zijn 7.000 verdachte personen naar voren gekomen. Inmiddels heeft dit al geleid tot 70 arrestaties, maar dit zou gemakkelijk op kunnen lopen naar 5.000 arrestaties verspreid over het land.

Wel moet er eerst een wetswijziging plaatsvinden voordat men pedofielen ook werkelijk mag taggen.

Condoomautomaat van muur geblazen

ienie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Leusden is vrijdagnacht met behulp van een lawinepijl, een condoomautomaat van een muur geblazen.

Omstanders hoorden een enorme knal vanuit het winkelcentrum komen, waarna zij de politie waarschuwden. De gearriveerde politie ontdekte dat de condoomautomaat van de muur was geblazen.

Een getuige meldde dat hij vier jongens met vuurwerk bij de automaat had gezien. Van deze jongens ontbreekt elk spoor.

Winnaars Halloween Resurrection Prijsvraag

We houden het kort op deze vroege maandagmorgen. De winnaars van een Halloween Resurrection t-shirt en 2 vrijkaarten zijn geworden:

whitekaos
Black-Death
REAH
Zinha
smoop


Van harte gefeliciteerd! Het shirt en de kaartjes komen z.s.m. naar jullie toe.


Het antwoord waar we eigenlijk op doelden was Buffy the Vampire Slayer, maar Darkroom en Witchblade zijn uiteraard ook goed. Life goes on is geen "griezelige serie", dus dit antwoord is NIET goed.

Niets gewonnen? Probeer het deze week nog eens. Je maakt deze week kans op een My Big Fat Greek Wedding kookboek, boordevol lekkere Griekse recepten.

Film Review: My Big Fat Greek Wedding

Pa Portakalos is van mening dat een Griekse vrouw moet trouwen met een Griekse man om Griekse kindertjes te maken. Pa Portakalos is ook van mening dat de wereld bestaat uit twee soorten mensen: Grieken en mensen die Grieks willen zijn. Pa Portakalos woont in een replica van het Griekse Pantheon en is er ook van overtuigd dat alle woorden terug te voeren zijn op één taal, het Grieks. Pa Portakalos heeft 'n dochter, Toula Portakalos en Toula breekt zijn hart want Toula wil wel trouwen.....maar niet met een Griek!

Helm voor voetballers

Naar aanleiding van het overlijden van ex-international Jeff Astle pleiten Engelse neurologen voor het invoeren van helmen bij voetballers. Hiermee zouden levens gered kunnen worden. Uit onderzoek is gebleken dat Jeff Astle is overleden aan de gevolgen van het koppen van ballen.

Naast het voorstel van de neurologen doet de Engelse voetbalbond ook al onderzoek naar de gevolgen van het koppen bij voetballers. Een klinische neuroloog, dr. Lester Murphy zei: "Ik denk dat een beschermende helm levens kan redden. Vooral nu er regelmatig spelers klagen over hoofdpijn en misselijkheid."

Eerder werd er vanuit gegaan dat Astle was overleden aan de gevolgen van de zware ballen die vroeger in gebruik waren. Maar de neurologen beweren dat het komt door de duizenden balcontacten met het hoofd. Het gewicht is dan niet meer van belang.

Het onderzoek van de Engelse voetbalbond begon vorig jaar en richt zich op dertig voetballers. Deze dertig voetballers worden tien jaar gevolgd. Regelmatig ondergaan ze MRI-scans om na te gaan wat de gevolgen zijn van het koppen. De Engelse voetbalbond is dit onderzoek begonnen omdat zij verantwoordelijk zijn voor de invoer van hoofddeksels ter bescherming van de spelers.

Engels neurologen willen helm voor voetballers

Naar aanleiding van het overlijden van ex-international Jeff Astle pleiten Engelse neurologen voor het invoeren van helmen bij voetballers. Hiermee zouden levens gered kunnen worden. Uit onderzoek is gebleken dat Jeff Astle is overleden aan de gevolgen van het koppen van ballen.

Naast het voorstel van de neurologen doet de Engels voetbalbond ook al onderzoek naar de gevolgen van het koppen bij voetballers. Een klinische neuroloog, dr. Lester Murphy zei: "Ik denk dat een beschermende helm levens kan redden. Vooral nu er regelmatig spelers klagen over hoofdpijn en misselijkheid."

Eerder werd er vanuit gegaan dat Astle was overleden aan de gevolgen van de zware ballen die vroeger in gebruik waren. Maar de neurologen beweren dat het komt door de duizenden balcontacten met het hoofd. Het gewicht is dan niet meer van belang.

Het onderzoek van de Engels voetbalbond begon vorig jaar en richt zich op dertig voetballers. Deze dertig voetballers worden tien jaar gevolgd. Regelmatig ondergaan ze MRI-scans om na te gaan wat de gevolgen zijn van het koppen. De Engelse voetbalbond is dit onderzoek begonnen omdat zij verantwoordelijk zijn voor de invoer van hoofddeksels ter bescherming van de spelers.

Russen: 14 liter pure alcohol per jaar

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Steeds meer en steeds jongere Russen grijpen naar de drank. Gemiddeld drinkt een Rus jaarlijks 14 liter pure alcohol. Dat zegt het hoofd van het Russische ministerie van volksgezondheid, Gennadi Onischtschenko.

Drievierde van die hoeveelheid wordt in de vorm van sterke drank- zoals vodka - opgedronken. Dikwijls is die afkomstig van dubieuze oorsprong en van twijfelachtige kwaliteit. "Russen drinken echter ook parfums en onderhoudsproducten op", citeert het Russische agentschap Interfax de man.

Volgens statistieken van de gezondheidsadministratie grijpen steeds meer jongeren naar de fles. "De eerste keer is dat nu al op 11-jarige leeftijd. In '91 was de gemiddelde leeftijd waarop jongeren voor het eerst een glas alcohol dronken nog 15-16 jaar."

In Siberië en het Altaj-gebergte in Centraal-Rusland ligt de alcoholconsumptie het hoogst. In de zuidelijke regio's het laagst, een gevolg van de invloed van het geloof en familietradities die het gebruik van alcohol afzweren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.