Interview: Jurgen vd Goorbergh

1. Ken je FOK!?

Ik kende FOK! niet maar door de door jullie toegestuurde vragenlijst heb ik uiteraard de site even bezocht. Het ziet er uit als een mooie, duidelijke en informatieve site met veel nieuws!

2. Heb je zelf een website?

Ja, mijn website www.vdgoorbergh.com wordt bijgewerkt en onderhouden door John Klungers. De teksten en dergelijke leveren we er zelf voor aan en we doen ons best om het laatste nieuws er zo snel mogelijk op te zetten. Naast nieuws kan je ook foto's, fanclubberichten en merchandise op onze site vinden.

3. Zelfgemaakt, laten maken?

De site wordt zoals gezegd door anderen onderhouden en van hen kwam destijds ook het initiatief. Momenteel zijn we weer bezig met het updaten van het design en ik kan alvast verklappen dat het erg mooi wordt!

4. Top 3 van je favoriete internetsites?

1. www.vdgoorbergh.com
2. www.motorgrandprix.com
3. www.ttbaco.nl

5. Hoeveel tijd besteed je op internet?

De ene keer veel, de andere keer weinig. Ik ben weinig thuis dus dat scheelt al weer (ik internet (nog) niet mobiel). De keren dat ik op het net zit is het meestal om het laatste nieuws over mijn collega's te lezen of informatie te zoeken over een auto die ik wil gaan bestellen of iets dergelijks.
Daarnaast wordt internet veel gebruikt voor het boeken en zoeken naar vluchten, huurauto's en dergelijke, maar dat doe ik niet zelf, dat wordt gedaan!

6. Het leukste aan je werk is?

De snelheid en het spektakel! Het blijft toch iets supergaafs om met een supersnelheid door de bocht te gaan, een race te kunnen rijden met de besten van de wereld en dan hopelijk zelf die dag de beste te zijn!

7. Wat vind je minder leuk aan je werk?

Het reizen is iets wat me minder bevalt. In het begin van je carriere is het nog supergaaf om ergens naar toe te kunnen vliegen, nu vergeet ik liever zo snel mogelijk het stuk van huis naar het circuit! Vooral omdat je elke trip weer vertraging en dergelijke hebt.

8. Als je geen coureur zou zijn geworden, wat dan?

Voor mij bestaat er geen ander beroep dan dat van professioneel coureur. Wel heb ik na mijn middelbare schoolopleiding een lasopleiding gevolgd dus zeer waarschijnlijk zou ik daar mee bezig zijn geweest.

9. Wat zijn je liefste bezigheden als je vrij bent?

Ik heb erg weinig vrije tijd naast het racen, reizen en trainen hiervoor. Als ik vrij ben hou ik ervan om een filmpje te pakken, uit te gaan naar een goed restaurant met goede vrienden, te karten of te skiën.

10. Met wie?

Zoals gezegd met goede vrienden en uiteraard met mijn vrouw!

11. Wie kan je absoluut niet uitstaan?

Er zijn eigenlijk maar weinig mensen met wie ik het niet goed kan vinden. Uiteraard zijn er wel eens mensen aan wie ik me erger, Patty Brard bijvoorbeeld, zoals zij op donderdagavond de BB live uitzending presenteerde.

12. Heb je nog een held/heldin?

Qua motorpsport heb ik altijd veel bewondering gehad voor Freddie Spencer, hij was destijds écht mijn held! Qua sport in het algemeen zijn er velen die bijzondere prestaties hebben laten zien maar een topper is zeker Herman Maier. Qua persoonlijkheden zie ik mijn familie en echtgenote als helden en heldinnen; ze hebben het soms flink met me te stellen!

13. Heb je nog een boodschap aan de wereld?

Love Life, je leeft immers maar één keer!

14. Sex voor de wedstrijd, doen of niet doen?

Nou, ik kan er soms wat slaperig van worden dus nét voor de race lijkt me niet bevordelijk. Echter de avond ervoor levert absoluut geen problemen op.

15. Voor welk moment uit je carriere schaam je je?

Geen, absoluut geen. Mijn gehele carriere staat één ding voor ogen en dat is de top halen. Dat wil niet zeggen dat ik hiervoor over lijken ga maar ik heb er veel voor over en dat wat ik doe doe ik bewust. Niets om me voor te schamen dus!

16. Wie is je favoriete collega?

Er zijn veel collega's met wie ik optrek; niet allemaal GP coureurs, maar wel veel snelheidssport-collega's zoals Johnny Herbert, Stefan Everts, Aaron Slight, Allard Kalff etc.

17. Wat vind je van Curling?

Mmm, het is niet een sport waar ik 's nachts de TV voor aanzet.

18. Doe je nog aan andere sporten? En ben je er ook goed in?

Ik hou van skiën en dat doe ik al vanaf mijn vierde en als het even kan meer dan één week per jaar! Je kunt wel zeggen dat ik daar goed in ben. Snelheidssporten als karten spreken me erg aan, en motorische sporten als trial, off road en enduro's doe ik graag. Het zo dat dat wat ik doe op een gegeven moment een bepaalde competitie met zich mee brengt, bijna onvermijdelijk als topsporter, en dat is soms moeilijk in de hand te houden.

19. Heb je een bepaald ritueel voor de wedstrijd?

Ik heb niet een bepaald ritueel wat ik doe omdat me dat geluk brengt en ik het dus persé op die manier moet doen. Wél heb ik een bepaalde manier en volgorde van werken; eerst mijn helm klaarleggen, mijn pak aantrekken, dan mijn handen intapen en dan de helm op.

20. Iets wat je verder kwijt wil aan de Fok!kers?

Om de sport te promoten; koop eens een Motortijdschrift met een seizoensvoorbeschouwing zodat je een beetje een indruk krijgt van dat wat je kan verwachten. Zet daarna eens drie GP-zondagen achter elkaar de TV aan en je zult zien dat je op de vierde GP-zondag geen minuut meer wil missen van de thrillers die zich afspelen op je TV!

21. Bedankt, ga je je nu registreren bij FOK!?

Ik gaf eerder al aan internet heel weinig te gebruiken maar na het bezoeken van jullie site denk ik er sterk over!