CD Review: K-otic - Indestructible

De afgelopen jaren is filesharing een bekend begrip geworden, en hard bevochten door copyrighthouders. Napster, Audiogalaxy, Kazaa, het zijn slechts een paar namen van een scala aan programma's waarmee de laatste jaren mp3's en andere bestanden kunnen worden uitgewisseld. Van de drie hier genoemde programmasstaat alleen Kazaa nog overeind, maar voor hoe lang nog? Feit is in ieder geval dat de consument, en met name de jonge consument, de prijs van cd's te hoog vindt. Daar zijn een aantal oplossingen voor te bedenken. De meest voor de hand liggende, de prijs van cd's verlagen, zal niet snel ingevoerd worden. Een andere manier is om de value for money van een cd te verhogen. En daar komt ID-CD om de hoek kijken.

Een ID-CD onderscheidt zich van een gewone cd door een code op de cd. Deze is afgedekt met een kraslaag, die je dus weg moet krassen (niet met iets scherps uiteraard). Met de code die onder de kraslaag vandaan komt kun je je registreren op de website van de artiest en in ruil hiervoor krijg je toegang tot een speciaal gedeelte van de website (toevoeging van Dino: zie ook The Tragically Hip - In Violet Light, waarbij een 'Hip'credit card voor toegang tot een besloten website zit)
In het geval van K-otic bestaat het ID-CD gedeelte uit een Gallery, pagina met Goodies, Chat, Aanbiedingen en een FAQ (Frequently Asked Questions, ofwel veel gestelde vragen). Of dit voldoende is om mensen de cd te laten kopen in plaats van te zoeken naar de mp3's weet ik niet, maar het concept is erg interessant en kan er naar mijn mening zeker voor zorgen dat de verkoop van cd's weer een impuls krijgt.